• شنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۰۵:۵۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401092617004
  • خبرنگار : 71454

سقوط آزاد گردشگری ایران از کجا آغاز شد؟

سقوط آزاد گردشگری ایران از کجا آغاز شد؟

آمار و ارقام منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری از نزول چشمگیر ورود گردشگران خارجی به ایران از سال ۲۰۱۹ به بعد حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده در وبسایت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، شمار گردشگران ورودی به ایران از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۹ میلادی با شیب ملایمی، روندی صعودی را تجربه کرده است، اما از سال ۲۰۱۹ _ همزمان با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و وقایع آبان ۹۸_ با ثبت رکورد ورود ۲ میلیون گردشگر بین‌المللی به خاک ایران، سقوط چشمگیری در میزان ورود گردشگران بین‌المللی داشته است.  

بر این اساس در سال ۲۰۱۹ شاخص گردشگری ایران روی عدد ۹.۱۰۷ بوده است اما در سال ۲۰۲۰ این عدد با کاهش شدید به ۱.۵۵۰ نزول پیدا کرده و در سال ۲۰۲۱ هم با کاهشی دیگر عدد ۸۵۵ را نشان می‌دهد.. (این اعداد و آمارهای سازمان جهانی گردشگری بر پایه داده‌ها و آمارهایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت کرده و در اختیار این سازمان بین‌المللی گذاشته است.)

براساس نموداری که ملیت گردشگران خارجی به ایران را مورد رصد قرار داده است، مردم آفریقا، منطقه شرق آسیا و پاسیفیک کمترین علاقه را برای سفر به ایران در سالیان اخیر داشته‌اند و خاورمیانه اروپا و جنوب آسیا، منبع اصلی تامین گرشگران خارجی برای ایران بوده است.

سقوط آزاد گردشگری ایران از کجا آغاز شد؟
ورود گردشگران بین‌المللی به ایران بر اساس منطقه (۲۰۲۱-۱۹۹۴)

همچنین سهم سفر دریایی گردشگران خارجی به ایران در حدود دو دهه اخیر بسیار کم بوده و در چهار سال اخیر تقریبا به صفر رسیده است. در سال ۲۰۲۰ در مجموع ۸۷.۴ درصد از راه زمینی و ۱۲.۶ درصد نیز از راه هوایی به ایران سفر کرده‌اند و این آمار در سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۶۵.۱ درصد و ۳۴.۸ درصد بوده است.

سقوط آزاد گردشگری ایران از کجا آغاز شد؟
ورود گردشگران خارجی به ایران بر اساس نوع سفر (هوایی، زمینی، دریایی)

نکته دیگر در آمارهای سازمان جهانی گردشگری این است که در سال ۲۰۱۶ (آخرین سالی که این اطلاعات در اختیار آن‌ها قرار گرفته است)، ۹۹/۷ درصد از مسافران ورودی با "اهداف شخصی" و تنها ۰.۰۳ درصد با مقاصد "تجاری" و "کسب و کار" به ایران سفر کرده‌اند.

سقوط آزاد گردشگری ایران از کجا آغاز شد؟
ورود گردشگران خارجی به ایران بر اساس هدف از سفر که با رنگ صورتی مشخص شده ۹۹/۷ درصد با هدف شخصی به ایران سفر کردند

این نمودارها بر پایه آخرین داده‌های آماری از گردشگری بین‌المللی ایران است که در سازمان جهانی گردشگری ثبت شده است. بسیاری از فعالان و کارشناسان گردشگری پیش‌بینی می‌کنند در وضعیت موجود که بسیاری از کشورها هشدار منع سفر به ایران داده‌اند، این رکود تداوم داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۰۹:۰۵

...در آمارهای سازمان جهانی گردشگری این است که در سال ۲۰۱۶ (آخرین سالی که این اطلاعات در اختیار آن‌ها قرار گرفته است)... یعنی 6 سال است که آمار هم منتشر نمی کنیم البته وقتی گردشگری وارد کشور ما می شود و احتمال دستگیر شدن به اتهام جاسوسی دارد. چرا باید به کشور ما بیاید؟!

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۱۰:۰۴

گردشگری و گردشگری یکی از بهترین درآمدها میتونه باشه ولی نمیدونم این آقایون اصلا ذهنی دارند که کار بکنه یا خیر...بابا به پیر به پیغمبر اگر زیرساخت ها و شرایط محیا کنید کل گردشگرهای کشورهای همسایه هم سمت ایران سرازیر میشه و سالانه بیشتر از ۲۵ میلیارد دلار از راه گردشگری به اقتصاد داغون مملکت کمک میکنه...عزیزان ایسنا این کامنت بزارید دیگه سیاسی نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۱۸:۱۹

خیلی عذر میخوام ولی مگه از دی ۹۸ که همون ۲۰۱۹ بود کرونا شروع نشده بود

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۷ ۱۱:۱۹

غربی ها ۵-۶ روز یک هفته را کار میکنند و پول جمع میکنند که بتوانند دو هفته مسافرت بروند اینها عادت دارند مثل چای خوردن ایرانیان که ابجو بنوشند خود را نیمه لخت کنند زیر آفتاب در کنار دریا آفتاب گیری کنند حالا به نظر شما ایران اسلامی چنین امکانی دارد برای توریست ها انسان تو زندگیش یکبار فقط سفر میکند بخاطر دیدن آثار باستانی پس عمرأ ایران نمیتواند دل به توریست خوش کند که درآمد رایی داشته باشد

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۹ ۱۴:۰۷

جاذبه های گردشگری بشکل موضوعات متنوع وجذاب از نو برای گردشگران خارجی باید تعریف بشه. با سبک کلاسیک گردشگری به شکل فعلی موفقیت کمی داره. 1. گردشگری ورزشی ( مثل ورزشهای دریایی ، ورزش های کوهستانی کوهنوردی ) 2.گردشگری دیدار از باغهای ایرانی ، دیدن شکوفه ها در فصل بهار، دیدار از بازارهای ایرانی 3. گردشگری سلامت برای ساکنین همسایگان همجوار ایران پیش شرط های لازم کیفی کردن اموزش استاندارد لیدرها ، بهبود روش پذیرایی مراکز گردشگری و هتل ها