• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401092215126
  • خبرنگار : 50471

فرماندار نهاوند:

نیمی از چاه‌های آب کشاورزی نهاوند به کنتور هوشمند مجهز نشده‌اند

نیمی از چاه‌های آب کشاورزی نهاوند به کنتور هوشمند مجهز نشده‌اند

ایسنا/همدان فرماندار نهاوند گفت: ۵۰ درصد چاه‌های آب کشاورزی شهرستان نهاوند به کنتور هوشمند مجهز نشده‌اند که باید این تعداد هم به کنتور هوشمند مجهز شوند.

ضرغام احمدوند سه‌شنبه ۲۲ آذرماه در جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان نهاوند که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون ۵۰ درصد چاه‌های آب کشاورزی شهرستان نهاوند به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند، ۵۰ درصد باقی‌مانده کی قرار است به کنتور هوشمند مجهز شود تا از اضافه برداشت آب توسط این چاه‌ها جلوگیری شود؟

وی تصریح کرد: امسال نیز وضعیت بارندگی‌ها در شهرستان نهاوند تاکنون خوب نبوده و اگر وضع به همین روال پیش برود سال زراعی جدید نیز با بحران جدی کمبود آب مواجهه خواهیم شد.

احمدوند ادامه داد: در سال زراعی گذشته ۹۹ درصد تجمعات مردم شهرستان در محل فرمانداری به علت کمبود آب کشاورزی و نهر شعبان بود که ما در این زمینه از اداراتی مانند جهادکشاورزی و امور آب گلایه‌مندیم که در گذشته اقداماتی در این‌باره انجام نداده‌اند و متاسفانه بازخورد آن برای فرمانداری بود.

وی افزود: امسال نیز با این شرایط کمبود بارش‌ها، تا هنگامی که سربندهای نهر شعبان اصلاح نشود ما همین مشکل و بحران را در شهرستان داریم اما نباید دست روی دست بگذاریم و باید این بحران جدی در شهرستان حل شود.

فرماندار نهاوند خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی برنامه اصلاح کشت و جلوگیری از اضافه برداشت آب توسط چاه‌های کشاورزی‌ در دستور کار قرار گرفته و نگاه دولت در این زمینه فرهنگ‌سازی است که البته این برنامه زمان‌بر است و دولت بسته‌های تشویقی نیز برای فرمانداری‌ها در نظر گرفته شده است.

احمدوند با بیان اینکه دهیاران و بخشداران در شهرستان باید در این زمینه به امور آب کمک کنند، تاکید کرد: بحث نهر شعبان بسیار مهم و جدی است و ما فقط سه ماه فرصت داریم که این مشکل را حل کنیم و این نهر باید اصلاح شود تا مثل سال زراعی گذشته با بحران مواجهه نشویم و ما نیز به طور جد در استان پیگیر این مهم هستیم.

وی در ادامه گفت: برای حفاظت از منابع آب تا الگوی کشت اصلاح نشود کاری از پیش نمی‌بریم که البته این موضوع زمان‌بر است و اینکه محصول پرآب چغندرقند در شهرستان بیش از میزان تعیین شده کشت می‌شود، باید حل شود و اگر خلا قانونی دارد باید مطرح شود و حتی اگر شده باید برخورد قهری صورت بگیرد.

فرماندار نهاوند با بیان اینکه کشت شاهدانه نیز ممنوع است و باید از کشت آن در شهرستان جلوگیری شود، یادآور شد: باید مابقی چاه‌های آب کشاورزی شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شوند و با متخلفانی که آب اضافه برداشت دارند، باید برخورد جدی صورت گیرد و چاه‌های آنها پلمب شود.

احمدوند در پایان بیان کرد: در بحث آب‌های سطحی و رودخانه‌ها نیز در شهرستان باید عدالت رعایت شود و قانون گذشته‌ای که مربوط به شرایط آب در گذشته بوده نه بحران فعلی، هم باید اصلاح شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha