به گزارش ایسنا، الف نوشت: همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز سه شنبه ۵ نوامبر سال جاری میلادی(۱۵ آبان ماه)، شاهد معطوف شدن توجهات گسترده رسانه ای و افکار عمومی نه فقط در آمریکا، بلکه در اقصی نقاط جهان به رویداد مذکور هستیم. انتخاباتی که اغلب تحلیلگران و سیاستمداران آمریکایی آن را یک نقطه عطف بزرگ در تاریخ سیاسی آمریکا ارزیابی می کنند و البته در محیط بین المللی نیز بسیاری بر این باورند که این انتخابات می تواند از تاثیرات قابل توجهی برخوردار باشد و آغاز کننده تحولات تازه ای باشد.
با این همه، یکی از نکاتی که از همان ساعات نخستین پس از آغاز انتخابات آمریکا توجه بسیاری از صاحب نظران و البته رسانههای بین المللی را به خود جلب کرده، حاکم شدن نوعی حس اضطراب فراگیر در میان افکار عمومی آمریکا در حین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشورشان و پیامدهای احتمالی آن است. موضوعی که البته پیش از برگزاری انتخابات مذکور نیز در قالب نظرسنجیهای مختلف نظیر نظرسنجی شبکه خبری آسوشیتدپرس، به وضوح مورد اشاره افکار عمومی آمریکا بوده و شهروندان آمریکایی نسبت به اوج گیری تنش و درگیریهای سیاسی و اجتماعی و امنیتی در کشورشان پس از رویداد مذکور ابراز نگرانی کرده اند.
در این راستا، اندکی قبل از برگزاری انتخابات آمریکا نیز جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در موضع گیری معناداری هشدار داده که اگر ترامپ پیروز انتخابات نشود هیچ بعید نیست که آمریکا را به هم بریزد. در عین حال، گزارشهای مختلفی نیز از افزایش قابل توجه خرید اسلحه در آمریکا به ویژه از سوی حامیان دوآتشه ترامپ منتشر شده است.
در کنار همه اینها، در شبکههای اجتماعی شاهد انتشار تصاویر مختلفی از فروشگاههای آمریکایی بوده ایم که از ترس درگیریهای احتمالی در این کشور، اقدام به نصب حفاظ کرده اند تا از کسب و کار خود دفاع کند. در عین حال، موانع مختلفی نیز در نزیکی مراکز قانونی مهم آمریکا نظیر کاخ سفید و یا کنگره این کشور قرار داده شده است و گادر ملی آمریکا در ایالتهای مختلف این کشور به حالت آماده باش درآمده است.
آمریکا چندین دهه است که خود را سردمدار دموکراسی و به نوعی الگوی حکومتهای دموکراتیک در جهان معرفی می کند. حال اینکه شاهدیم این کشور و مردم آن در این سطح از اضطرابِ ناشی از ناامنیهای اجتماعی در کشورشان در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا هستند، این پیام را به ذهن مخابره میکند که چندان نباید این قبیل ادعاها را باور کرد و دموکراسی آمریکایی به بنبستهای جدی برخورد کرده است. موضوعی که از چشم اندازی کلان یک سرخوردگی بزرگ برای آمریکا در محیط بین المللی نیز محسوب میشود.
هم ترامپ و هم هریس در بحبوحه برگزاری انتخابات همچنان دست به اقدامات تحریک آمیز میزدند. در واقع، هر دو نفر به نوعی ادعای پیروزی زودتر از موعد دارند که این مساله نشان می دهد آنها خود اصلیترین حامیان به آشوب کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا هستند و در این میان، مردم آمریکا قربانی اصلی این جنس از رویکرد آنها هستند. معادلهای که آن نیز عملا یک شکست بزرگ برای دموکراسی آمریکایی است و نشان می دهد منافع مردم آمریکا، گمشده اصلی انتخابات ریاست جمهوری این کشور است.
انتهای پیام
نظرات