عبدالکریم سجادی امروز، ۲۱ آذر ماه، در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد به معرفی خدمات و ظرفیتهای بنیاد ملی نخبگان پرداخت و با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مدیریت تحول کشور باید در دست نخبگان حوزوی و دانشگاهی قرار گیرد، اظهار کرد: رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی اجتماعات نخبگانی از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در حوزههایی نظیر علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری و قرآن و همچنین توسعه فعالیتهای آنان از طریق همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب اجتماعات نخبگانی در جامعه تخصصی خود است.
وی با اشاره به مأموریتها و چشمانداز بنیاد ملی نخبگان در چهار مرحله نخبهشناسی، نخبهگزینی، نخبهپروری و نخبهگماری بیان کرد: در نخبهشناسی بر شناسایی مستعدان برتر اجتماعات نخبگانی، در نخبهگزینی بر انتخاب برگزیدگان براساس مقررات مصوب، در نخبهپروری بر پشتیبانی از برگزیدگان به منظور تسهیل طی مسیر نخبگانی و در نخبهگماری، تکریم و الگوسازی از سرآمدان و نخبگان مورد تاکید است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی در ادامه به معرفی طرحهای شهیدان وزوایی، احمدی روشن و بابایی پرداخت و گفت: در طرح شهید وزوایی با هدف توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد، هر سال به تعدادی از دانشجویان و طلاب دارای استعداد برتر کشور تسهیلاتی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و بالاتر اعطا میشود. این طرح با اهدافی همچون شناسایی دقیقتر اجتماع دانشجویان و طلاب مستعد، هدایت آنان در زمینههای تخصصی خود، پشتیبانی از فعالیتهای نخبگانی، کمک به پیشرفت و رشد تدریجی و پیوسته دانشجویان مستعد در مسیر نخبگی پایهگذاری شده است.
سجادی در خصوص معیارهای شناسایی دانشجویان مستعد عنوان کرد: دانشجویان برای بهرهمندی از تسهیلات این شیوهنامه، باید مشغول به تحصیل در یکی از دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی یا دکتری حرفهای باشند و علاوه بر کسب حداقل امتیاز از فعالیتهای نخبگانی، در مقایسه با سایر متقاضیان امتیاز بالاتری را به دست آورند.
وی در ادامه به تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و افزود: اعتبار دستیاری، کمک هزینه توانمندی آموزشی، مهارتی و کارآفرینی، اعتبار همکاری دانشجویی، کمک هزینه شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی، کمک هزینه استفاده از تسهیلات شبکه آزمایشگاهی، ودیعه اجاره مسکن، کمکهزینه شرکت در رویدادهای رقابتی مسالهمحور، کمکهزینه هسته دانشجویی مسالهمحور و کمکهزینه ارتباطات و امکانات علمی از جمله تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی با اشاره به طرح شهید احمدی روشن عنوان کرد: این طرح با الگوبرداری از شیوههای آموزشی مربیمحور در کشور، از سوی بنیاد ملّی نخبگان طراحی و از سال ۹۶ اجرایی شده است. در این طرح هستههای نخبگانی با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکتهای صنعتی، موسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانشآموختگان برگزیده تشکیل میشود.
سجادی ادامه داد: در این طرح استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی پس از شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، مجموعهای از افراد مستعد و علاقهمند را انتخاب کرده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل مسالهای واقعی میپردازند.
وی با اشاره به طرح شهید بابایی بیان کرد: این طرح با هدف توسعه رویدادهای رقابتی مسئلهمحور، به منظور ایجاد فضای نشاط علمی در دانشگاهها، آشنایی دانشجویان با نیازها و مسائل کشور و ترغیب آنان برای کار گروهی، از سال ۹۹ از سوی بنیاد ملی نخبگان اجرایی شده است. در این طرح، مسابقهای علمی میان تیمهای دانشجویی برگزار میگردد و تیمهای دانشجویی در مدتی معین برای ارائه خط مشی و راه حل یک مسئله در چارچوب مقررات ذیربط به رقابت با یکدیگر میپردازند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی در خصوص شرایط رویدادهای رقابتی اظهار کرد: مساله باید در راستای حل موضوعات مورد نیاز جامعه یا صنعت طراحی شده باشد؛ همچنین ذینفع مشخصی داشته باشد و مناسب برای انجام فعالیتهای گروهی دانشجویی باشد و طی دورهای حداکثر ۹ ماهه قابل برگزاری باشد و حاوی برنامههای آموزشی توانمندسازی برای تمام تیمهای دانشجویی باشد و پس از اتمام رویداد رقابتی، دستاوردهای تیمهای دانشجویی برگزیده توسط صاحب مساله در رفع نیاز و خدمترسانی به کشور به کار گرفته شود.
سجادی از تسهیلات ادامه تحصیل در دوره دکتری در طرح شهید احدی خبر داد و گفت: شناسایی مشمولان این تسهیلات، بر اساس امتیاز حاصل از فعالیتهای نخبگانی آموزشی، پژوهشی، فناورانه، علمی، اجتماعی و فرهنگی و تأیید کارگروه تخصصی انجام میشود و متقاضیان در صورت کسب حداقل امتیاز لازم و احراز سایر شرایط از مزایای این تسهیلات بهرهمند میشوند.
وی در خصوص تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی به معرفی طرح شهید صیاد شیرازی پرداخت و گفت: بنیاد ملی نخبگان هر سال با هدف استفاده بهینه از تواناییهای دانشآموختگان برتر دانشگاهی، حوزوی و ایرانیان خارج از کشور و حمایت از نهادهای فناورانه برای توسعه فعالیتهای علمی، فرهنگی و فناورانه کشور و بر اساس مجموع فعالیتهای نخبگانی دانشآموختگان در دوران دانشجویی و طلبگی، تسهیلات خدمت نظام وظیفه را به آنان اعطا میکند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی در خصوص تسهیلات جذب در نهادهای فناورانه، طرح شهید تهرانی مقدم را معرفی و بیان کرد: این طرح با هدف ایجاد شرایطی برای جذب دانشآموختگان برتر در نهادهای فناورانه و کمک به ایشان در جهت کسب مهارتهای لازم برای دستیابی به اشتغالی پایدار طراحی شده است. راهبردهای اصلی بنیاد ملی نخبگان در طراحی این تسهیلات، پشتیبانی از اشتغال پایدار دانشآموختگان برتر، کمک به نهادهای فناورانه برای جذب نیروهای مستعد و ایجاد فرصت کسب تجربه و مهارتاندوزی برای دانشآموختگان برتر است.
سجادی افزود: برگزیدگان این طرح میتوانند در نهادهای فناورانه از قبیل شرکتهای مستقر در مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و شتابدهندهها، شرکتهای زایشی دانشگاهی، شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای خلاق و بنگاههای اقتصادی صنعتی که بنا بر تعاریف ارائه شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یا وزارتخانههای علوم و صنعت، معدن و تجارت، فعالیتهای آنها با محوریت دانش و فناوری صورت میپذیرد، مشغول به کار شوند و بنیاد تسهیلاتی را به آنان اعطا مینماید.
انتهای پیام
نظرات