سیدعماد شاهرخی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کشاورزی ستون فقرات و زیربنای اقتصادی پویا برای هر کشوری به شمار میآید و باعث میشود آداب، سنن و فرهنگ هر منطقه حفظ شود.
وی ادامه داد: در کشور چهار میلیون و ۴۰۰ هزار بهرهبردار با حدود ۱۲۵ میلیون تن تولید داریم، که این میزان در استان در حال حاضر حدود سه میلیون تن است که در سال ۵۷ قبل از انقلاب ۵۰۰ هزار تن بوده است یعنی ما تقریباً به یک تولید شش برابری در طول این مدت فقط در لرستان دست پیدا کردیم.
شاهرخی افزود: سال قبل سال سختی را از لحاظ وضعیت بارندگی داشتیم، حدود ۴۰ روز بارندگی مؤثر از دهم اسفندماه تا اواخر فروردین نداشتیم و بخش عمدهای از کشت ما به ویژه کشتها دیم ما در جنوب و شهرستانهای پلدختر، رومشکان و کوهدشت به صورت ۱۰۰ درصد از بین رفت و در نقاط دیگر نیز بخشی سرمازدگی داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: با توجه به اقدامات خیلی خوبی که در رأس تدبیری که دولت سیزدهم به خرج داد و قیمت گندم را واقعاً اقتصادی کرد و از ۵۵۰۰ تومان سال گذشته به ۱۱۵۰۰ تومان افزایش داد و این باعث شد در کنار توصیههایی که همکاران ما داشتند و ارقامی که با دانش فنی بدست آمده که با هر منطقهای سازگار هستند باعث شد که از ۱۲۳ هزار تن سال گذشته به ۲۷۰ هزار تن یعنی بیشاز ۱۲۰ درصد در تولید گندم رشد داشتیم.
وی عنوان کرد: ما یک برنامه بدبینانه را برای خودمان پیشبینی کردیم و گفتیم با توجه به شرایطی که وجود دارد و هواشناسی پیشبینی کرده ممکن است بارندگیها در حدی باشد که سال قبل بوده بر همین مبنا منطقه به منطقه با حضور کارشناسان در مراکز جهاد کشاورزی و اساتیدی که در دانشگاههای استان به ویژه دانشکده کشاورزی و مراکز تحقیقی خودمان داریم اقداماتی انجام و الگوی کشتی را پیش بینی کردیم که بخشی از آن انجام شده و در برخی مناطق نیز در حال کشت هستیم.
شاهرخی تصریح کرد: اگر کشاورزان ما به توصیههایی که کردیم عمل کنند پیش بینی ما این است که مشکلی در این رابطه نداشته باشیم و بتوانیم تداوم افزایش تولید را داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: بحث الگوی کشت یک سند ملی، فرا دستگاهی و فرا قوهای است، در استان با حکم وزیر کشور استاندار رئیس ستاد الگوی کشت و ما دبیر آن هستیم که نیاز است همه دستگاهها، سازمان مدیریت و برنامهریزی و ... ما را کمک بدهند که بتوانیم به درستی این کار را انجام بدهیم.
وی ادامه داد: قرار است در طرح الگوی کشت اتفاقات خوبی بیفتد، ما بسته حمایتی که پیشبینی شده امسال برای گندم آبی، کار را شروع کردیم.
شاهرخی تصریح کرد: برای بحث حمایتی بیمه را داریم که کشاورزان پس از مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی یک اپلیکیشن دریافت میکنند که به وسیله آن به بانک کشاورزی وصل میشوند که هزینه ۱۰۰ درصدی بیمه و ۵۰ درصد کود مورد نیاز را در اختیار کشاورز قرار میدهند و در زمان تحویل محصول مبلغ از بهای آن کسر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: کشاورزان بیمه را جدی بگیرند، در بحث پرداخت بیمه نیز اولین استانی بودیم که کارهای کارشناسی را انجام داده و برای تهران فرستادیم که هنوز پرداخت نشده است.
انتهای پیام
نظرات