احمد مسلمی امروز ۲۰ آذرماه در اولین جشنواره ایدهپردازی در حوزه فناوری اطلاعات سلامت که در دانشکده داندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در راستای توسعه فناوری اطلاعات سلامت، باید از سوی دولت یک سری زیرساختها فراهم شود که از جمله آن میتوان به زیرساختهای امنیت اطلاعات که در حال حاضر یک چالش است، اشاره کرد.
وی افزود: زیرساختهای حقوقی دیگر چالش است، چراکه در این خصوص نیز تضمینی وجود ندارد که یک فناور ایدهای را مطرح کند و مسائل مرتبط با مالکیت آن رعایت شود. به علاوه چالش دیگری که باید مورد توجه دولت قرار گیرد، موضوع زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی است. باید روی این مبحث نیز کار شود تا کادر درمان از فناوریهای مرتبط با حوزه پزشکی استفاده کنند. همچنین در خصوص زیرساختهای فنی نیز باید اقدامات لازم صورت گیرد.
رئیس کمیته تجهیزات پزشکی، شبیهساز و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: دولت میتواند با پشتیبانی و حمایت بخش خصوصی این اقدامات را انجام دهد. اگر این زیرساختها فراهم نشود، عملا آن افراد، شرکتها و صاحبان ایده نمیتوانند امید داشته باشند که کارها خوب پیش رود.
مسلمی با بیان اینکه تلاش داریم تا زیرساختهایی برای حمایت از طرحها فراهم کنیم، عنوان کرد: فناوری اطلاعات سلامت، حوزهای جذاب و به لحاظ اقتصادی ارزشمند است و افرادی که به این حوزه ورود میکنند، میتوانند آینده موفقی داشته باشند که البته باید شرایط فنی و حقوقی پیشبینی شود.
وی بیان کرد: در وزارت بهداشت و معاونت تحقیقات پیگیر هستیم و طرحهایی که در کمیته علمی انجمن تایید شوند، حمایت خواهند شد. از طرفی کسانی که در حوزه دانشبنیان فعالیت دارند نیز مورد حمایت قرار خواهند گرفت. در این خصوص در کمیته تجهیزات پزشکی برنامه ویژهای برای حمایت از طراحان و فناوران برتر داریم و در کنار آن انجمن متخصصان این کمیته هم حمایت ویژهتری از صاحبان طرحها و ایدههای برتر دارد.
رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت اضافه کرد: همچنین مواردی که جزو برترینها در حوزه دانشبنیان هستند هم بهطور خاص و از صفر تا ۱۰۰ مورد حمایت قرار میگیرند و در همین خصوص باید اشاره کنم که کتابی با عنوان «چگونه میتوانیم به دانش بنیان تبدیل شویم» به چاپ رسیده که به علاقهمندان این حوزه توصیه میشود این کتاب را مطالعه کنند.
مسلمی با اشاره به تعداد بالای فارغالتحصیلان انفورماتیک پزشکی، افزود: ما سه بخش نرمافزار، سختافزار و خدمات مرتبط با حوزه پزشکی را در حوزه سلامت به عنوان سه بخش کلیدی داریم. در گذشته با نرمافزار اتوکد کار میکردیم و اکنون از ربات استفاده میکنیم و در تمامی طراحیها و چیدمانهای حوزه انفورماتیک پزشکی بهروزترینها دیده شده است. در حوزه سختافزار بهروزرسانها و رباتها را داریم و از طرحهای برتر در این خصوص حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه بیمارستانی سیستمها و شیوههای مختلفی در بخشهای تخصصی اجرا میشود و معتقدیم که اگر زیرساختهای لازم فراهم شود، پیشرفت قابل توجهی در این حوزه خواهیم داشت.
رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون بالغ بر ۲۰۰ طرح از سراسر کشور و در موضوعات مختلف حوزه سلامت به جشنواره ایدهپردازی رسیده است، گفت: از این تعداد ۱۳ طرح انتخاب شده و سه طرح از بین آنها حمایت خواهد شد. علاوه بر داوری جشنواره، از طرف انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی نیز یک داوری به صورت مجزا صوت خواهد گرفت و علاوه بر سه طرح برگزیده، یک طرح هم از سوی انجمن حمایت خواهد شد.
مسلمی اظهار کرد: در کمیته تجهیزات پزشکی و کمیته سلامت دیجیتال وزارت بهداشت نیز طرحهای انتخابی که در سطح ملی قابلیت دارند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت. در وزارت ۱۲ کمیته داریم و بسته به پیشرفت ایده، بر اساس شاخصهها اگر طرح در سطح ملی باشد، وزارت بهداشت اولویت و نیازش را مشخص میکند و از طریق صندوقهای پیشبینی شده طرحها مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: رویکرد ما حمایت از تکنولوژیهایی است که به درمان و سلامت کمک کند، لذا اگر طرح در سطح کلان کشور کاربرد داشته باشد، از صاحب ایده دعوت خواهد شد و مورد حمایت وزارتخانه قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات