• یکشنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401092012992
  • خبرنگار : 50491

گلستانی‌ها در گرداب تفرقه فرو نمی‌روند

وحدت؛ بهار بی‌خزان در نگارستان ایران

وحدت؛ بهار بی‌خزان در نگارستان ایران

ایسنا/گلستان در نگارستان ایران دشمن به بخت خود لگد می‌زند وقتی می‌خواهد بین ترکمن و سیستانی، بلوچ و فارس اختلاف بیندازد چرا که گلستانی‌ها به چشمه‌سار حقیقت اسلام نزدیکتر از هر خطه‌ی دیگری هستند.

در زیر باران‌های تکفیر، چتری مبارک از ایثار و فداکاری بر نگارستان ایران باز است، اینجا مردمانش از هفتاد و دو ملتند اما نه زیر رگبارهای تفرقه خیس می‌شوند و نه در دام تعصب‌گرایی، ملیت‌پرستی و فرقه‌بازی می‌افتند، همه تلاش‌های دشمنان در این آب و خاک ناکام مانده و همه می‌خواهند بدانند که رمز و راز این سِحر انسجام و یکپارچگی در نگارستان ایران که به گلستانی سرسبز ملقب شده در چیست؟

چشمه‌ساری از معرفت و شعور در کام تشنه اقوام گلستان، گویا آن‌ها را از هر گونه شائبه و واهمه‌ای محصور کرده است، اینجا دشمن به بخت خود لگد می‌زند وقتی می‌خواهد بین ترکمن و سیستانی، بلوچ و فارس اختلاف بیندازد از این رو است که در کلام ولایت هم از این خطه به عنوان اسوه‌ای ماندگار در وحدت اقوام یاد می‌شود، وحدتی که هر صاحب‌نظری را به ذوق می‌آورد که سری به این منبع‌ اندیشه بزند و از زیبایی‌های آن با واژه‌های قصار بنگارد.

می‌خواهیم در صفحه‌ اندیشه به وسعت افکارمان از بزرگی اهرمی بگوییم که تنها بخشی از تصورات ما را در بر می‌گیرد، اما تاتی‌کنان واژه‌هایی را در کنار هم صرف می‌کنیم تا شاید پیام‌آوراندیشه‌ای نو باشیم و با قلم کوچک به سراغ ژرفای‌ اندیشه وحدت گلستان می‌رویم.

گرچه دشمنان نمی‌خواهند قلعه وحدت اسلامی و ایرانی در نگارستان ایران رمزگشایی شود و هر بار با پدیده‌ای نو در تلاش بوده که بر رخسار زیبای این استان زخم بزنند اما این افکار شوم دشمن در زنجیر صفوف مردان و زنان گلستانی باطل شده و شاید مهم‌ترین علت آن این باشد که گلستانی‌ها به چشمه‌سار حقیقت اسلام نزدیکتر از هر خطه دیگری هستند از این رو است که برخی از شهرهای آن را دارالمؤمنین (ع) می‌نامند.

وحدت؛ بهار بی‌خزان در نگارستان ایران


وجود ۱۲۶ بقعه متبرکه در نگارستان ایران بیانگر آن بوده که از دیرباز گلستان پذیرای سفیران اهل بیت(ع) بوده و از این رو مؤلفه‌هایی چون ولایتمداری و بصیرت در این خطه جایگاه، معنا و مفهوم دیگری دارد.

وجود ذی‌قیمت امامزادگان اسحاق(ع)، عبدالله و امامزاده فضل الله(ع)، طیب(سلام الله علیه)، عبدالله(ع)، نه تن گرگان، حبیب الله(ع)، ابراهیم(ع)، ابوالقاسم(ع)، پیر اسحاق کلوکن، بی‌بی‌یان(ع)، قاسم(ع) و بی‌بی حلیمه خاتون(س) در گلستان موجب شده تا اقوام گلستانی بیش از گذشته گرد سلاله‌های اهل بیت(ع) جمع شوند و حتی در آداب و سنن اقوام استان هم این امامزادگان متبرکه فراموش نشدند و گلستانی‌ها در شادی‌هاو غم‌ها سایه اهل بیت(ع) را در کنار خود می‌بینند.

همچنین ایل و طوائف مختلف گلستان از زائران امام مهربانی‌ها درس‌های فراموش نشدنی را آموختند که آن نیز سرمه چشمان این مردمان شده است، محبت به این امام رئوف در دل دلدادگان رضوی باعث شده که اقوام این سرزمین برای این امام همام جایگاه ویژه‌ای قائل باشند، کافی است که به نام «رضا» و القاب این امام همام در بین اقوام مختلف گلستان نظاره کنید تا به رضوان این محبت به اهل البیت(ع) و دوستی بین اقوام و مذاهب گلستان برسید.

 وجود ادیبان و مفاخر بزرگ و نامی در این خطه از اقوام مختلف همچون میرداماد، ابوسهل عیسی بن یحیی مسیحی، میرفندرسکی، شریف جرجانی، عبدالقاهر جرجانی، فخرالدین اسعد گرگانی، لامعی گرگانی، مختومقلی فراغی، قابوس بن وشمگیر، فضل الله حروفی استرآبادی و ظام الدین بن حسین بن مجدالدین استرآبادی نیز دیگر دلایل وجود گنجینه ارزشمند وحدت و معماری آن در بین فرهنگ اقوام ایران زمین به ویژه در این خطه است.

در کنار این گنجینه‌های ارزشمند حضور عالمان و ادیبانی که برای وحدت و انسجام ایل و طوائف، خون جبین می‌ریزند هم جورچین‌های بهار بی‌خزان این استان را تکمیل می‌کند؛ علمایی چون آیت الله نورمفیدی، مرحوم آیت الله طاهری، مرحوم آیت الله علوی گرگان، مرحوم‌حجت الاسلام سبحانی، آیت الله حسینی گرگانی، مرحوم آیت الله میربهبهانی، حجت‌الاسلام منصوری حجت الاسلام کیایی و علمای بزرگ اهل سنت گلستان مثل آخوند رهبر، آخوند میرابی، آخوند میرزاعلی، آخوند خوجملی، آخوند حنفی، آخوند سخندان، آخوند فرهمند، دوست محمد آخوند میرحسن زاده، مرحوم غراوی، حاج صلاح الدین آخوند گوکلان، مرحوم آخوند عابدی کر، مرحوم نبوی نژاد و آخوند مرحوم نظری که اجازه ندادند از سرای نگارستان ایران صدای تفرقه طنین‌انداز شود.

وحدت؛ بهار بی‌خزان در نگارستان ایران



مواضع حساس و تاریخی علمای اهل سنت و شیعه در حوادث اخیر هم نشان از بصیرت و درایت و دشمن‌شناسی دارد که باعث شده این استان با وجود اقوام مختلف جزء استان‌های ولایتمدار انقلاب باشد، از نعمت چشمه‌سار وحدت نیز امنیت در این منطقه به شجره‌ای تنومند تبدیل شده که‌ اندیشه بدان و نااهلان را از حریم نگارستان ایران دور کرده است.

حفظ ارزش‌ها و روحیه ایثارگری که برگرفته از خرده فرهنگ‌های ایران زمین است از دیگر موضوعاتی است که باعث شده گلستانی‌ها در گرداب تفرقه دشمن فرو نروند، وجود نزدیک به ۶۰۰ شهید اهل سنت در این استان از مجموعه ۴ هزار شهید گلستان بیانگر آن است که شیعه و سنی همسنگر یکدیگر در برابر دشمنان این مرز و بوم هستند از این رو این استان از امنیت مرزی بسیار بالایی برخوردار است.

این مؤلفه نیز در حوادث و بلایای طبیعی مثل سیل سال ۹۸ آنگونه متبلور شد که به جای ویرانی سیل در ذهن‌های گلستانی‌ها، همدلی و برادری که منجر به آبادانی و ایستادگی شده حکاکی شده است.

کمتر کسی آن تصویر عالم اهل تسنن و از پا افتاده بر دوش عالم شیعه که به داد برادر مسلمانش رسیده بود را از سیل ۹۸ فراموش می‌کند و یا واژگونی قایق جهادگران آن روزهای مردم سیل‌زده که منجر به شهادت تعدادی از برادران شیعه و سنی شد سندی تاریخی از برادری این مردم به یادگار گذاشته که نشان می‌دهد شیعه و سنی روزی در برابر امواج خروشان سیل‌ ایستادند و سایه شوم و بدبختی را از آورگان و سیل‌زدگان برداشتند.

وحدت؛ بهار بی‌خزان در نگارستان ایران

گلستانی‌ها درک کردند وحدت اسلامی علاوه بر آنکه جزو شعائر اسلامی است برای امت اسلامی در عرصه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی یک راهبرد محسوب می‌شود، امت یکپارچه اسلامی محل تجلّی رحمت خدا به شمار می‌رود و پیامبر مکرم اسلام(ص) این سنت حسنه را برای ما به یادگار گذاشته و باید همه مسلمانان بدانند که وحدت در امت اسلامی یک اصل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha