دکتر عباس شیخالاسلامی در گفتوگو با ایسنا در خصوص لزوم نقشآفرینی دانشجویان در عرصههای سیاسی و اجتماعی، اظهار کرد: چه در دوران قبل از انقلاب و چه بعد از آن، خلاء وجود احزاب توسط دانشگاهها پر میشده و میشود. این درست نیست. من اعتقاد ندارم که دانشگاه باید به یک مرکز سیاسی تبدیل شود و مدام درگیر مسائل سیاسی باشد. دانشگاه محل علمآموزی و پژوهش است، اما چون احزاب قوی در کشور نداریم، این تفکر شکل گرفته است که دانشگاهها باید بار فعالیتهای سیاسی احزاب را بر دوش بکشند.
وی با تاکید بر لزوم ورود دانشجویان به احزاب، افزود: دانشجویان به دلیل اینکه آرمانگرا اند و دغدغه بهبود جامعه را دارند، باید از طریق ورود به احزاب فعالیتهای سیاسی و اجتماعی داشته باشند، اما اینکه ما انتظار داشته باشیم دانشجویان در دانشگاهها فعالیت حزبی و سیاسی انجام دهند، اشتباه است.
رییس کانون وکلای خراسان، با بیان اینکه وظیفه دانشگاهها توسعه علم و ثروت است نه توسعه سیاسی، تصریح کرد: برای توسعه سیاسی باید احزاب را تقویت کنیم و سپس دانشجویان و اساتیدی که علاقهمند به حضور در عرصه فعالیتهای سیاسی اند، وارد احزاب شوند.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: البته این بدین معنا نیست که دانشگاهها به طور کلی از عرصه فعالیتهای سیاسی دور شوند، به هر حال دانشجو موذن جامعه است و باید باعث بیداری مردم شود، لذا باید فضای دانشگاهها بازتر و اقداماتی نظیر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی با تضمین آزادی بیان و پس از بیان انجام شود تا دانشگاهها بتوانند در عرصه سیاسی نیز به عنوان کارکرد جنبی خود، ایفای نقش کنند.
انتهای پیام
نظرات