به گزارش ایسنا، در این آیین که با حضور دانشجویان و استاندار خراسان شمالی، رئیس و معاونان دانشگاه بجنورد برگزار شد، مسئولان به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
این آیین پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی، با چند بیت از حضرت سعدی که توسط یاسر طالبی رئیس خانه فرهنگ خوانده شد، آغاز شد.
معاون پژوهشی دانشگاه بجنورد نخستین سخنران این مراسم بود. وی به ۲ حوزه صنعت و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: عملکرد ما در طی ۲ سال کرونا افزایش پیدا کرد و جلسات به صورت حضوری برگزار شد. در حوزه کار آفرینی و کارآموزی بازدید هایی انجام شده و در حوزه اشتغال و کار آفرینی بحث های جدیدی را ایجاد کردیم.
موسی شاکری ادامه داد: برای دانشجویانی که رشته آنان کارآموزی مستقیم ندارد نشست ها و کارگاه های آزاد مانند مرکز هدایت شغلی و هدایت کواب ها که دانشجویان ۶ ماه دوره کار آموزی همراه با حقوق میگذرانند و بعد از فارغالتحصیلی مستقیم وارد بازار کار میشوند را راه اندازی کرده ایم.
وی گفت: همچنین بازدیدهای دانشجویی در حوزه انجمن های علمی باید فعال باشد که برای هفته آینده برنامه ای برگزار میشود و میتوانیم در حوزه نوآوری، دانشجویان فعال و پویا جذب کنیم و از ایده های برتر تا سقف ۱۰ میلیون تومان حمایت میکنیم.
رئیس دانشگاه بجنورد نیز در این آیین گفت: به دنبال شفافیت و حرکت به سمت ایرانی قوی هستیم و در این مسیر از پیشنهادات دانشجویان استقبال می کنیم.
محمد شیخ زاده بیان کرد: همه ما باید اراده ای قوی برای ایجاد تغییرات مثبت داشته باشیم. برگزاری جلسات رسمی و غیر رسمی با دانشجویان به همین دلیل است و به دنبال شنیدن دغدغه شما دانشجویان هستیم. همچنین می خواهیم با همکاری با یکدیگر فرآیندهایی که به وسیله آن ها فرصت های شغلی برای دانشجویان ایجاد شود را اجرا کنیم.
وی افزود: نیازمند دوره جدید آموزش در دانشگاه هستیم که طی آن بازنگری در سرفصل دروس ایجاد شود. اگر دانشجویان پیشنهادی بابت اضافه شدن برخی موضوعات به مباحث درسی را دارند به ما اعلام کنند.
معاون آموزشی دانشگاه بجنورد نیز گفت: سیاست ما این است که در کنار چارچوب های مصوب، دوره های مهارت برگزار کرده و توانمندی برای اشتغال پس از فارغالتحصیلی دانشجویان را افزایش دهیم.
علی اکبر یحیی آبادی بیان کرد: مسیر بازنگری در دروس دانشگاه را دنبال می کنیم؛ همچنین به نیاز صنایع نیز توجه داریم تا براساس نیازشان، دانشجو تربیت کنیم.
به رشته های علوم انسانی هم توجه کنید
یکی از دانشجویان با بیان اینکه باید به رشته های علوم انسانی هم توجه شود، پرسید: چرا کارگاهها، بازدیدها و این قبیل اقدامات صرفا برای دانشجویان فنی مهندسی است و برای دانشجویان علوم انسانی اقدامات مهارت افزایی مرتبط برگزار نمیشود؟
یحی آبادی معاون آموزشی دانشگاه بجنورد در پاسخ به این سؤال اینچنین جواب داد که به موازات رشته های فنی، برنامه هایی برای رشته های انسانی هم داریم. شرکت های صنعتی که در آن فعالیت داریم خواهان حسابدار و مدیر مالی هستند و بسیاری از مشکلاتی که دارند مربوط به این بخش ها است. همه این مسائل به رشته علوم انسانی بازمیگردد و به این دانشجویان نیز توجه داریم.
یکی دیگر از دانشجویان پرسید: هزینه کلاس های آموزش کسب مدرک بسیار زیاد است. برای کاهش هزینه ها چه برنامه ای دارید؟
شاکری معاون پژوهشی دانشگاه بجنورد در این خصوص گفت: برای دانشجویان برتر هر ورودی، تخفیف هایی حتی تا سقف ۹۰ درصد تدارک دیده ایم و در موارد خاص برای دانشجویانِ نیازمند، از ظرفیت خیران بهره بگیریم.
شیخ زاده رئیس دانشگاه نیز اضافه کرد: بخش قابل توجهی از کلاس ها رایگان است که برای سایر دوره ها میتوانیم آن ها را با حداقل هزینه برگزار کنیم. همچنین در دوره کارشناسی ۴ واحد رایگان کلاس فنآوری داریم.
دانشجویان، روشنگری کنند و بر تاریخ تسلط داشته باشند
استاندار خراسان شمالی نیز در این آیین با بیان اینکه باید حواسمان به سرمنشأ حوادث و دروغ های دشمنان نظام باشد، گفت: دانشجویان می توانند چراغ راه روشنگری در جامعه باشند تا از جریان یافتن مطالب نادرست جلوگیری شود.
محمدرضا حسین نژاد اظهار کرد: اگر به دنبال موفقیت هستیم باید تاریخ را خوب بخوانیم و بر آن تسلط داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مطالعه کردن تاریخ صرفا برای رشته های انسانی نیست؛ بلکه تاریخ در بخش های مختلف به رشته های مختلف دانشگاهی نیز ارتباط پیدا می کند. به عنوان مثال بررسی تاریخچه مطالعات و اتفاقات قدیم آبخیزداری در یک منطقه می تواند سبب پیش بینی حوادث در همان منطقه شود. در سایر بخش ها نیز همینگونه است.
وی با بیان اینکه دانشجویان، یکی از نقاط قوت کشور هستند، ادامه داد: دانشجویان بیدار کشور پس از سقوط رضا شاه و درحالی که نیمی از دانشجویان دانشگاه تهران عضو احزاب بودند، پس از کودتای زاهدی، علیه آمریکا اعتراض کردند اما چه شده که برخی دانشجویان در صف آمریکا هستند و همان آمریکا نیز می خواهد حمایت کند؟ اینها روشنگری نیاز دارد.
آمریکا فرهنگ و علم ما را دزدیده است
حسین نژاد بیان کرد: امروزه آمریکا، فرهنگ و علم ما را دزدیده است. یعنی دشمن تمام اطلاعات مربوط به ما را دنبال می کند تا نقاط قوت و ضعف را پیدا کرده و روی آن ها شناخت پیدا کند تا در نهایت در راستای اهداف خودش استفاده کند.
وی گفت: در زمان رژیم ستمشاهی، آمریکا و انگلستان نفت ما را خریدند و در عوض آن به ما اسلحه ژ۳ و هواپیمای F۱۴ دادند که بتوانند بالانس منطقه را به واسطه ما انجام دهند.
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه استقلال سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی به دست دانشجویان رقم می خورد و این در حالیست که دشمنان همین نقطه قوت را مورد هدف قرار داده اند، بیان کرد: حربه دشمنان برای ضربه زدن به کشور، شبهه افکنی در حوزه های مختلف به ویژه شک به دلسوزی مسئولان و اعتماد به نفس دانشجویان است؛ دشمنان درصدد تبدیل نقاط قوت به نقاط ضعف هستند که باید در این بخش بسیار دقت کنیم.
گفتنی است این مراسم با شنیده شدن صدای اذان ظهر، به پایان رسید.
خبرنگار: فاطمه پرهیزکار
انتهای پیام
نظرات