• چهارشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401091610930
  • منبع : نمایندگی قزوین

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره):

سرمایه‌گذاران به دانش‌بنیان‌ها اعتماد کنند

سرمایه‌گذاران به دانش‌بنیان‌ها اعتماد کنند

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: وجود مسائل و مشکلات اداری، بی‌توجهی به دانش‌بنیان و تولید علم در رشته‌های هنر و علوم انسانی، هراس سرمایه‌گذاران برای حمایت از محصولات دانشگاهی در صنعت، ازجمله معضلاتی است که حوزه‌های پژوهشی همواره با آن‌ها روبه‌رو هستند.

 دکتر سید علی قاسم‌زاده در مراسم تقدیر از برگزیدگان و مدال‌آوران علمی و پژوهشگران برتر استان که روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ در سالن آینده‌پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در اهمیت بخشی به حوزه علم و فناوری،  جذب و نگهداشت نخبگان در داخل کشور از برنامه‌هایی است که دولت در حوزه علم و فناوری آن را تدوین کرده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در حوزه سیاست‌گذاری علمی، تقسیم‌کار ملی انجام‌شده و رسالتی بر دوش دستگاه‌ها و نهادها گذاشته‌شده، تا ۴۰ درصد از بودجه پژوهشی خود را در صندوق ذخیره پژوهشی برای پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی صرف قرار دهند.

وی ادامه داد: همچنین طرح ملی جذب و به‌کارگیری محققان و پژوهشگران پسادکترا در سه سطح تحقیقاتی، فناوری و صنعتی تدوین‌شده تا دانشگاه‌ها، صنایع، مراکز تحقیقاتی و پارک‌ها از ظرفیت این نخبگان برخوردار شوند.

وی افزود: از دیگر اقدامات و برنامه‌ها می‌توان به سازمان‌دهی پژوهشگران مستقل، تأسیس شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راستای تجمیع تمام آزمایشگاه‌های استان، تدوین سامانه‌های نان در راستای ثبت نیازهای استان، نمایه‌سازی نشریات و ارتقاء رتبه‌بندی علمی کشور از رتبه ۱۵ به ۱۰ اشاره کرد.

قاسم‌زاده با اشاره به برخی آسیب‌های موجود در حوزه پژوهش عنوان کرد: نبود نظام منسجم برای عارضه و آسیب‌شناسی و همچنین شناسایی درست نیازها از معضلات موجود در حوزه فناوری و پژوهش است که در این حوزه نیازمند یک نظام آسیب‌شناسی جدی هستیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه مزیت‌های استان قزوین هم به‌خوبی احصا نشده است و اجرای برنامه‌های دانشگاه، درگرو توجه برخی دستگاه‌های اجرایی است که قدرت بیشتری دارند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در پایان تأکید کرد: وجود مسائل و مشکلات اداری، بی‌توجهی به دانش‌بنیان و تولید علم در رشته‌های هنر و علوم انسانی، هراس سرمایه‌گذاران برای حمایت از محصولات دانشگاهی در صنعت، بی‌اعتمادی صنایع و سازمان‌ها نسبت به دانشگاه، عدم به‌کارگیری خلاقیت و توجه به تولید علوم متناسب زیست‌بوم از دیگر مشکلات حوزه علم و فناوری است که باید در راستای رفع تلاش کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha