به گزارش ایسنا، رفع آسیبهای ناشی از کاهش باروری و رشد جمعیت، از دهه پیش به عنوان یکی از راهبردهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفته و مقام معظم رهبری همواره بر این مهم تاکید داشتهاند.
از آنجا که پیری جمعیت معضلی طولانیمدت خواهد بود و در صورت دچار شدن هر کشوری به آن، بازگشت به شرایط عادی سخت میشود، مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفته تا از ورود به شرایط بحرانی مانند آنچه در برخی کشورها مشاهده میشود، جلوگیری به عمل آید.
در ایران نیز سمینارهای بسیاری برگزار شده و مقالات متعددی به چاپ رسیده است اما نیاز است که نگاه دقیقتری به دلایل و ریشههای اصلی این مسئله داشت تا بتوان راهکار موثری ارائه کرد.
نویسنده کتاب "ایران را جوان بخواهیم" در این کتاب در ابتدا به بررسی پنجره جمعیتی و تاریخچه کنترل جمعیت پرداخته است. سپس با بیان مطالبی، سلامت و نشاط خانواده را در گرو فرزندآوری دانسته و در ادامه با بررسی سبکهای مختلف زندگی در غرب و شرق، به ریشهیابی خرافههای موجود و دیدگاه اسلام در این باب پرداخته است.
شاید مهمترین دلیل خانوادهها برای خودداری از فرزندآوری یا افزایش تعداد فرزندان، مشکلات اقتصادی باشد، نویسنده سعی کرده است از دیدگاه دین به این موضوع نگاه کند و خانوادهها را از برکات فرزنددار شدن آگاه سازد و در ادامه کتاب، راهکارهای تربیت صحیح و تربیت دینی فرزندان آمده و سپس به بهداشت بارداری و فرزندآوری پرداخته شده است.
در بخش پایانی کتاب، با بررسی فرزندآوری از جایگاه دین، جایگاه رفیع فرزند در منظومه توحیدی برشمرده شده و ارزش والای مادری در دین اسلام بیان شده است.
"ایران را جوان بخواهیم" به قلم شیما حدادگر اصفهانی در 124 صفحه و با قیمت 40 هزار تومان توسط انتشارات خادمالرضا(ع) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات