علی حائری در گفتگو با ایسنا در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور اظهار کرد: دانشگاه و صنعت کشور ما از سایر کشورها اقتباس شده و واراداتی است. هرکدام از مسیری جدا وارد شدند و آن پیوندی که میان دانشگاه و صنعت سایر کشورها وجود دارد در کشور ما دیده نمیشود. ضمن اینکه صنعت یک بنگاه انتفاعی است و باید محصولی تولید کرده و خدماتی ارائه دهد که توسط آنها درآدمد کسب کند.
وی افزود: هدف دانشگاهها تعلیم و تربیت بوده و در پی حل مسائل به وسیله دانش اساتید و دانشجویان است، اما مسائل امروز صنعت در حوزه دانشگاهی نیست و دانشگاهیان نیز خواهان فعالیت در راستای دانش هستند. از یاد نبریم که مساله امروز ما دانشگاه نیست بلکه صنعت است.
رئیس اسبق دانشگاه سجاد مشهد ادامه داد: برخی از مسائل صنعت در کشور ما بسیار ابتدایی است، البته در بسیاری امور مسیرها به کمک دانشگاهیان هموار شده است اما آن کمکی که منجر به تولید و صنعت شود، وجود ندارد. از طرفی صنعت نیز برای پیشرفت هزینه نمیکند و طبیعی است که دانشگاه هم در این حوزه اقدام نکند.
رونق شرکتهای دانشبنیان، کلید حل مشکل؟
حائری تفاوت ماهیت صنعت و دانشگاه را علت اصلی عدم برقراری میان آنها برشمرد و عنوان کرد: در کشورهای اروپایی مقالات براساس خواسته و نیازهای جامعه مکتوب میشود. امروز شرکتهای دانشبنیان میتوانند بین علم و صنعت پلی باشند و رو به رشد هستند؛ با رونق شرکتهای دانشبنیان میتوان از این سد عبور کرد.
وی افزود: در کشورهای خارجی چون خواستگاه دانشگاه و صنعت واحد است با یکدیگر همزاد بوده و از یک خانوادهاند. حتی در رشتههای علوم انسانی نیز به دانشگاه وابسته هستند اما جامعه ما خود را در هیچ زمینهای خود را به دانشگاه وابسته نمیداند.
انتهای پیام
نظرات