• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401091510286
  • خبرنگار : 50490

دانشجوی نخبه مازندرانی خواستار شد:

ضرورت حمایت دولت از طرح‌های دانشجویی

ضرورت حمایت دولت از طرح‌های دانشجویی

ایسنا/مازندران دانشجوی نخبه مازندرانی با اشاره به اینکه ایده‌های مختلفی برای اختراع دارم اما به دلیل نداشتن پشتوانه مالی اجرایی نشد، گفت: برای انجام این طرح‌ها نیازمند پشتوانه مالی هستم اما این فرصت به دانشجو داده نمی‌شود تا ایده خود را ثبت و به مرحله تجاری سازی برساند.

 امروزه با ورود به عصر اطلاعات دیگر اصالت با زمین و سرزمین نیست، بلکه اصالت، با خود اطلاعات است و این ایده‌ها هستند که ستون اصلی این عصر را می‌سازند، در این میان علم و تولید سنگ بنای اصلی تمدن امروزی است لذا بی‌توجهی به نخبگان و استعدادهایشان، سم مهلک توسعه محسوب می‌شود، باید از آفت بی‌اهمیتی پرهیز کرد.

از مشکلات امروز نخبگان کشور پروسه ثبت اختراع است، سختی ثبت اختراع سبب شده است که نخبه به خوبی نتواند از اختراع خود دفاع کند همین یک مانع برای پیشرفت جوانان است.  

فراهم نبودن تسهیلات و امکانات برای نخبگان و نبود پشتوانه مالی مناسب دیگر مشکل دانشجویان نخبه ایده پرداز کشور به شمار می‌رود.

پویا علیزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به اینکه ریسک پذیری اساتید دانشگاه‌ها برای بهره‌گیری از ایده دانشجویان در کشور بسیار پایین است، اظهار کرد: بیشتر اساتید تئورسین هستند فرصت آزمون و خطا را به دانشجو برای اجرای ایده نمی‌دهند تا موفق شوند.

 وی با اشاره به اینکه از ایده و طرح‌های دانشجویی پشتیبانی کامل نمی‌شود، افزود: برعکس کشورهای دیگر که از ایده و طرح دانشجویان برای معرفی به صنایع و تهیه مقاله‌های بین‌المللی استفاده می‌شود در اینجا به ایده و طرح دانشجویی بهاء داده نمی‌شود.

علیزاده با اشاره به اینکه ایده‌های مختلفی برای اجرا دارم که به علت نبود پشتوانه مالی توان اجرایی کردن نداشتم، گفت: برای انجام این طرح‌ها نیازمند پشتوانه مالی هستم اما این فرصت به دانشجو داده نمی‌شود تا ایده خود را ثبت و به مرحله تجاری سازی برساند.

این دانشجو نخبه تصریح کرد: در مسابقه ملی ارائه طرح برای برنامه «میدون شبکه سه» که در سال ۱۳۹۹ برگزار شد به‌عنوان جوان‌ترین طراح مسابقات میدون معرفی شدم همچنین ۱۱ آذر امسال نیز در برج میلاد با حضورمسئولان ارشد کشور از من تجلیل شد.

علیزاده طرح ساخت دستگاه تولید برق رایگان را از دیگر طرح‌های قابل تجاری سازی خود برشمرد و یادآور شد: تولید این دستگاه در صورت حمایت مالی می‌تواند جایگزین موتور برق شده و هزینه تولید برق کشور را کاهش دهد اما این ایده به دلیل نداشتن حامی مالی هنوز ثبت نشده است.

این مخترع جوان مازندرانی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها فضای پژوهش و تحقیق مناسب و اساتید برجسته دارند اما قدرت ریسک پذیری ندارند، گفت: متاسفانه اساتید دانشگاهی به جوانان قدرت نمی‌دهند تا وارد میدان رقابت شوند. جوانان با آزمون و خطا به موفقیت می‌رسند.

 علیزاده تصریح کرد: لازم است نگاه مسئولان و اساتید دانشگاهی نسبت به توانمندی نخبگان داخل کشور تغییر کند.

وی جوان باوری را یک اصل در توسعه همه جانبه کشور دانست و گفت: بها دادن به نسل دانشجو زمینه‌ساز توسعه صنعت و پیشرفت کشور است.

این نخبه مازندرانی همچنین از دعوتنامه کشور آلمان برای بهره‌گیری از ظرفیت علمی خود خبر داد و اظهار کرد: بورسیه و دعوتنامه از دو دانشگاه صنعتی کشور آلمان برایم ارسال شد. فرصت بهره‌مندی از دانشگاه‌های برتر دنیا را دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha