• یکشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401091308492
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

 شهردار اصفهان:

زبان مشترک کودکان را بهتر درک کنیم

زبان مشترک کودکان را بهتر درک کنیم

ایسنا/اصفهان شهردار اصفهان با اعلام اینکه علاقه‌مند هستیم از زبان خود نوجوانان بشنویم که فضای ویژه نوجوانان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد، گفت: تاکنون در ایجاد رخداد به خوبی عمل کردیم، اما تاکنون فضایی که امکان تأمین نیازهای کودکان را به خصوص نوجوان را داشته باشد به‌صورت مناسب نداشته‌ایم و باید آن را ایجاد کنیم.

علی قاسم‌زاده، امروز(یکشنبه، ۱۳ آذرماه) در افتتاحیه دومین مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان که در میدان نقش‌جهان اصفهان برگزار شد در خصوص اینکه شهرداری چقدر به دنبال ایجاد فضایی برای کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: سعی داریم در سال ۱۴۰۲ تمرکز خود را بر روی قشر نوجوان بگذاریم و به دنبال این هستیم که فضاهای مناسبی را برای نوجوانان ایجاد کنیم، منتها نمی‌خواهیم در خلأ طراحی کنیم. علاقه‌مند هستیم از زبان خود نوجوانان بشنویم که فضای ویژه نوجوانان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت کودکان و نوجوانان در مسائل شهری باید گسترش پیدا کند، افزود: من در ماه‌های اخیر از مدارس و کودکان و نوجوانان دعوت کردم که در آن چیزی که طراحی می‌شود به مسئولان مشورت دهند تا مطابق خواسته آن‌ها فضاهای تفریحی و هیجان مدار را در شهر ایجاد کنند. نوجوانان اغلب به محیط‌های خلاق، بازی‌های هیجانی و کارهای علمی علاقه‌مند هستند.

شهردار اصفهان، تصریح کرد: در این راستا اتاق فکری در شهرداری تشکیل شده و متخصصان با مطالعات نظری با نمونه‌های دنیا در حال بررسی مسائل کودکان و نوجوانان هستند. همچنین در این اتاق فکر علاقه نسل جدید ایرانی در دست بررسی است. در این اتاق فکر ۵ متخصص در حوزه‌های نوجوان حضور دارند.

وی با اعلام اینکه علاقه‌مند هستیم تا فضاهایی را ایجاد کنیم که کودکان در آن احساس لذت، شادی و نشاط، خلاقیت و نوآوری داشته باشند، گفت: اغلب گروه نوجوانان انتقاد داشتند که موضوعات کودک و نوجوان را تفکیک کنید زیرا دنیای کودکان دنیای قصه و بازی است، اما نوجوانان دنیای تخیل و هیجان را می‌پسندند.

قاسم‌زاده درباره عدم استقبال کودکان و نوجوان از فرهنگسرا، تصریح کرد: یکی از علت‌های عدم استفاده از فرهنگسرا این است که نسل جدید دیگر علاقه‌مند به حضور در فضاهای بسته و نشستن در صندلی و یادگیری نیستند. نسل جدید بیشتر ‌به فضاهای باز و جنب‌وجوش علاقه دارند.

وی درباره برگزاری دومین دوره مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان، توضیح داد: تجربه سال گذشته مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان با وجود شیوع کرونا از حیطه ملی فراتر رفت و مشارکت بین‌المللی انجام شد. این موضوع نشان می‌دهد استعداد در کودکان و نوجوانان وجود دارد و ما می‌توانیم دنیای پاک کودکان و زبان مشترک آنان را بهتر درک کنیم که آن‌ها هم می‌توانند با زبان خودشان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

شهردار اصفهان در خصوص تمهیدات ویژه برای کودکان و نوجوانان توان‌خواه، گفت: ویژه کودکان و نوجوانان توانخواه سعی کردیم در فضای شهر تمهیدات لازم را بیندیشیم و وسایل حمل و نقل عمومی خریداری کنیم که معلولان هم امکان استفاده داشته باشد. در حال حاضر به تازگی  ۵۰ ون خرید کردیم که تعدادی برای حمل و نقل و معلولان طراحی می‌شود و آن‌ها می‌توانند تماس بگیرند و اختصاصی از این ون‌ها استفاده کنند.

وی در پاسخ به ایسنا در خصوص فعالیت‌های شهرداری برای تحقق شعار شهر اصفهان، شهر دوستدار کودک، خاطرنشان کرد: برای تحقق شعار اصفهان شهر دوستدار کودک سه کار باید هم‌زمان انجام شود، باید بدانیم کودک حق زندگی دارد و باید برای آنها مانند بقیه حریم و حرمت قائل شویم و این از مهمانی‌های خانوادگی شروع می‌شود که برای کودکان در آنجا برنامه داشته باشیم. سپس کودکان و نوجوانان در جامعه شهری فضا و رخداد می‌خواهند که تاکنون در ایجاد رخداد به‌خوبی عمل کردیم، اما تاکنون فضایی که امکان تأمین نیازهای کودکان را به خصوص نوجوان را داشته باشد به صورت مناسب نداشته‌ایم و باید آن را ایجاد کنیم.

قاسم‌زاده در خصوص برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان، گفت: امروز بعد از ظهر با حضور مسئولان فارابی قرارداد برگزاری جشنواره کودک امضا خواهد شد و در دی‌ماه شاهد برگزاری سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان هستیم.

مشاغل شهری از زبان کودکان بیان می‌شود

همچنین مجتبی شاهمرادی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در خصوص برگزاری دومین مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: رنگ و نقاشی زبان مشترک همه سنین، همه ملیت‌ها و قومیت‌ها است و اصفهان هم شهری پر از رنگ و نقاشی‌های فاخر محسوب می‌شود. از سال گذشته مسابقه بین‌المللی پوپک آغاز شد و امسال هم در ادامه سال گذشته دومین دوره این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی با اعلام اینکه رویکرد دومین مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان مشاغل شهر است، افزود: به جهت اینکه کودکان و نوجوانان آینده‌سازان محسوب می‌شوند و از هم‌اکنون باید به شغل آینده خودشان در شهر فکر کنند، موضوع مشاغل شهر من موضوع محوری انتخاب شده است. امیدواریم امسال هم استقبال گسترده‌ای از این مسابقه انجام شود و در سطح بین‌المللی شاهد شرکت‌کنندگان زیادی باشیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به چگونگی ارسال آثار، توضیح داد: بچه‌ها می‌توانند به راحتی از طریق سایت اعلامی آثار خود را ارسال کنند تا آثار آن‌ها وارد مرحله داوری شود، اما اگر کسی اثر خود را به‌صورت مکتوب به درگاه‌های شهرداری بفرستد، آن‌ هم داوری می‌شود. سال گذشته بیش از ۲ هزار اثر از ۱۸ کشور ارسال شد  که ۸۰۰ اثر متعلق به خارج از ایران بود، امیدواریم امسال هم بتوانیم همچون سال گذشته اختتامیه مسابقه را در هفته فرهنگی اصفهان برگزار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز بعد از مراسم افتتاحیه پوستر از طریق شهروند دیپلمات‌ها و شهرهای خواهرخوانده و از طریق شبکه دوستدار کودک برای شهرهای دیگر ارسال می‌شود تا همه بتوانند شرکت کنند.

مسابقه نقاشی فضایی برای ظهور استعداد کودکان و نوجوانان

مجید خاشعی، رئیس اداره فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در حاشیه این افتتاحیه، اظهار کرد: امسال چهارمین دوره مسابقه نقاشی و دومین دوره‌ای است که به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود. هدف اصلی جشنواره این است که فضایی برای کودک و نوجوانان ایجاد شود که استعدادهای خودشان را بروز و ظهور بدهند و پیام خودشان را به گوش بقیه برسانند.

وی تصریح کرد: در این مسابقه مشاغل شهر با زبان بچه‌ها به دیگر کشورها معرفی می‌شود و کودکان می‌توانند دیدگاه خودشان را از هویت بیان کنند. در راستای تحقق اهداف این مسابقه به جهت استقبال کودکان و نوجوان با کانون پرورشی و آموزش و پرورش همکاری خواهیم کرد. سال گذشته ویروس کرونا را داشتیم، اما امسال قطعاً از ظرفیت ویژه کودکان اصفهان استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha