به گزارش ایسنا، نخستین نشست هماهنگی برنامه ملی توسعه گردشگری کشور درحالی برگزار شد که عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ـ، از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خواسته تا طرح برنامه ملی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران را تدوین و اجرا کند.
این نشست یکشنبه، سیزدهم آذرماه در محل این پژوهشگاه با حضور نمایندگانی از دفتر منطقهای یونسکو در تهران، وزارت امور خارجه، دفتر وزارتی و امور بینالملل و معاونت گردشگری وزارتخانه و مشاور خارجی طرح، برگزار شد که بنا بر گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مصیب امیری ـ رییس این پژوهشگاه ـ تاکید کرد: با توجه به اهمیت و گستردگی ابعاد طرح تاکید داریم از ظرفیت کامل کارشناسی کشور در بخشهای دولتی، خصوصی و مراکز علمی و دانشگاهی استفاده شود. همکاران معاونت گردشگری اعم از مدیران و کارشناسان حوزههای تخصصی و ادارات کل استانی در این طرح باید مشارکت حداکثری داشته باشند و اطلاعات و مشخصات کارشناسان و مشاوران خارجی که باید به همراه سر مشاور فنی پروژه در ایران حضور داشته باشند، از سوی دفتر منطقهای یونسکو در اختیار پژوهشگاه قرار گیرد تا اقدامات و بررسیهای لازم انجام و در فرصت مناسب نتیجه را اعلام کنیم.
در این نشست، گزارشی مبسوط از اهداف طرح، رویکرد، روش و شیوه انجام کار، سیاستها و راهبردهای اجرایی مورد نظر، برنامهها و پروژههای اولویتدار که خروجی نهایی طرح خواهد بود و آخرین وضعیت پروژه و اقدامات بهعمل آمده تاکنون توسط فردریک توماس ـ مشاور خارجی طرح ـ ارائه و بر نقش صرفا مشورتی تیم خارجی اعم از سازمان جهانی گردشگری، یونسکو و کارشناسان خارجی و در همین راستا ضرورت و اهمیت بهرهمندی از ظرفیت کامل کارشناسی کشور در بخشهای دولتی، مراکز علمی و دانشگاهی بهویژه مشارکت حداکثری فعالان بخش خصوصی در استانهای مختلف تأکید شد.
علاوهبر این، پیشنهاد آغاز همکاری ابتدا به شکل غیرحضوری و برخط با هدف تسریع در معرفی و انتخاب کارشناسان و مشاوران ملی واجد شرایط و چیدمان آنها در قالب کارگروههای تخصصی، اعلام نظر پژوهشگاه درباره کارشناسان و مشاوران خارجی که باید به همراه سرمشاور در این طرح بزرگ مشارکت داشته باشند، توسط مشاور خارجی ارائه شد.
این طرح پیشتر زیر نظر معاونت گردشگری با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو از سال ۱۳۹۸ درحال بازنگری و بهروزرسانی بود که مرحله نخست آن در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به انجام رسید و گزارش وضعیت موجود شامل نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها، تحلیل وضعیت موجود بر اساس مطالعات اسنادی، نشستها و بررسیهای میدانی تهیه شده، بر اساس آن نمای کلی طرح شامل سازمان اجرایی پروژه، مشاوران و کارشناسان داخلی و خارجی مورد نظر، تقسیم کار و مسؤولیت کارگروههای تخصصی بر اساس استراتژیهای توسعه، برنامهها و پروژههای پیشران آماده شده است.
ادامه بازنگری و تدوین این طرح از تیرماه ۱۳۹۹ با همهگیری کرونا وغیبت طولانی مشاور خارجی طرح، متوقف شد و در مقطعی هم ایران مشاور خارجی طرح را تغییر داد و اکنون مسؤولیت آن از معاونت گردشگری گرفته و به پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سپرده شده است.
در چارچوب این برنامه مقرر است، استراتژیهای توسعه گردشگری در قالب توسعه محصول و بازاریابی، نیروی انسانی، کسب وکارهای گردشگری، زیرساختها، تاسیسات و خدمات، سرمایهگذاری، مدیریت و توسعه آمایشی، قوانین و مقررات حوزه گردشگری به همراه برنامه اقدام پروژه با مشارکت ذینفعان گردشگری و بهرهمندی از ظرفیتها و کمکهای بینالمللی تدوین شود و این برنامه به نوغی نقشهراه گردشگری ایران در بازهای ۱۰ ساله باشد.
همچنین بر اساس توافق بعمل آمده با دفتر منطقهای یونسکو مقرر شده تمام هزینههای مرتبط با کارشناسان خارجی از محل بودجه اتحادیه اروپا و در قالب پروژه کریدورهای فرهنگی جاده ابریشم و سایر هزینههای انجام طرح از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تامین شود.
طرح تدوین برنامه ملی توسعه گردشگری کشور الزام مصوبه دولت در سال ۱۳۹۹ در قالب سند راهبردی توسعه گردشگری کشور را نیز با خود به همراه دارد.
انتهای پیام
نظرات