• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401090906229
  • خبرنگار : 50560

یک مسئول:

مراکز رشد شهرستانی در قزوین رتبه مطلوب کشوری ندارند

مراکز رشد شهرستانی در قزوین رتبه مطلوب کشوری ندارند

ایسنا/قزوین رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: استان قزوین به لحاظ مراکز رشد شهرستانی جزو سه استان پایین کشور است به طوری که تا چند هفته گذشته هیچ مرکز شهرستانی نداشتیم اما طی ۲ هفته گذشته مجوز اولین مرکز رشد واحدهای فناور آبیک با همکاری پارک علم و فناوری استان و دانشگاه غیاث‌الدین اخذ شد که مأموریت منطقه‌ای شهرستانی دارد.

جعفر احمدی روز چهارشنبه ۹ آذر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری، با هدف افزایش ثروت در جامعه از طرف متخصصان حرفه‌ای مدیریت شده تا جریان دانش و فناوری را میان دانشگاه‌ها، مؤسسه‌های تحقیق و توسعه، شرکت‌های خصوصی و بازار به حرکت درآورد.

وی افزود: امروزه در دنیا توسعه در کشورها به‌عنوان عامل ایجاد قدرت محسوب می‌شود و از دهه ۸۰ میلادی که بحث توسعه مبتنی بر دانایی شکل گرفته است، توسعه بر مبنای تولید ملاک قرار گرفته است.

احمدی تصریح کرد: حدود ۵۰ سال پیش توسعه بر مبنای دانایی شکل گرفت و پیشران‌های آن فناوری و نوآوری، نیروی انسانی کار آفرین و واحدهای تحقیق و توسعه هستند و در دهه‌های اخیر نیز نگاه و مأموریت دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی و اشتغال‌زایی تغییر کرده است که خود حرکتی مفید در راستای توسعه مبتنی بر تولید است. 

این مسئول ادامه داد: در۲ دهه گذشته در کشور ما این نگاه وجود دارد که دانشجویان، توانمند و کار آفرین تربیت شوند. 

احمدی اضافه کرد: استان قزوین به لحاظ مراکز رشد شهرستانی جزو سه استان پایین کشور است به طوری که تا چند هفته گذشته هیچ مرکز شهرستانی نداشتیم اما طی ۲ هفته گذشته موفق به دریافت مجوز اولین مرکز رشد واحدهای فناور آبیک با همکاری پارک علم و فناوری استان و دانشگاه غیاث‌الدین ایجاد شد که مأموریت منطقه‌ای شهرستانی دارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین ادامه داد: همچنین در شهرستان البرز با سازمان بسیج علمی پژوهشی فناوری استان توافق و تفاهم نامه‌ای امضا شد که با حمایت معاونت فناوری رئیس جمهور و پارک علم و فناوری استان، مرکز رشد شهرستان البرز قبل از پایان سال راه اندازی شود و فرایند اخذ مجوز مراحل قانونی خود را طی می‌کند.

وی افزود: دانشگاه آزاد شهرستان بوئین‌زهرا بستر مناسبی دارد و با توافق پارک علم و فناوری استان، راه‌اندازی مرکز رشد فناوری این شهرستان نیز در دستور کار قرار گرفت و در شهرستان تاکستان نیز با همکاری دانشگاه پیام نور استان مذاکراتی شده و در حال انعقاد تفاهم‌نامه هستیم تا پایان سال مرکز رشد واحدهای فناور استان در تاکستان راه‌اندازی شود.

احمدی یادآور شد: در مجموع چهار مرکز رشد واحدهای فناوری استان شکل می‌گیرد تا تمرکز زدایی از شهر قزوین به شهرستان‌های استان صورت گیرد و در خصوص برنامه‌های زیرساختی و اکوسیستم استان موضوع پردیس‌های علم و فناوری جزو اولویت‌های اصلی پارک است و چهار پردیس علم و فناوری درحال شکل گیری و راه اندازی است، یکی از این پردیس‌ها مشترک با دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) است که تفاهم نامه آن امضا شده و مراحل قانونی آن در حال طی شدن است.

وی تصریح کرد: پردیس دوم پردیس مشترک با دانشگاه آزاد قزوین است که با توجه به اینکه مرکز نوآوری سینتک و مرکز رشد دانشگاه آزاد قزوین پتانسیل زیرساختی خوبی دارد لذا این پردیس مشترک می‌تواند توسعه اکوسیستمی خوبی را در استان ایجاد کند.

احمدی با اشاره به ایجاد پردیس‌های تخصصی در استان  افزود: با توجه به پیشرو بودن قزوین در موضوع کشاورزی راه اندازی این پردیس با مشارکت سازمان کشاورزی و مرکز تحقیقی استان در دستور کار قرار دارد و می‌تواند فرصت خوبی را برای دانش بنیان‌های کشاورزی استان فراهم کند.

این مسئول اضافه کرد: پردیس چهارم پردیس سلامت استان است که با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در حال راه اندازی است و دانشگاه علوم پزشکی قرار شد امسال بحث هم افزایی و ایجاد ساختمان برای پردیس سلامت را در دستور کار قرار دهد.

خانه خلاق دانش آموزی در قزوین راه اندازی می‌شود

احمدی از راه‌اندازی خانه خلاق دانش آموزی در قزوین خبر داد و تصریح کرد: باتوجه به اینکه ما نگاهمان بایستی به دوران پیش از دانشجویی معطوف شود، دوران مدارس می‌تواند دوران طلایی برای بسترسازی و خلاقیت دانش آموزان شود بنابراین مرکز رشد و خانه خلاق دانش آموزان را با آموزش و پرورش استان ایجاد کردیم و به‌زودی اولین خانه خلاق استان راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: همچنین در بحث کشاورزی تفاهم‌نامه مرکز نوآوری کشاورزی دانش آموزی در استان در دستور کار است که هدف آن دانش بنیان سازی هنرستان‌های کشاورزی در استان است و نقش این مرکز نوآوری آن است که به نوعی کشاورزی برای دانش آموز تدریس و عملیاتی ایجاد شود.

این مسئول اضافه کرد: پارک‌های علم و فناوری مأموریت‌های دارند که اگر بخواهیم جمع بندی کنیم، اولاً بحث تسهیل فناوری را باید در اولویت قرار دهند تا واحدهای فناور در پارک‌ها ایجاد شود و از پارک‌ها به صنایع استان منتقل شود که بتواند دانش، فناوری را به صنعت استان سوق دهد.

وی‌ در پایان به برگزاری نمایشگاه دانش‌بنیان‌سازی تولید توسط جهاد دانشگاهی قزوین و رویداد تانا اشاره کرد و گفت: از زحمات جهاد دانشگاهی در برگزاری نمایشگاه دانش‌بنیان‌سازی تولید تشکر می‌کنیم. این نهاد با دغدغه‌مندی نمایشگاهی در زمینه دانش‌بنیان و همچنین تحقق شعار سال برگزار کرد اما به دلیل موازی بودن این نمایشگاه با رویداد کشوری تانا، نقش پارک علم و فناوری در نمایشگاه کم‌رنگ بود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha