• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401090905819
  • خبرنگار : 50534

کارشناس تربیتی:

خودشناسی مهارت واقعی برای سلامت انسان است

خودشناسی مهارت واقعی برای سلامت انسان است

ایسنا/زنجان کارشناس تربیتی گفت: مهارت به معنای استفاده به جا، صحیح و توانمند از دانش و اطلاعات است.

حجت‌الاسلام سعید توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه‌  افرد باید دانش، اطلاعات و آگاهی لازم را برای زندگی اجتماعی به دست آورده و آن را در موقعیت‌های مختلف زندگی خود به کار ببرند، اظهار کرد: از جمله مهارت‌های زندگی فردی می‌توان به مهارت خودشناسی، همدلی و مدارا کردن با مشکلات اشاره کرد .

وی افزود: مهارت زندگی فردی به ما کمک می‌کند که بتوانیم خود را با شرایط جدید سازگار کنیم. مهارت به معنای توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونه‌ای است که فرد بتواند با چالش‌ها و تغییرات زندگی روزمره خود کنار بیاید؛ البته پیشرفت روزافزون فناوری نیز بی‌تاثیر در این تحولات و مشکلات به وجود آمده، نبوده است.

توکلی با بیان اینکه زندگی نیاز به آموختن و یادگیری مهارت دارد، ادامه داد: خودشناسی فهم اسم و فامیل یک سری شناخت ظاهری نیست بلکه شناخت عواطف، احساسات و استعدادها مصداقی از خودشناسی است.

این کارشناس دینی اضافه کرد: در تعریف دقیق‌تر خودشناسی یعنی، شناخت توانایی‌ها، اهداف، نیازها، نقاط ضعف و قدرت، باورها، عقاید، افکار، توانمندی، استعدادها، عادات خوب و بد، شناخت ارزش‌ها و هر جنبه دیگری که به طرز رفتار یک فرد مربوط می‌شود است، البته مهارت خودشناسی شامل مهارت‌هایی همچون شناخت خود، ارزیابی، توانایی تفکرات مثبت، شناخت نقاط و عادات مثبت و منفی نیز می‌شود.

توکلی با بیان اینکه زن و شوهرهایی هستند که پس از سال‌ها زندگی مشترک نه همدیگر و نه خود را می‌شناسند، اذعان کرد: افرادی که از مهارت خودشناسی برخوردارند با توجه به احترام و ارزشی که برای خود قائل هستند به خود و دیگران نیز احترام می‌گذارند؛ دیگران را مورد تحقیر و آزار و اذیت قرار نمی‌دهند، فشارها و آسیب‌های زندگی را تحمل می‌کنند و در نتیجه به دیگران در هنگام مشکلات کمک می‌کنند و اهل همکاری با آن‌ها هستند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اجزای خودشناسی آشنایی و شناسایی احساسات و در نهایت کنترل آن است، ابراز کرد: عده‌ای بر این باور هستند که احساسات و عواطف در زندگی فرد مهم نیستند و نباید به آن‌ها توجهی کرد؛ در واقع احساسات و عواطف خود را بشناسید و از آن‌ها آگاه شوید و سعی کنید این احساسات را کنترل کنید. اگر شما در کنترل احساسات خود ناتوان باشید نمی‌توانید مشکلات خود را با موفقیت پشت سر بگذارید و عواقب مخربی برای شما خواهد داشت.

این کارشناس تربیتی و خانواده، با تاکید بر اینکه سعی کنید اهداف مشخص و قابل دسترسی برای زندگی خود تعیین کنید، خاطرنشان کرد: نه گفتن به خودتان را تمرین کنید؛ چرا که این راه یک روشی برای خودشناسی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha