فرزاد مخلص الائمه روز سه شنبه ۸ آذر در کارگروه کاهش الودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: به نظر می رسد هدف همه افراد حاضر در جلسه و علاقه مندان به سلامت مردم، مقابله با پدیده آلایندگی است، اما وظایف افراد متفاوت است. برای رسیدن به این هدف هرکسی موظف به انجام ماموریت خود است. در دوره تابستان تحت تاثیر ریزگردها آلودگی وجود دارد ولی نوع آلودگی در استان مرکزی و سایر استان ها متفاوت است.
وی افزود: این نوع تفکر که یک دستورالعمل برای رفع آلایندگی تابستان و یک دستورالعمل برای زمستان داشته باشیم اشتباه است و در این رابطه باید فکر اساسی شود، هرچند که اقداماتی در این راستا در حال انجام است. بر اساس اطلاعات بدست آمده، مسئله نیروگاه حل نمی شود مگراینکه از مدار خارج شود اما این اقدام نیز مقدور نیست.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در مجموعه استان همه در حال پیگیری این مسئله هستند ولی اطلاع رسانی نشدن پیگیری ها دلایل مختلفی دارد.
وی اظهار کرد: باید بسته مدیریتی "مدیریت پایدار انرژی کشور" در اختیار ذینفعان در استان قرار گیرد و مسئولین با اولویت همکاری لازم و کامل را در راستای اجرای این بسته داشته باشند، در این بسته برای همه ماموریت دیده شده و هیچکس از این ماموریت خارج نیست.
مخلص الائمه ادامه داد: در ماه های اخیر اقداماتی انجام شده، اما مهمترین آنها بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک است که ابلاغیه سفر ریاست جمهوری است.
وی اضافه کرد: بخش عمده ای از کار در حوزه دیسپاچینگ برق باید اتفاق بیفتد، روز جاری یک میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه اختصاص داده شده که انتظار می رود نیروگاه و شرکت گاز این میزان سوخت را به یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب افزایش دهند.
استاندار مرکزی ادامه داد: ساخت نیروگاه در غرب اراک از ابتدا قطعا خطا و اشتباه بوده و بسیاری از نیروگاه های کشور بد جانمایی شده اند که البته طرح برخی مربوط به زمان قبل از انقلاب است.
وی ادامه داد: در زمستان با یک ناترازی گاز مواجهیم. در این فصل باید مصرف برق ۱۰ درصد کاهش پیدا کند تا فصل زمستان بدون دغدغه جدی طی شود. صنایع و مصرف کنندگانی که مصرفی بیش از یک مگاوات دارند باید کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق داشته باشند، همچنین در مصرف گاز نیز کاهش حداقل ۶ درصدی باید در دستور کار قرار گیرد.
مخلص الائمه افزود: در زمستان همه چشم ها به دست مصرف کننده نهایی و همان مصرف کننده خانگی است، لذا از مردم تقاضا داریم صرفه جویی در مصرف گاز را در دستور کار خود قرار دهند و رسانه ها موظف هستند در خصوص بهینه سازی و تشویق مردم به کاهش مصرف گاز اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.
وی تاکید کرد: منازل خوابگاه مردم هستند، اما با وجود اینکه از صبح تا ظهر کسی در منزل نیست مصرف گاز همانند ساعات شب است و این شکل مصرف، حجم فراوانی از گاز را در روز می سوزاند، پس باید کاهش مصرف برق و گاز مورد توجه قرار گیرد تا با شرایط مناسبی از فصل زمستان عبور کنیم.
استاندار مرکزی بیان کرد: همه موظف هستند در خصوص تکالیف دستگاهی خود برای تامین انرژی پایدار در فصل زمستان اقدامات لازم را انجام دهند.
مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: در سطح استان مرکزی چندنی سال جهت توقف مازوت سوزی تلاش شد و برای دو سال مازوت سوزی به طور کل قطع شده بود، اما با افزایش مصرف گاز، مصرف مازوت نیز مجددا آغاز شد و امسال زودتر از سالهای گذسته مازوت سوزی شروع شد. ممکن است با ادامه این روند به شکل قبل برگردیم و در این راستا پاسخی برای مردم نداریم .
وی با بیان اینکه زمانی که صحبت از محدودیت تولید برق و گاز در کشور می شود به این نتیجه می رسیم که هیچ جای کار دست ما نیست، راهکار بلندمدت کاهش آلودگی نیروگاه را استفاده از گاز عنوان و تصریح کرد: در کوتاه مدت موضوعی به ذهن ما نمی رسد جز اینکه برق کمتر تولید شود. عقل سلیم می گوید پیک مصرف برق در تابستان و اکنون پیک مصرف گاز است، پس می توان برق را کمتر یا گرانتر تولید کرد به این معنی که به جای مازوت از سوخت های گران تر از جمله ال پی جی استفاده شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: برای این مهم باید در سطح عالی تصمیم گیری شود و از استاندار تقاضا داریم به عنوان پدر استان این مهم را در سطح کلان پیگیری کنند هرچند که بنده شهادت می دهم روزی نبوده که استاندار دغدغه این موضوع را نداشته باشد.
زندیه وکیلی اضافه کرد: هیچ نیروگاهی نیست که از ۲ نوع سوخت استفاده کند و تاثیری بر محیط زیست انسان نداشته باشد.
وی در خصوص فیلتراسیون با بیان اینکه چندین جلسه در این رابطه گذاشته شد گفت: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که هزینه فیلتراسیون بسیار بالا و غیرمنطقی است تا اندازه ای که احداث یک نیروگاه دیگر به صرفه تر است.
زندیه وکیلی تنها مسئول اجرای راه حل کوتاه مدت برای رفع دغدغه آلودگی و کاهش سوخت مازوت را وزارت نیرو عنوان کرد و ادامه داد: وزارت نیرو می تواند با انعقاد قراردادی مازوت کم سولفور برای نیروگاه ها تهیه کند.
وی در خصوص کمیته اضطرار و تعطیلی در این روزها بیان کرد: در چند روز گذشته وزش باد اجازه نداد به شرایط وخیم تعطیلی ادارات برسیم که البته قرار گرفتن یکی از واحدهای نیروگاه در حالت اورهال در این شرایط بی تاثیر نبوده است، در غیر این صورت همین امروز باید ادارات تعطیل می شدند، اگر نیروگاه به همین منوال مازوت سوزی را ادامه دهد باید تعطیلی را در سطح ادارات در دستور کار قرار دهیم.
مدیر عامل شرکت گاز استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: گاز تولیدی در تمام فصول مصرف می شود و میزان بسیار جزئی معادل دو درصد آن صادر می شود.
محمدرضا سمیعی افزود: در فصل گرم سال ۷۰ درصد گاز تولیدی به بخش صنعت و در فصل سرما نیز بیشترین گاز مصرفی به بخش خانگی اختصاص داده می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته پیک مصرف روزانه گاز خانگی ۶۰۰ میلیون مترمکعب بود. متاسفانه میانگین دما در منازل بالای ۲۷ درجه است که انتظار می رود مردم اصلاح الگوی مصرف را مدنظر قرار دهند.
سیاوش آقاخانی، فعال محیط زیست نیز در این نشست گفت: آنچه امروز در نیروگاه می سوزد مازوت نیست بلکه سرمایه اجتماعی مسئولین ارشد استان است. با دیدن سوخت مازوت آرامش ذهنی مردم تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی ادامه داد: تقاضا داریم دستگاه قضا به این مهم ورود کرده و هزینه را تقسیم کند تا تنها یک یا دو نفر پیگیر این موضوع نباشند.
انتهای پیام
نظرات