• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401090805105

رئیس پلیس فتای فارس اعلام کرد:

افزایش ۱۰ درصدی جرائم سایبری در فارس/دستگیری باند کلاهبرداران اسکیمری

افزایش ۱۰ درصدی جرائم سایبری در فارس/دستگیری باند کلاهبرداران اسکیمری

ایسنا/فارس رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان فارس با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی جرائم سایبری در ۸ماهه منتهی به پایان آبان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این استان، خاطرنشان کرد که کشف جرائم سایبری هم ۱۹ درصد افزایش را در این مدت تجربه کرده است.

سرهنگ امیرحسین سلیمانی سه‌شنبه ۸ آذر در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد هشت ماه گذشته پلیس فتا در فارس، با اشاره به اینکه ۹۹ درصد پرونده‌های مطرح در این مرکز تخصصی منجر به کشف شده است، افزود: بیشترین فراوانی جرائم مربوط به حوزه مالی و اقتصادی است.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان فارس افزود:  ۲۵ درصد جرائم مربوط به برداشت پول و فیشینگ، ۱۵ درصد جرائم در سایت‌های قمار، شرط بندی، اخاذی و تهدید، ۴۹ درصد کشفیات در حوزه کلاهبرداری و ۱۰ درصد پرونده‌ها در حوزه هتک حیثیت و انتشار عکس و... بوده است.

سلیمانی همچنین با اشاره به اینکه ارسال لینک‌های آلوده از طریق پیامک که عمدتا کلاهبرداری است، اضافه کرد: در هشت ماه گذشته ۲۷ باند مهم کلاهبرداری در استان فارس و سایر استان‌ها، ۱۹ باند در حوزه اینترنتی ۴ باند اسکیمر و ۴باند فیشینگ در حوزه فیشینگ شناسایی و ۱۰۵ میلیارد و ۶۹۵ میلیون تومان به مال باختگان عودت داده شده است. 

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان فارس همچنین از دستگیری از یک باند کلاهبرداری از طریق دستگاه اسکیمر خبر داد و افزود: این گروه، با استفاده از دستگاه اسکیمر، کارت‌های بانکی خریداران را کپی و از این طریق کلاهبرداری کرده‌اند.

سلیمانی با اشاره به طرح شکایت از سوی ۱۸۰ شاکی در این پرونده، گفت: برآورد می‌شود که این باند اقدام به کپی حدود ۸۰۰ قطعه کارت بانکی و برداشت حدود ۸ میلیارد تومان از حساب مردم کرده باشند. لذا از کسانیکه با این شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند، درخواست می‌شود که برای طرح شکایت و پیگیری به پلیس فتا مراجعه کنند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی فارس همچنین گفت: مردم در مراجعه به فروشنده‌های سیار، برای خرید کالا دقت کنند و حتما خودشان کارت بکشند و رمز را در اختیار قرار فروشنده قرار ندهند.

سلیمانی افزود: شهروندان همچنین باید نسبت به کالاهایی که زیر قیمت بازار به فروش می‌رسد، شک کنند چرا که ممکن است کلاهبرداری پشت آن باشد.

او یکی از موضوعات مهم را دریافت پیامک حاوی لینک دانست و با بیان اینکه چنین موردی پرونده‌های زیادی را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: شهروندان برای انجام خریدهای اینترنتی، تنها از مراکز و فروشگاه‌هایی خرید انجام دهند که دارای نماد الکترونیک است و هنگام خرید حتما به نشانی دقت کنند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان فارس تاکید کرد که فضای مجازی و تلفن همراه محل مناسبی برای ذخیره اطلاعات خصوصی نیست و شهروندان نسبت به این موضوع آگاه باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha