• شنبه / ۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401090502900
  • خبرنگار : 30057

در مراسم رونمایی از فاز اول پروژه ژن درمانی کودکان مبتلا به سرطان خون عنوان شد

ارائه خدمات سلولی برای ۷۰ نوع بیماری صعب‌العلاج در کشور

ارائه خدمات سلولی برای ۷۰ نوع بیماری صعب‌العلاج در کشور

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به سابقه تحقیقات محققان کشور برای ارائه خدمات ژن درمانی و پیوند سلول‌های بنیادی، گفت: با ایجاد زیر ساخت‌های این حوزه، تاکنون امکان ارائه خدمات سلولی به بیش از ۷۰ نوع بیماری صعب العلاج در کشور فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر امیرعلی حمیدیه در مراسم رونمایی از فاز اول پروژه ژن درمانی کودکان مبتلا به سرطان خون با اشاره به سابقه ارائه خدمات پیوند سلول‌های بنیادی کودکان در ایران، افزود: اولین بخش پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در سال ۱۳۶۶ در بیمارستان شریعتی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع به فعالیت کرد.

وی اظهار کرد: در این مرکز تا سال ۱۳۸۵ کودکان در کنار بزرگسالان و با شرایط و امکانات بخش‌های داخلی و با تعداد محدود، تحت پیوند قرار می‌گرفتند ولی در سال ۹۵ با راه اندازی بخش پیوند با ۹ تخت فعال، سالانه حدود ۱۰۰ پیوند برای کودکان نیازمند پیوند سلول‌های بنیادی اجرایی می‌شد.

حمیدیه خاطر نشان کرد: این مرکز از همان سال طرف انجمن پیوند سلول‌های بنیادی خونساز اروپا (EBMT) به عنوان مرکز همکار Full Member شناخته شده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی، راه اندازی بانک اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی غیر خویشاندی (HLA Registry) را گام دیگر در زمینه توسعه سلول تراپی دانست و یادآور شد: با توجه به کاهش روز افزون تعداد افراد خانوارها و نبود دهنده مناسب خویشاوند در منطقه شرق مدیترانه و خاورمیانه (EMRO Region)،‌این مرکز سال 88 در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی شد.

حمیدیه اضافه کرد: با گسترش و جامع شدن خدمات پیوند سلول‌های بنیادی کودکان امکان ارائه خدمات سلولی به بیش از ۷۰ نوع بیماری صعب العلاج در کشور فراهم شد.

به گفته وی، با فعالیت بخش کودکان علاوه بر افزایش پیوند بیماران مبتلا به سرطان و بیماری‌های خوبی، انجام پیوند برای طیف وسیعی از بیماری‌های کودکان چون بیماری نقض ایمنی مادرزادی (SCID‌، LAD)، بیماری متابولیک مادرزادی (Osteopetrosis) و بیماری نورولوژیک فراهم شد.

حمیدیه با بیان اینکه پیوندهای پیچیده برای اولین بار در کشور در بخش پیوند مرکز طبی کودکان آغاز شد، گفت: پیوند سلولی بندهای ناف، پیوند از دهندگان خویشاوند غیر از خواهر یا برادر، پیوند از دهندگان غیرخویشاند، پیوند نیمه سازگار از جمله پیوندهای پیچیده در کشور بودند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول بنیادی معاونت علمی در خصوص ژن درمانی گفت: اولین ژن درمانی موفقیت آمیز در بخش پیوند مرکز طبی کودکان با همکاری یک شرکت دانش بنیان انجام شد که خوشبختانه موفقیت آمیز بود.

وی با بیان اینکه این اقدام با همکاری یک شرکت دانش بنیان انجام گرفت، گفت: دستگاه «آفرزیس» توسط این شرکت طراحی شد که مورد نیاز در ژن درمانی بود. علاوه بر اینها در این پروسه ژن درمانی، از داروهای ایرانی و محصولات ایرانی استفاده کردیم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه آینده پزشکی به سمت ژن درمانی و ویرایش ژن می رود، گفت: البته ۱۲ هسته یا شرکت دانش بنیان در حوزه ژن درمانی فعالیت می کنند و به زودی شاهد شرکت‌های دیگری هستیم که غیر از سرطان خون، در زمینه سایر سرطان‌ها نیز خدماتی را ارائه خواهند داد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول بنیادی معاونت علمی گفت: امیدوار هستیم بتوانیم این دانش را در دانشگاه علوم پزشکی تهران توسعه دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha