• چهارشنبه / ۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401090200942
  • خبرنگار : 50177

نایب رئیس اتاق بازرگانی لرستان خبر داد:

نبود دپارتمان خارجی در واحدهای صنعتی کوچک

نبود دپارتمان خارجی در واحدهای صنعتی کوچک

ایسنا/لرستان نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان از  نبود دپارتمان خارجی در واحدهای صنعتی کوچک خبر داد.

 محمد خاکی در جلسه هماهنگی اجرا و برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی لرستان با اشاره به حضور سفرا و رایزنان بازرگانی ۱۴ کشور ظرف ۸ سال گذشته از جمله اتریش، ترکیه، اندونزی، سوییس، اسپانیا، تایلند، فنلاند، افغانستان، جمهوری چک، عمان، آفریقای جنوبی، بلغارستان، سوئد، افغانستان در استان اظهار کرد: دعوت از این کشورها به واسطه این بود که بازارهای هدف محصولات تولید لرستان بودند و گرنه اگر قرار بود سفرا را دعوت کنیم بیش از ۵۰ کشور اعلام آمادگی کرده بودند.

وی افزود: اولویت ما در دعوت کشورهایی بود که بازارهدف محصولات تولیدی استان بودند.

عدم نظام پیگیری و مشکلات بین‌المللی باعث شد قراردادها اجرایی نشوند

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان همه این دعوت‌ها هم در قالب همایش‌های رسمی و با حضور فعالان اقتصادی همچنین ارائه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های لرستان از طریق استانداری، اتاق بازرگانی و سازمان‌های متولی بود که مورد استقبال قرار گرفت.

خاکی بیان کرد: پذیرش هیات‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ۹ کشور در قالب گروه‌های ۱۰ تا ۲۰ نفره از دیگر اقداماتی است که می‌توان مطرح کرد، جمهوری چک، بلغارستان، ایتالیا، داغستان، قطر، آلمان اسپانیا و پرتقال از جمله کشورهایی هستند که هیات‌های تجاری و سرمایه‌گذاری آنها پذیرش شد.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی لرستان در ادامه به اعزام هیات تجاری لرستان به یازده کشور از جمله بلغارستان، روسیه و انعقاد تفاهم نامه استانداری لرستان با آنها از جمله جمهوری داغستان، بلغارستان، اربیل و سلیمانیه عراق اشاره کرد و گفت: معتقدم عدم نظام پیگیری و مشکلات بین‌المللی از جمله مواردی است که باعث شد قراردادها اجرایی نشوند.

برگزاری دوره‌های آموزشی

نائب رئیس اتاق بازرگانی لرستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه کارهای تبلیغاتی و ارتباطی در کوتاه مدت نتیجه نمی‌دهد، عنوان کرد: وظیفه ما برقراری و تسهیل ارتباطات است، مابقی مسائل به علاقه مندی واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی مربوط می‌شود.

خاکی بیان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی در خصوص شیوه مذاکرات و انعقاد قراردادهای بین‌المللی به زبان فارسی و انگلیسی همچنین ایجاد مراکز داوری از جمله اقداماتی است که انجام شده است.

وی افزود: آخرین دوره آموزشی هم توسط رایزن سابق ایران در عراق بود که پنجم آبان ماه سال جاری برگزار شد، این دوره‌ها به منظور آگاهی بخشی واحدهای صنعتی برای ورود به بازارهای مختلف برگزار می‌شود.

موافقت وزارت امورخارجه  برای حضور ۵۰ سفیر از کشورهای مختلف در لرستان

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی لرستان خاطرنشان کرد: حضور در رویدادهای نمایشگاهی بین‌المللی از دیگر کارهای انجام شده است که می‌توان مطرح کرد، اتاق بازرگانی لرستان چند بار به عنوان اتاق برتر کشور و اتاق برتر کنفدراسیون اتاق بین‌المللی انتخاب شد.

خاکی ادامه داد: در ماه جولای ۲۰۲۰ اتاق بازرگانی لرستان به عنوان اتاق نمونه انتخاب و به مدت یک ماه در پلتفرمی که بین اتاق‌های تمام دنیا مشترک بود توانستیم تمام کالاهای صادراتی را به عنوان نمایشگاه مجازی ارائه کنیم.

وی گفت: چاپ کتابچه توانمندی لرستان به زبان فارسی و انگلیسی و به روزکردن اطلاعات کتابچه نیز از دیگر اقدامات اتاق در حوزه انتشارات است.

نائب رییس اتاق بازرگانی لرستان افزود: آخرین اقدامی که انجام دادیم لرستان یک گام یک توقف بود که موافقت وزارت امورخارجه را برای حضور ۵۰ سفیر از کشورهای مختلف در استان را گرفتیم، این رویداد بین‌المللی قراربود اردیبهشت سال ۹۹ برگزار شود اما به دلیل کرونا لغو شد.

خاکی گفت: علاوه بر این کارها در داخل کشور در خیلی از سمینارها و رویدادها داخلی شرکت کردیم همچنین از وزرا و معاونان وزرا در قالب همایش‌ها و شورای گفت‌گوی دولت با بخش خصوصی و اقتصاد مقاومتی در راستای رفع مسائل و مشکلات واحدها دعوت کردیم که منجر به مصوباتی شد که برخی از انها اجرایی و برخی دیگر هم نتیجه‌ای نداشت.

اتاق بازرگانی تصمیم‌ساز است نه تصمیم‌گیر

وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که اتاق بازرگانی تصمیم‌ساز است نه تصمیم‌گیر، البته این بدان معنا نیست که در مقابل مشکلات شانه خالی کنیم.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی لرستان در ادامه با بیان اینکه هر ساله ۵۰ دوره آموزشی برگزار می‌کنیم که صرفا اقتصادی و بازرگانی است، عنوان کرد: در تدوین استراتژی محصولات تولیدی هم سال‌های گذشته با سازمان جهاد کشاورزی کارهایی انجام دادیم، البته سند برنامه محصولات استراتژی کشاورزی استان نهایی نشد.

خاکی بیان کرد: دو سال پیاپی اتاق بازرگانی لرستان در حوزه آموزشی رتبه برتر را بین اتاق‌های بازرگانی کشور کسب کرد که حاصل تلاش همکاران بود.

وی گفت: با همه سازمان‌ها از جمله پارک علم و فناوری، شرکت شهرک‌های صنعتی و سازمان صمت تفاهم‌نامه برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف بر اساس نیاز سنجی برگزار می‌کنیم.

نائب رئیس اتاق بازرگانی لرستان گفت: سابقه پذیرش هیات عراقی به صورت رسمی در چند سال گذشته داریم که هیات خوبی بود و منجر به انعقاد قراردادهای قابل قبولی هم شد.

واحدهای صنعتی لرستان با واسطه‌ کالا را صادر می‌کنند

خاکی در ادامه به برخی اظهارنظرها مبنی بر خروجی قراردادها و تفاهم‌نامه‌های اتاق اشاره کرد و با بیان اینکه نکته قابل توجه این است که به تدریج باید شاهد افزایش صادرات باشیم، روند صادرات سال‌های گذشته به استثنای چند سال گذشته که به واسطه مشکلات تعهدات ارزی به وجود آمده روند افزایشی بوده است که خارج از حیطه اختیارات استان، مدیران و اتاق بازرگانی است.

وی بیان کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی استان ترجیح دادند به جای اینکه خودشان صادرات را انجام دهند با واسطه‌ کالا را صادر کنند و همین امر منجر به کاهش آمار رسمی صادرات شد، در صورتی که عملا اینطور نیست.

خاکی خاطرنشان کرد: محصولات تولیدی استان که قبلا صادر می‌شد هم‌اکنون نیز هم صادر می‌شود اما با نام بازرگان‌های واسطه یعنی به نام استان ثبت نمی‌شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی لرستان گفت:بارها به دولت و بانک مرکزی در خصوص شیوه بازگشت ارز پیشنهاد دادیم که شیوه مناسبی نیست نه تنها مشوقی نیست بلکه بازرگانان شناسنامه‌دار ما را مجبور می‌کند که از کارت بازرگانی استفاده نکنند و کارت‌های یکبار مصرف روی زبان‌ها افتاد و شاهد فرارهای مالیاتی بودیم.

وی بیان کرد: برنامه داریم هیاتی را از کشور عراق پذیرش کنیم هم در جنوب و مرکز عراق هم اقلیم کردستان، حضور این هیات همراه با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های استان باشد.

 نبود دپارتمان خارجی در واحدهای صنعتی کوچک

نائب رییس اتاق بازرگانی لرستان گفت: خلاهایی که واحدهای کوچک در حوزه صادرات به بازارهای هدف با وجود جذابیت با آن مواجه هستند به نبود دپارتمان خارجی مربوط می‌شود، ممکن است برای واحدهای کوچک توجیه اقتصادی نداشته باشد.

خاکی افزود: به همین دلیل پنج سال پیش یک شرکت مدیریت صادرات را با حضور ۱۶ فعال اقتصادی که سابقه صادرات به کشورهای مختلف را داشتند تعریف کردیم و از آنها تقاضا کردیم که براساس مصوبه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی راه اندازی کنند، اما متاسفانه هیچ کدام از سازمان‌های متولی با شرکت همکاری نکردند و ناکام ماند.

وی بیان کرد: پنج سال است که با وجود شکایت در دادگاه اما به اصل پولی که پنج سال پیش سرمایه‌گذاری کرده‌ایم نرسیده‌ایم، امیدواریم با پیگیری دستگاه قضایی شرکت مدیریت صادرات به زودی به چرخه فعالیت برگردد.

برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های لرستان

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی لرستان با بیان اینکه وظیفه دولت فراهم کردن زیر ساخت‌هاست و ما هم در شناسایی و عرضه بهترین متدها و راهکارها کمک می‌کنیم، افزود: یکی از این کارها شرکت مدیریت صادرات است که باید در سازمان توسعه تجارت گریدبندی شوند تا بتوانند از امتیارات و امکانات استفاده کنند، همچنین در نمایشگاه‌های خارج از کشورشرکت و از مشوق یارانه ای سازمان توسعه تجارت برخوردارباشند.

خاکی در خصوص زمان برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های لرستان نیز گفت: براساس تقویم نمایشگاهی و پیشنهاد کنسولگری به نظر بهمن ماه و بعد از تعطیلات ژانویه زمان خوبی برای برگزاری نمایشگاه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha