مسعود میرزایی در همایش جهادگران علم و فناوری صبح امروز، یکم آبان ماه، در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد در خصوص رویکرد جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار کرد: پارک علم و فناوری برای دانشآموزان، دانشجویان و هر کس که میتواند ایدهای داشته باشد، یک پاتوق و بستر مناسب است و از ایدههای آنان حمایت میکند. حمایتهایی اعم از بازاریابی، تجاریسازی و سایر حمایتهای مورد نیاز که کاملترین حالت ممکن آن را پیشبینی کرده است.
رئیس پاک علم و فناوری خراسان رضوی در خصوص اقدامات پارک علم و فناوری در راستای مردمیسازی فناوری بیان کرد: رویدادهایی را تحت عنوان تانا که توسعه و ارتقاء زیستبوم فناوری و نوآوری استان است، برگزار کردهایم. ما در این رویدادها عرضه و تقاضا را به یکدیگر متصل کردیم. مردمیسازی فناوری و ادامه این مسیر به عهده دانشگاههاست. رویدادهای تانا را در سه عرصه برگزار کردیم که در حوزه صنایع غذایی ۱۴ نشان برتر که هفت نشان آن بینالمللی است را کسب کردیم که تعدادی از جوانان نخبه ما در این رویدادها قراردادهای خوبی را منعقد کردند و آنچه که پیشبینی میکردیم، محقق شد.
میرزایی با بیان اینکه در گذشته ظرفیتهای خراسان رضوی به مرحله شکوفایی نرسید، گفت: در این استان باید بر حوزه شبکهسازی تمرکز کرد. در خراسان رضوی ظرفیتهایی وجود دارد که بنا به دلایل متفاوتی در ادوار گذشته متبلور نشده است.
وی با اشاره به اینکه ایران دارای یک درصد از جمعیت جهان و قریب به چهار درصد منابع جهان است، عنوان کرد: کتابی با نام نبرد انرژی تالیف شده که سند ۲۰۴۰ است مبنی بر اینکه در سال ۲۰۴۰ میلادی انرژی فسیلی نباید مورد استفاده قرار گیرد. یعنی حتی اگر نفت خود را به طور رایگان در اختیار دیگران بگذاریم، خواهان ندارد چرا که دنیا به دلایلی از جمله اهمیت زیستمحیطی از انرژی فسیلی استفاده نمیکند؛ مانند ونیز که سالهاست از این نوع سوخت استفاده نمیکند.
میرزایی در ادامه گفت: شاید اصرار آنها برای استفاده از انرژی پاک و سبز، رهایی از وابستگی خود به غرب آسیاست که بتوانند ایدههای مستکبرانه فرهنگی و اجتماعی خود را در این قسمت از کره زمین به کار گیرند زیرا هنگامی که میخواهند تئوری خباثتباری را اجرا کنند، بخشی از دغدغه آنها نیازمندیشان به نفت غرب آسیا به ویژه نفت ایران است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه با پیشبینی سند ۲۰۴۰ باید در راستای افزایش قدرت خود بکوشیم، گفت: در سفر ریاست جمهوری خواستار انجام گرفتن اقدامات لازم در خواف شدیم تا در این منطقه یک پردیس صنایع معدنی ظرف مدت ۹ ماه آینده ایجاد شود. بناست این پردیس محل استقرار جوانانی باشد که تخصص آنها فناوری و فرآوری عناصر معدنی است.
وی افزود: بسیاری از رویدادهای تانا و نشستهای شیمی توسط پارک علم و فناوری خراسان رضوی آغاز میشود اما دانشگاهها باید ادامه دهنده این مسیر باشند و نگذارند مغفول بماند. پارک علم و فناوری برنامههای بسیار و نیروی انسانی محدودی دارد؛ لذا باید دانشگاهها ادامهدهنده این مسیر باشند.
ذینفعان عرصه فناوری نقطهزنی کنند
میرزایی با تاکید بر اینکه ذینفعان عرصه فناوری باید نقطهزنی کنند، بیان کرد: ما به عنصر قلع نیاز بسیاری داریم. آنالیز خاک برای قلع با روش ذوب قلیایی انجام میپذیرد اما تخصص لازم در اختیارمان نیست. یکی از هزاران چالشهای دانشبنیانها نبود بازار است و اگر نقطهزنی کنند، بازار به سمت آن خواهد رفت.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در خصوص صادرات فناوری نیز گفت: نیروی انسانی فناوری در ایران ارزان است؛ این در حالی است که نیروی فناوری در ژاپن نسبت به نیروی فناوری ایران گرانتر است و همین باعث گرایش سایر کشورها به سمت فناوری ایرانی است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری پشتوانه خوب علمی و فناوری است، خاطرنشان کرد: با اتحاد و همافزایی میتوانیم بر تمام چالشهای موجود غلبه کنیم؛ ضمن اینکه در کشور ما ظرفیتهایی وجود دارد که مغفول مانده و وارد این عرصه نشدیم و امروز باید با رویکرد همافزایی در عرصه گام برداریم.
انتهای پیام
نظرات