حامد فرضی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: زراعت چوب یکی از اهداف و سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای تأمین نیاز چوبی کشور به شمار میرود که در این زمینه کاشت گونه های چوبده صنوبر، گز شاهی و اکالیپتوس در اولویت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم اجرای این طرح، تأمین چوب مورد نیاز کشور از طریق صنایع مختلف چوبی است، افزود: در گذشته چوب مورد نیاز کشور از طریق برداشت چوب از جنگلهای تجاری شمال، واردات چوب و بخشی دیگر از طریق تولید چوب در مناطق شمالی کشور بوده که با اعمال ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال به مدت حداقل ۱۰ سال، تولید نهالهای سریع الرشد چوبده و توسعه طرح ملی زراعت چوب در مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار گرفته است.
این مسئول توضیح داد: به همین منظور اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اقدام به تولید بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال از گونه سریع الرشد صنوبر در نهالستان بزرگ کرج که به عنوان نهالستان مادری و یکی از بزرگترین نهالستانهای جنگلی کشور نموده و آماده توزیع آن بین متقاضیان زراعت چوب است.
فرضی تاکید کرد: برای افرادی که متقاضی اجرای طرح زراعت چوب هستند تسهیلاتی در نظر گرفته شده که از جمله آن تحویل و واگذاری حداقل ۱۲۰۰ اصله نهال رایگان و استاندارد صنوبر به ازای هر هکتار عرصه است.
مدیرکل منابع طبیعی البرز بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک در استان البرز و محدودیت منابع آبی موجود برای اجرای طرح ملی زراعت چوب، اولویت استفاده از آبهای نامتعارف و پساب تصفیه شده است.
وی اضافه کرد: به همین منظور دستگاههایی که از سیستم تصفیه خانه فاضلاب بهره مند هستند در اولویت استفاده از این طرح قرار میگیرند.
این مسئول توضیح داد: بر اساس ابلاغ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و برش استانی طرح ملی زراعت چوب، در سال جاری ۲۰۰ هکتار از اراضی این استان به طرح زراعت چوب اختصاص می یابد. این در حالی است که در طی دو سال گذشته بیش از ۳۰۰ هکتار از عرصههای مستعد استان در قالب طرح ملی زراعت چوب صنوبرکاری شده است.
وی در پایان گفت: در استان البرز مدت زمان مناسب برای رشد درخت صنوبر و بهره برداری از چوب آن هفت سال بوده و در این مدت کارشناسان مربوطه نظرات فنی را در زمانهای کاشت، داشت و برداشت خواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات