• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403101813099
  • خبرنگار : 50622

دوره آموزشی هنر قلم‌زنی توسط جهاد دانشگاهی البرز برگزار می‌شود

دوره آموزشی هنر قلم‌زنی توسط جهاد دانشگاهی البرز برگزار می‌شود

ایسنا/البرز یک مدرس قلم‌زنی زیورآلات گفت: این هنر به ابزار خاصی نیاز ندارد و هنرجو می‌تواند در یک فضای کوچک حتی در منزل با هزینه کم، ابزار اصلی آن را تهیه و شروع به کار کرده و با این امکانات اندک کارهای بزرگ و ارزشمندی را خلق کند.

محسن فرح نیا در گفت و گو با ایسنا درباره هنر قلمزنی روی زیورآلات اظهار کرد: امروزه زیورآلات مزین به تجربه و هنر دست هستند و از جمله هنرهای بسیار باارزشی که در این عرصه از آن استفاده شده، هنر قلم زنی است.

وی افزود: قلم زنی هنر تزئین و کنده‌کاری نقوش بر روی اشیاء فلزی بوده و یکی از هنرهای اصیل، سنتی و پر طرفدار ایرانی است. در واقع چهار سبک قلمزنی داریم که دوره آموزشی ریزه قلم که مخصوص زیورآلاتی مثل گوشواره، دستبند و انگشتر است؛ در جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود.

وی درباره جایگاه هنر قلم زنی افزود: امروزه در بازار کار، هنر قلم زنی و قلم زنی زیورآلات خواهان و شهرت جهانی دارد. البته قلم زنی زیور آلات با قلم زنی ظروف تفاوت زیادی دارد و ظریف‌تر است. ضمن اینکه در زمان نسبتا کوتاهی هنرجو می‌تواند با توجه به علاقه‌ای که نشان می‌دهد، این هنر را یاد بگیرد.

فرح نیا ادامه داد: در بازار کار و صنعت جواهرات و جواهرسازی شهرت و مقبولیت قلم زنی زیورآلات به طرح و نقشی که برای زیورآلات در نظر گرفته‌ایم، بر می‌گردد. در واقع قلم زنی تلفیقی از کار با سنگ‌های قیمتی، طلا و نقره است و از این رو جایگاه خوبی دارد. بنابراین هنرجو می‌تواند بر اساس آموزش و خلاقیت خود این موارد را روی کار بیاورد و به بازار عرضه کند.

این استاد جواهرسازی و قلم زنی بیان کرد: قلم زنی یک هنر با اصالت است. مهمتر از هر چیزی این هنر به ابزار خاصی نیاز ندارد و هنرجو می‌تواند در یک فضای کوچک حتی در منزل با هزینه کم، ابزار اصلی آن را تهیه و شروع به کار کرده و با این امکانات اندک کارهای بزرگ و ارزشمندی را خلق کند.

وی در ادامه بیان کرد: افرادی که طرفدار این هنر هستند می‌دانند که قلم زنی زیورآلات یک هنر نفیس و نادری است که به تولید یک محصول کار دست می‌انجامد. هر فردی که علاقه‌مند بوده و بخواهد وارد این کار شود ضرری نمی‌کند، چون نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد و با خلاقیت خود می‌تواند زیورآلات زیبایی را بسازد و بفروشد.

این جواهرساز گفت: امروزه هنرهای سنتی نظیر قلم زنی کمی کمرنگ شده، اما هستند افرادی که این کار را به دلیل علاقه و یا اینکه چون شغل اجدادی آنهاست، خیلی حرفه‌ای دنبال می‌کنند و علاوه بر کار، آموزش هم دارند.

دوره آموزشی هنر قلم‌زنی توسط جهاد دانشگاهی البرز برگزار می‌شود

وی درباره چگونگی حفظ این هنر مطرح کرد: اما برای شناخته شدن بیشتر این هنر و معرفی آن به نسل‌ جدید باید تبلیغات بیشتری در مورد آن داشته باشیم. به دلیل پیشرفت تکنولوژی ماشین آلاتی وجود دارد که طرح را با رایانه روی مواد مورد نظر می‌زنند و به بازار عرضه می‌کنند، البته مشخص است که این زیورآلات کار دست نیست. برای همین هنر قلم‌زنی زیورآلات امروزه کمرنگ شده است که با اطلاع رسانی و تبلیغ درباره آن، می‌توانیم قلم زنی را به جایگاه اصلی‌اش برسانیم.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی قلم زنی زیورالات افزود: دوره‌های آموزشی هنرقلم زنی روی جواهرات را که امروزه یک کسب و کار است، با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار خواهیم کرد که در بخش ریزه قلم با تکمیل نفرات در جهاد دانشگاهی به زودی آغاز خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به شماره تماس ۳۳۱۹۸-۰۲۶ جهاد دانشگاهی واحد عظیمیه تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha