• یکشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401082919768
  • خبرنگار : 50250

سر ناسازگاری منابع و مصارف در بانک‌های چهارمحال و بختیاری

سر ناسازگاری منابع و مصارف در بانک‌های چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری امروز بانک‌های چهارمحال و بختیاری با مشکل ناترازی بین منابع و مصارف مواجه شده‌اند، این چالش در این استان بیش‌تر از سایر استان‌های برخوردار کشور نمود پیدا کرده است و عملا به‌نوعی دست بانک‌هایی که میزان ناترازی منابع و مصارف آن‌ها از حد مجاز بیش‌تر شده است را در پرداخت تسهیلات بسته است.

به گزارش ایسنا، در گذشته مردم تمایل بالایی به سپرده‌گذاری در بانک‌های عامل و دریافت سود داشتند، بنابراین بانک‌های عامل نیز این سپرده‌ها را در پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کردند و همچنین بخشی از این سپرده‌های مردم را در قالب تسهیلات به افراد نیازمند مساعدت مالی پرداخت می‌کردند.

در سال‌های اخیر افراد برای اینکه ارزش پول خود را حفظ کنند و بتوانند سود کسب کنند، ترجیح می‌دهند، منابع مالی خود را به‌جای سپرده‌گذاری در بانک‌های عامل در بازار زمین، مسکن، طلا و ارز سرمایه‌گذاری کنند و این مسئله موجب می‌شود تا بانک‌ها نتوانند منابع مالی مورد نیاز را برای پرداخت تسهیلات تامین کنند و با ناترازی منابع و مصارف مواجه شده‌اند.

در گذشته افراد متقاضی برای دریافت تسهیلات در قالب‌های مختلف از بانک‌های عامل محدود بود، اما اکنون افراد برای انجام هر کاری مانند ازدواج، خرید جهیزیه، راه‌اندازی کسب و کار، خرید خودرو، مسکن و ... نیاز به اخذ تسهیلات بانکی دارند.

تمامی این مسائل دست به دست هم داده است تا بانک‌های عامل با چالش عدم هم‌خوانی منابع و مصارف مواجه شوند و بانک مرکزی نیز محدودیت‌هایی برای این بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ایجاد کنند.

منابع موجود در بانک‌های عامل جوابگوی تقاضاها در این حوزه نیست

احمدرضا صباغی- رئیس شورای هماهنگی بانک‌های چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص علل اصلی به وجود آمدن ناترازی در منابع و مصارف بانک‌های استان، اظهار کرد: باتوجه به افزایش قیمت‌ها و شرایط اقتصادی موجود درخواست واحدهای تولیدی و مردم برای دریافت تسهیلات بانکی افزایش پیدا کرده است، همچنین منابع موجود در بانک‌های عامل جوابگوی تقاضاها در این حوزه نیست.

وی افزود: در حال حاضر نسبت منابع و مصارف بانک‌های عامل در چهارمحال و بختیاری هم‌خوانی ندارد، در حالت عادی یک بانک باید حداکثر ۸۵ درصد منابع خود را در قالب تسهیلات پرداخت کند، اما گاهی مشاهده می‌شود بانک‌ها تا ۱۵۰ درصد از منایع خود را تسهیلات پرداخت کرده‌اند و شاهد ناترازی در منابع و مصارف هستیم.

صباغی با تاکید بر اینکه ناترازی بین مصارف و منابع بانک‌ها را در پرداخت تسهیلات دچار مشکل می‌کند، عنوان کرد: ناترازی منابع و مصارف در استان‌های کم‌برخوردار بیش‌تر است، تعدادی از واحدهای تولیدی و کسانی که تسهیلات دریافت کرده‌اند، برای بازپرداخت دچار مشکل شده‌اند و این مسئله ناترازی را بیش‌تر می‌کند.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امهال تسهیلات بانک‌ها را در تامین منابع با مشکل مواجه کرده است، گفت: در استان سپرده‌گذار قوی اندک است، در حالیکه در استان‌ها بزرگ مانند تهران، اصفهان و ... تعداد سپرده‌گذاران بالا است، همچنین در این استان تعداد متقاضی برای دریافت تسهیلات به نسبت استان‌های برخوردار بالاتر است، بنابراین در آن استان‌ها بانک‌ها به ندرت دچار ناترازی می‌شوند.

وی بیان کرد: باید بانک مرکزی از منابع بانکی استان‌های برخوردار یک خط اعتباری ویژه به بانک‌های استان‌های کوچک اختصاص دهد تا بتوانند این ناترازی را برطرف کنند، زمانی که بانک دچار ناترازی در منابع و مصارف شود، بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات محدودیت ایجاد می‌کند.

باتوجه به کاهش توان مالی بانک‌ها، سقف پرداخت تسهیلات کاهش پیدا کرده است

محمدکاظم منزوی- سرپرست معاونت اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مجموع منابع و مصارف بانک‌ها تابع رفتار مردم در سپرده‌گذاری، گردش مالی، اخذ تسهیلات و ...در بانک‌ها است، اظهار کرد: در ایامی که شاهد پرداخت تسهیلات هستیم، فعالان اقتصادی تسهیلات را از یک شعبه بانک در استان دریافت می‌کنند و گردش مالی خود را در خارج از استان انجام می‌دهد، اگر این فرهنگ اصلاح شود، تمامی مشکلات در این حوزه حل می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر تمامی بانک‌های چهارمحال و بختیاری در حال پرداخت تسهیلات هستند، اما میزان تسهیلات تا حدودی کاهش پیدا کرده است، در سال‌جاری بانک‌های عامل تسهیلات قابل توجهی در حوزه ازدواج، فرزندآوری، اشتغال، حوادث قهری پرداخت کرده‌اند.

منزوی با بیان اینکه تقاضا برای دریافت تسهیلات در چهارمحال و بختیاری افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: باتوجه به کاهش توان مالی بانک‌ها، سقف پرداخت تسهیلات کاهش پیدا کرده است.

سرپرست معاونت اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه بانک مرکزی بر روی عملکرد بانک‌های عامل در کشور نظارت عالیه دارد، گفت: بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد که بانک‌ها بیش از ۷۰ درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کنند، پس مردم باید درک کنند، واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران تمام گردش مالی خود در بانک‌های استان انجام بدهند.

وی افزود: مردم عادی نیز اگر گردش مالی خود را در یک بانک متمرکز کنند، خیلی راحت‌تر می‌توانند تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند، بانک‌ها بر اساس اعتبار سنجی گردش حساب، تسهیلات پرداخت می‌کنند.

منزوی با اشاره به اینکه مردم اکنون تمایل چندانی به سپرده‌گذاری در بانک‌ها ندارند، بیان کرد: برای اینکه ارزش پول خود را حفظ کنند، منابع مالی خود را از بانک خارج و در زمین، مسکن طلا، ارز و .... سرمایه‌گذاری می‌کنند، این کار به بانک‌ها ضربه می‌زند و بانک‌ها باید به منابع موجود و بدون خلق پول جدید به فعالیت خود ادامه دهند.

سرپرست معاونت اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در حال حاضر به برخی بانک‌های استان خط اعتباری جدید اختصاص پیدا کرده است تا بتوانند تسهیلات پرداخت کنند، تسهیلات متوقف نشده است، باید میزان تسهیلات تکلیفی مانند تبصره ۱۸ افزایش پیدا کند تا پروژه‌ها سریع تکمیل شود، اکنون تسهیلات مشاغل خانگی، اشتغال روستایی و عشایری در حال پرداخت است، اما پرداخت تسهیلات سفر ریاست جمهوری به استان تا حدودی کند است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha