• یکشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۰:۳۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401082919740
  • خبرنگار : 71631

ورزشگاه‌هایی به شکل الماس، قایق و کلاه

عکس‌هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر

عکس‌هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر

مسابقات جام‌جهانی ۲۰۲۲ از امروز در قطر آغاز می‌شود. ورزشگاه‌هایی که برای دوره‌های مختلف جام جهانی طراحی شده‌اند همواره در مرکز توجه بوده‌اند. قطر نیز از سال‌ها قبل ورزشگاه‌هایی را برای این رویداد جهانی آماده کرده است که در معماری آن‌ها هم از عناصر امروزی و هم از ریشه‌های سنتی این کشور استفاده شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین،‌ جام جهانی قطر ۲۰۲۲ از روز یکشنبه آغاز خواهد شد. «الجنوب»‌ یکی از ورزشگاه‌های قطر محسوب می‌شود که طراحی آن را شرکت «معماری زاها حدید»‌ بر عهده داشته است و آن را به شکل نوعی قایق چوبی با بادبان‌های لچکی ساخته است. ورزشگاه «لوسیل»‌ یکی دیگر از ورزشگاه‌هایی است که برای جام جهانی فوتبال قطر ساخته شده است. شرکت معماری «فاستر و شرکا»‌ ورزشگاه «لوسیل»‌ را به نحوی طراحی کرده‌ است که شبیه یک فانوس یا بنایی کاسه‌ای شکل به نظر برسد.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
ورزشگاه «الجنوب»
عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
ورزشگاه «لوسیل»

در طراحی هر دوی این ورزشگاه‌ها از خطوط منحنی،‌ نقش‌ و نگار،‌ رنگ‌های متغیر و درخشش نور در بخش‌های تاریک ساختمان استفاده شده است.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
«ورزشگاه شهر آموزش»

«ورزشگاه شهر آموزش» دیگر استادیومی است که برای این رویداد جهانی آماده شده است و معماران آن تلاش کرده اند نمای ورزشگاه را به نحوی طراحی کنند که نمایانگر الماسی در کویر باشد. «ورزشگاه احمد بن علی» که در «الریان» قطر واقع شده است نیز میزبان تماشاگران جام جهانی ۲۰۲۲ خواهد بود اما با سایر ورزشگاه‌های جام جهانی قطر تفاوت دارد؛ چراکه ۹۰ درصد از مصالح ساختمانی آن را مصالح بازیافت‌شده تشکیل داده‌اند.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
«ورزشگاه احمد بن علی»

یکی از ورزشگاه‌هایی که برای جام جهانی قطر تدارک دیده شده با نامی افتتاح شده است که چندان برای یک ورزشگاه فوتبال معمول نیست: ورزشگاه ۹۷۴.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
ورزشگاه ۹۷۴

۹۷۴ به پیش شماره تلفنی بین‌المللی قطر و همچنین تعداد کانتینرهای حمل و نقلی که در ساخت این ورزشگاه استفاده شده،‌ اشاره دارد. ورزشگاه «۹۷۴»‌ در دوحه قطر واقع است.

ورزشگاه بین‌المللی خلیفه،‌ ورزشگاهی است که نخستین‌بار در سال ۱۹۷۶ ساخته شده است اما برای جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ بازسازی شده است.

مسلما همه این ساختمان‌ها برای هدفی ساخته شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها میزبانی از رقابت‌های جام جهان فوتبال است. بنابراین اظهارنظر درباره عملکرد آن‌ها تا پیش از آغاز رقابت‌های جام جهانی حرفه‌ای نیست.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
ورزشگاه بین‌المللی خلیفه

با این حال ساخت هشت ورزشگاه برای جام جهانی قطر ابعاد مختلفی را شامل می‌شود که یکی از آن‌ها آینده کاربرد این ورزشگاه‌های عظیم پس از به پایان رسیدن رقابت‌های جام جهانی است. ظرفیت کلی هشت ورزشگاه به ۳۸۰,۰۰۰ نفر می‌رسد و این عدد تقریبا معادل کل شهروندان قطر و بخش اعظمی از جمعیت کلی سه میلیونی این کشور (شامل مهاجران و سایر افراد غیرشهروند) را تشکیل می‌دهد.

واضح است که این استادیوم‌ها به نحوی طراحی نشده‌اند که در شرایط عادی میزبان شهروندان در مسابقات آخر هفته باشند. در نتیجه اغلب این ورزشگاه‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که پس از کاربرد کوتاه مدتی که دارند، به ابعاد کوچکتر تبدیل شوند.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
استادیوم «الثمامه»‌

ظرفیت چندین مورد از این ورزشگاه‌ها با حذف ردیف بالایی صندلی‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. حتی تغییراتی در استادیوم «الثمامه»‌ که به شکل یک کلاه محلی به نام «قحفیه»‌ ساخته شده است و «ورزشگاه البیت» که شبیه یک چادر بزرگ است نیز ایجاد خواهد شد.

عکس هایی از معماری متفاوت استادیوم‌های جام‌جهانی قطر
«ورزشگاه البیت»

همچنین اجزای ورزشگاه «۹۷۴»‌ به کلی از هم جدا خواهند شد و در مکانی دیگر بخشی از آن و یا تمام آن دوباره ساخته خواهد شد.

همگی این استادیوم‌ها با ۴۰,۰۰۰ نفر ظرفیت برای جام جهانی ساخته شده‌اند؛‌ به جز ورزشگاه «البیت»‌ و ورزشگاه «لوسیل»‌ که به ترتیب ۶۰,۰۰۰ و ۸۰,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد.

بر اساس توضیحاتی که در وبسایت رسمی ورزشگاه «لوسیل»‌ نوشته شده است، این امکان در معماری آن وجود دارد که این ورزشگاه به واحدهای مسکونی، مغازه، کلینیک‌های درمانی و حتی مدرسه تغییر کاربری داده شود. اما عملی کردن این نوع طرح‌ها ابهاماتی را به همراه دارد. البته تردیدهایی وجود دارد که پس از پایان جام جهانی، ورزشگاه‌هایی که ظرفیتشان کاهش پیدا کرده نیز از جمعیت پر شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۹ ۰۲:۴۲

این کشور کوچک از کشوره ما کنده/دزدیده شد ولی الان همین غربت بیابان را آباد کردن و جام جهانی فوتبال را دارند ولی کشوره ما با این همه ثروت مردمش به گرسنگی، دخترانه ایرانی که ناموس ما هستند بدسته همین عرب ها خریده میشند از فقر ای وای به حاله روحانیان که چه کردید