محمد مظلوم پناه در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از استاندارد نبودن تنها زبالهگاه این شهرستان و دفن نشدن زبالهها گفت: آنقدر زباله تولید میکنیم که حاشیه شهر، زمینهای کشاورزی و... مملو از پلاستیکهای رها شده است.
وی از تلاش برای مدیریت پسماند و کاهش تولید زباله در شهرستان با برگزاری دورههای آموزشی خبر داد و خاطرنشان کرد: شهرداری زاوه پیگیر زمین دیگر و اخذ مجوزهای لازم برای زبالهگاه جدید در این شهر است.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست زاوه عنوان کرد: نه تنها وضعیت زبالهگاه شهرستان اصلاً مناسب نیست، بلکه زبالهها دفن نشده و روزانه حجم عظیمی از زبالهها روی هم تلنبار میشوند.
وی تصریح کرد: زمینهای کشاورزی اطراف زبالهگاه مملو از پلاستیکهایی هستند که موجب آلودگی خاک و منابع آبی سطحی و زیرزمینی میشوند.
مظلومپناه با بیان اینکه روزانه بین ۸ تا ۱۰ تن زباله در شهرستان زاوه تولید میشود، بر ضرورت انجام طرحهای پژوهشی محیطزیستی تأکید کرد و گفت: تمام تلاش خود را بر ارتقاء فرهنگ زیستمحیطی به خصوص در بین دانشآموزان و استفاده از توان خیرین و حفظ و حراست از حیات وحش شهرستان به کار گرفتهایم.
دانش آموزان ۹۰ درصد جامعه هدف آموزشهای محیطزیستی
وی در ادامه از برگزاری طرح آموزشی «یک ساعت با محیطبان» در شهرستان زاوه خبر داد و گفت: در راستای ترویج فرهنگ حفظ و صیانت از محیطزیست در بین شهروندان، به خصوص دانشآموزان، سومین مرحله طرح آموزشی یک ساعت با محیطبان در سال جاری برگزار شد.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست زاوه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانش آموزان میتوانند سفیران محیطزیست باشند؛ این طرح آموزشی در دبستان دخترانه شهدای شهر دولتآباد با حضور بیش از ۸۰ دانش آموزان برگزار شد.
وی تأکید کرد: آموزش و پرورش بهترین بستر برای گسترش و نشر فرهنگ زیستمحیطی بوده و دانش آموزان با انتقال مفاهیم زیستمحیطی به خانوادهها نقش تأثیرگذاری در حفاظت از محیطزیست دارند.
مظلومپناه افزود: در این طرح زیستمحیطی دانشآموزان ضمن آشنایی با وظیفه یک محیطبان با موضوعاتی همچون مدیریت زباله، صرفهجویی در مصرف منابع و ارزشهای حیات وحش و تنوع زیستی آشنا شدند.
وی در پایان با بیان اینکه ۹۰ درصد جامعه هدف آموزشهای محیطزیستی دانشآموزان هستند، خاطرنشان کرد: اهمیت به محیطزیست باید از کودکی آموزش داده شود.
انتهای پیام
نظرات