• پنجشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401082618471
  • خبرنگار : 71432

سلامت نیمی از مردم جهان تحت تاثیر بیماری‌های دهان

سلامت نیمی از مردم جهان تحت تاثیر بیماری‌های دهان

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: بیماری‌های دهان تقریبا سلامت نیمی از مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده است و شایع‌ترین بیماری‌های دهان شامل پوسیدگی دندان، بیماری شدید لثه، از دست دادن دندان و سرطان‌های دهان هستند.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت امروز (پنج شنبه) در گزارشی اعلام کرد: تقریبا نیمی از جمعیت جهان از بیماری‌های دهان همچون پوسیدگی دندان، لثه‌های متورم و سرطان‌های دهان رنج می‌برند.

در این گزارش جدید بر نابرابری‌های آشکار در دسترسی به خدمات بهداشت دهان تاکید شده چرا که این موضوع به شدت بر آسیب پذیرترین و محروم‌ترین جمعیت‌ها تاثیر گذاشته است.

"تدروس آدهانوم" دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: بهداشت دهان و دندان مدت‌هاست که در حوزه سلامت جهانی نادیده گرفته شده این درحالیست که بسیاری از بیماری‌های دهان را می‌توان با اقدامات مقرون ‌به ‌صرفه پیشگیری و درمان کرد.

بنابر گزارش این سازمان، ۴۵ درصد از جمعیت جهان یا حدود ۳.۵ میلیارد نفر با پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر بیماری‌های دهان و دندان درگیر هستند.

این گزارش که اولین تصویر جامع از وضعیت موجود در ۱۹۴ کشور است، نشان می‌دهد موارد ابتلا در جهان طی ۳۰ سال گذشته یک میلیارد افزایش یافته است و نشان می‌دهد بسیاری از مردم به روش‌های پیشگیری و خدمات درمانی مربوط به بیماری‌های دهان دسترسی ندارند.

شایع‌ترین بیماری‌های دهان شامل پوسیدگی دندان، بیماری شدید لثه، از دست دادن دندان و سرطان‌های دهان هستند. پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری است که حدود ۲.۵ میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین تخمین زده شده  بیماری شدید لثه که عامل اصلی از دست دادن کل دندان هاست، حدود یک میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار میدهد.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، هر سال حدود ۳۸۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان دهان شناسایی می‌شود.

این گزارش نشان می‌دهد که سه چهارم افرادی که از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند در کشورهای با درآمد کم و متوسط ‌زندگی می‌کنند و در همه کشورها بار بیشتر بیماری‌های دهان متوجه افراد کم درآمد، معلولان، سالمندانی که به تنهایی یا در خانه سالمندان زندگی می‌کنند، افراد ساکن در مناطق دورافتاده و روستایی یا گروه‌های اقلیت است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که این الگو برای سایر بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت مشابه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha