• سه‌شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401082416565

یک مسئول در علوم پزشکی جهرم:

نشانگر تغذیه مشاور خرید محصولات غذایی سالم است

نشانگر تغذیه مشاور خرید محصولات غذایی سالم است

ایسنا/فارس مدیر غذا دانشگاه علوم پزشکی جهرم، توصیه کرد که برای حفظ سلامت هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه درج شده روی کالا توجه کنیم.

ماندانا زارع سه‌شنبه ۲۴ آبان به خبرنگاران گفت: تغییر سبک زندگی، تغییر الگوی صحیح تغذیه و عدم تحرک موجب شده آمار افزایش چاقی و اضافه وزن در بین افراد و به خصوص کودکان و نوجوانان روز به روز افزایش یابد. به طور کلی این تغییرات به معنای مصرف بیشتر انرژی، چربی، نمک و قند است.

وی با بیان اینکه نشانگر تغذیه کمک کننده و مشاور خوبی برای خرید محصول سالم است، گفت: برچسب محصولات یک راهنما برای شهروندان هنگام انتخاب و خرید موادغذایی است و مصرف کننده می‌تواند با توجه به آن، نوع غذا را متناسب با شرایط بدن خود انتخاب کند.

زارع اضافه کرد: نشانگر رنگی تغذیه ای درج شده بر روی لیبل محصولات خوراکی، حاوی آرم سازمان غذا و دارو به همراه یک جدول رنگی است که میزان انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس محصول مورد نظر را نشان می‌دهد.

وی افزود: این نشانگر برای شناسایی ویژگی هایی تغذیه ای بر روی محصول استاندارد نصب شده تا مصرف کننده با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی، انتخابی آگاهانه داشته باشد زیرا بسیاری از بیماری‌ها نظیر دیابت ارتباط مستقیم با تغذیه دارد.

مدیر غذای علوم پزشکی جهرم خاطرنشان کرد که مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌های جامد عامل مهمی در افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، سکته‌های مغزی و بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی است.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز گفت: نشانگرهای تغذیه‌ای برای مقایسه یک محصول با محصول دیگر استفاه نمی‌شود بلکه هدف از درج آن مقایسه یک محصول با تولید متفاوت است. 

سید مجتبی حسینی افزود: اولویت انتخاب با محصولی است که مناسب با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی مصرف کننده باشد. مصرف کننده می‌تواند با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای و مقادیر آنها بین دو ماده غذایی مثلاً دو بیسکویت، دو ماست و دو کیک، مناسب ترین را انتخاب کند.

وی افزود: رنگ‌های این نشانگرها با توجه به پنج عامل مهم تغذیه ای شامل میزان انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس انتخاب شده است.

حسینی خاطرنشان کرد: رنگ سبز، به معنی "کم" یا "اندک" است و مصرف کننده را به انتخاب مطمئن‌تر و سالم‌تر راهنمایی می‌کند. رنگ نارنجی، به معنی "متوسط " و رنگ قرمز به معنای وجود مقادیر زیاد از پنج ماده موثر در تغذیه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha