• دوشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401082315653
  • خبرنگار : 71129

ژاپن شاید میزبان زیردریایی‌های اتمی استرالیا بشود

ژاپن شاید میزبان زیردریایی‌های اتمی استرالیا بشود

سفیر ژاپن در کانبرا امروز (دوشنبه) به کنفرانس "آکوس پیشرو" گفت، خرید زیردریایی‌های اتمی توسط استرالیا برای امنیت منطقه بسیار مهم است و دولت توکیو آماده پیشنهاد برای ارائه تخصص و امکاناتش به این کشور است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، "شینگو یاماگامی" سفیر ژاپن در کانبرا همچنین دولت استرالیا را مهمترین متحد نظامی توکیو در کنار آمریکا دانست.

وی بدون اشاره مستقیم به اینکه "چین یک تهدید است"، افزود: ژاپن کشوری است که با چالش‌های بی شماری در منطقه جنوب شرق آسیا روبروست و به همین دلیل پیمان آکوس برای ما بسیار حائز اهمیت است.

در سال ۲۰۲۱، آمریکا به همراه استرالیا و انگلیس ایجاد پیمان امنیتی آکوس را اعلام کرد که شامل ارائه زیردریایی‌های اتمی و مسلح به سلاح متعارف به کانبرا می‌شود و به طرز چشمگیری‌ توانایی دریایی کانبرا را ارتقا می‌دهد.

ماه گذشته میلادی، دولت استرالیا پیمان جداگانه‌ای را با ژاپن به منظور تعمیق همکاری‌های امنیتی شامل آموزش نظامی و تبادل اطلاعاتی امضا کرد.

سفیر ژاپن در کانبرا در ادامه صحبت‌هایش گفت: این پیمان، استرالیا و ژاپن را به مهمترین ائتلاف دفاعی و امنیتی بدون حضور آمریکا تبدیل می‌کند.

وی در توئیتش نوشت: در آینده، ژاپن شاید بتواند میزبان زیردریایی‌های اتمی استرالیا هم باشد. ژاپن برای چندین سال است که میزبان زیردریایی‌های اتمی نیروی دریایی آمریکاست و می‌تواند میزبان زیردریایی‌های اتمی استرالیا هم باشد.

سفیر ژاپن در کانبرا افزود: همکاری مشترک دولت توکیو با آکوس یک پتانسیل خوب است. چنین زیردریایی‌هایی بازدارندگی منطقه را بیشتر می‌کنند.

این پیمان بارها از سوی دولت پکن مورد انتقاد قرار گرفته و چین می‌گوید این پروژه‌ها خطراتی برای امنیت هسته‌ای و ثبات منطقه‌ای به وجود می‌آورد. این دیدگاه از سوی روسیه نیز تکرار شده است.

در اوت ۲۰۲۱، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه هشدار داد، آکوس شاید کل منطقه آسیا-پاسیفیک از بین ببرد چون این پیمان بیشتر به یک ائتلاف نظامی-سیاسی شبیه است.

روز یکشنبه نیز، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به پیمان آکوس اشاره کرد و گفت که واشنگتن و متحدانش به دنبال نظامی کردن منطقه آسیا-پاسیفیک هستند.

وی افزود: چنین اقداماتی نه تنها با هدف بازدارندگی چین است بلکه به منزله ایجاد مانع بر سر راه منافع مسکو در منطقه آسیا-پاسیفیک تلقی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha