• دوشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401082215466
  • خبرنگار : 71573

تبلیغ "کتاب ممنوعه" در سریال نمایش خانگی!

تبلیغ "کتاب ممنوعه" در سریال نمایش خانگی!

در یکی از سریال‌های نمایش‌ خانگی که این روزها در حال پخش‌ است، کتابی ممنوعه که در سال‌های اخیر به صورت قاچاق عرضه می‌شود، به نمایش گذاشته شد.

 به گزارش ایسنا، سال‌های سال است که اقتصاد زیر زمینی صنعت نشر و چاپ غیرقانونی کتاب‌ها که به عنوان قاچاق کتاب وارد ادبیات نشر شده و این صنعت را تهدید می‌کند؛ سوداگران کتاب در کنار کتاب‌هایی که بعضا مجور نشر ندارند و به اصطلاح کتاب‌های ممنوعه سناخته می‌شوند، کتاب‌های پرفروش ناشران را چاپ و عرضه می‌کنند. این کتاب‌ها معمولا با تیراژهای بالا چاپ و درکف خیابان و بساط دست‌فروش‌ها، ایستگاه‌های مترو و فرودگاه و عموما با حربه سانسور و با ارائه تخفیف به فروش می‌روند.

ناشران و نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات و نشر بارها و بارها نسبت به تبعات این موضوع هشدار داده‌ و می‌دهند اما هستند مخاطبانی که با توجیه سانسور شدن کتاب‌ها همچنان کتاب‌های بساطی‌ها که معمولا کتاب‌های قاچاق و ممنوعه هستند، برایشان جذاب‌تر است و بعضا عنوان «ممنوعه بودن» هم آن‌ها را بیشتر کنجکاو خواندن و آگاهی از محتوای کتاب می‌کند.

 کتاب «لولیتا» نوشته ولادیمر ناباکوف یکی از کتاب‌های ممنوعه‌ای است که هیچگونه مجوز چاپ و عرضه ندارد. این کتاب پیش از انقلاب توسط ذبیح‌الله منصوری ترجمه شده بود و بعد از انقلاب هم ممنوع اعلام شده است. اکرم پدرام‌نیا این کتاب را ترجمه در سال ۱۳۹۳ در انتشارات زریاب افغانستان منتشر کرد، این کتاب از مرزها گذشته و در بازارهای زیرزمینی داخل کشور چاپ و منتشر شده است. حال در سریال نمایش خانگی «خون‌سرد» با کارگردانی امیرحسین ترابی که در ژانر جنایی است، کتاب «لولیتا» ناباکوف با ترجمه پدارم‌نیا که مجوز نشر در ایران را ندارد، و به نوعی قاچاق اندر قاچاق است، به نمایش گذاشت و حتی شخیصت اصلی، پارگرافی از این کتاب را می‌خواند.

 این موضوع اعتراض مترجم را به همراه داشته است؛ او گفته وقتی وزارت ارشاد اجازه انتشار کتابی را نمی‌دهد، چگونه اجازه می‌دهند کتاب ممنوعه‌ در سریال‌های پربیننده داخلی به نمایش گذاشته شود؟!

نمایش کتاب و خوانش برشی از آن در یک اثر تصویری به نوعی تبلیغ کتاب است، حتا برای کتاب قاچاقی که بزرگترین آسیب را به صنعت نشر می‌زند و سال‌هاست صنعت نشر در حال دست و پنجه نرم کردن با ناهنجاری‌های آن است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۳ ۰۸:۰۷

ایکاش آزادی رسانادرکشورما مانندکشورهای دیگردنیا جایگاه بیشتری پیداکند

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۳ ۱۰:۳۹

خیلی ممنون از معرفی کتاب پی دی اف موجود بود دانلود کردم و شروع به مطالعه آن کردم . باید جالب باشه .

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۳ ۱۲:۵۹

سانسورچی هم سانسورچی قدیم

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۱۸:۲۲

جای نگرامی نیست. مردم این روزها یا پول تدارند یا اگر داشته باشند با سیاستهای شما کتاب خوانی باقی تمانده

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۷ ۰۰:۳۱

سلام خود شما هم تبلیغ کردین و دوستان که از آزادی صحبت کردند آزادی رو معنی کنید لطفا و در دیگر کشور ها هم برای خود قوانینی دارند جوری صحبت می کنید که گویا رسانه های دیگر کشور ها آزاد است!!!

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۰۱ ۰۹:۴۰

شما تنها از قاچاق کتاب و ضربه به صنعت نشر و چاپ غیر قانونی کتاب صحبت کردید، اما یک کلمه در بیان چرایی ممنوعیت این کتاب غیراخلاقی و به‌دور از شأن و کرامت انسانی زنان نگفتید. کتاب غذای روح است و هر سمی را نباید به مغز تزریق کرد