• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401081712035
  • خبرنگار : 71623

سخنگوی وزارت صمت خبر داد

هدف‌گذاری ۸۴ میلیون دلاری صادرات پوشاک برای سال جاری

هدف‌گذاری ۸۴ میلیون دلاری صادرات پوشاک برای سال جاری

سخنگوی وزارت صمت از هدف‌گذاری ۸۴ میلیون دلاری صادرات پوشاک برای سال جاری خبر داد و این در حالی است که اتحادیه پوشاک قبلا ارزش صادرات سالانه پوشاک را ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون دلار اعلام کرده و گفته بود که این رقم با روی کار آمدن طالبان کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، امید قالیباف با اعلام حجم  ۹ میلیارد دلاری بازار پوشاک، از رشد سه درصدی تولید پوشاک در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت که بر اساس اعلام اتحادیه پوشاک در این مدت ۱.۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور شده، هر چند برآوردهای مختلفی از میزان قاچاق پوشاک ارائه می‌شود.

وی همچنین الزام پوشاک به اخذ شناسه کالا را راهکار اصلی مبارزه با قاچاق دانسته و گفت که در مجموع تاکنون بیش از ۳۵۷ هزار شناسه برای گروه پوشاک صادر شده و با پیوستن سایر تولیدکنندگان برای دریافت شناسه مسیر برخورد با پوشاک قاچاق هموارتر می‌شود.

سخنگوی وزارت صمت ارزش صادرات هفت ماهه پوشاک را ۳۷ میلیون دلار عنوان و تاکید کرده که هدف‌گذاری صادراتی پوشاک برای سال جاری ۸۴ میلیون دلار است. البته در نیمه دوم سال باید صادرات شتاب بیشتری بگیرد.

به گفته وی در حال حاضر ۷۵۸ واحد تولید پوشاک پروانه بهره برداری دارند و ۱۳ طرح بزرگ تولید پوشاک با پیشرفت بالای ۸۰ درصد در حال تکمیل است که به‌زودی افتتاح خواهند شد. در واحدهای صنفی - توزیعی بیش از ۲۵۱ هزار نفر و در واحدهای صنفی - تولیدی ۹۳ هزار نفر در حوزه پوشاک اشتغال دارند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که صنعت پوشاک در سال‌های اخیر با چالش‌های فراوان روبه‌رو شده است. از طرفی مشکلات معیشتی منجر به افت تقاضا در این بخش شده و از طرف دیگر طبق اعلام اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، صادرات پوشاک ناچیز است. کل صادرات بخش نساجی، پوشاک و کفش در سال گذشته ۸۰۱ میلیون دلار بوده که معادل ۱.۶ درصد کل صادرات غیرنفتی بوده است. بر این اساس سهم پوشاک به تنهایی، از صادرات غیرنفتی بسیار ناچیز است.

تابستان امسال نیز افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، ارزش صادرات پوشاک از ایران را سالانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون دلار عنوان کرده و گفته بود که از سال گذشته به دلیل روی کار آمدن طالبان بخشی از صادرات که به افغانستان انجام می‌شد کاهش پیدا کرده است.

مسئله مهم دیگر نیز روش‌های نوین قاچاق پوشاک مثل فروش کیلویی از بنگلادش، فروش در درگاه‌های آنلاین و غیره است که در مقاطع مختلف رواج پیدا می‌کند. همچنین از سال ۱۳۹۷ واردات پوشاک ممنوع شده و از سال ۱۳۹۹ نیز مجوز فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران تمام شده است. اما همچنان با این برندها که قاچاق محرز هستند و در کشور عرضه می‌شوند، برخورد نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha