• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401081711566
  • خبرنگار : 30057

مشارکت بیش از چهار هزار نفر از ۱۹ کشور در مسابقه دانش‌آموزی نور

مشارکت بیش از چهار هزار نفر از ۱۹ کشور در مسابقه دانش‌آموزی نور

با پایان مهلت ارسال آثار در پنجمین مسابقه دانش‌آموزی نور، چهار هزار و ۵۷۶ دانش‌آموز از ۱۹ کشور جهان آثار خود را به این رویداد علمی ارسال کردند.

به گزارش ایسنا، فراخوان پنجمین دوره مسابقه دانش­ آموزی نور با نام دانشمند بزرگ جهان اسلام "ابوریحان بیرونی" در بهمن­ ماه سال گذشته منتشر شد و طی آن داوطلبان می‌بایست آثار خود را شامل ساخت فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای در دو محور با موضوع عمومی "بینایی و خطاهای بینایی" و موضوع ویژه "ساخت مدل‌های واقعی برای مفاهیم ریاضی" ارسال می‌کردند.

مهلت ارسال آثار به این رقابت علمی تا ۲۵ مرداد ماه تمدید شد و در این دوره از رقابت‌ها در مجموع چهار هزار و ۵۷۶ دانش‌آموز از ۱۹ کشور جهان با ارائه یک­ هزار و ۸۶۲ اثر در پنجمین دوره مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابوریحان بیرونی شرکت کردند.

بیشترین مشارکت دانش‌آموزان از استان‌ تهران با ۳۳۰ نفر و بعد از آن خراسان رضوی با ۱۹۷ نفر، فارس ۱۶۲ نفر، اصفهان با ۱۵۵ و آذربایجان شرقی با ۱۳۱ نفر قرار دارند. 

از استان آذربایجان غربی ۶۳ نفر، اردبیل ۴ نفر، البرز ۸۱ نفر، ایلام ۱۴ نفر، بوشهر ۱۰ نفر، چهارمحال و بختیاری ۴۲ نفر، خراسان جنوبی ۳۴ نفر، خراسان شمالی ۹۰ نفر، خوزستان ۸۳ نفر، زنجان ۳۷ نفر، سمنان ۳۶ نفر، سیستان و بلوچستان ۱۳ نفر، قزوین ۳۵ نفر، قم ۲۷ نفر، کردستان ۵۴ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ نفر، گلستان ۲۵ نفر، گیلان ۲۶ نفر، لرستان ۵۱ نفر، مازندران ۳۶ نفر، مرکزی ۲۰ نفر، هرمزگان ۲۶ نفر، همدان ۲۱ نفر و یزد ۲۴ نفر شرکت کردند.

همچنین آثاری از دانش‌آموزان کشورهایی چون آفریقای جنوبی، چین، فرانسه، آمریکا، هند، تونس، افغانستان، مکزیک، کره، بنگلادش، روسیه، انگلیس، اوکراین، کانادا، پاکستان، برزیل، جمهوری چک و مقدونیه به دبیرخانه رسیده‌ است.

در نهایت در موضوع عمومی از ۱۰۰ اثر شایسته و در بخش ویژه از سه اثر منتخب، با اعطای بسته­‌ها و دوره­‌های آموزشی به ارزش معادل مجموع ۲۰۰ میلیون تومان تقدیر می‌شود.

به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی(ص)، مسابقه دانش‌­آموزی نور، اولین فعالیت در حوزه دانش‌­آموزی بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) است و با هدف امیدبخشی، هویت‌­سازی و ترویج علم در میان نوجوانان هر ساله و با گرامیداشت نام یکی از چهره‌های برجسته علم و فناوری جهان اسلام در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

دوره اول این مسابقه با گرامیداشت ابن هیثم در سال ۱۳۹۴، دوره دوم با گرامیداشت پروفسور جکی یینگ در سال ۱۳۹۶، دوره سوم با گرامیداشت ابن رزاز جزری در سال ۱۳۹۷ و دوره چهارم با نام و گرامیداشت پروفسور عمریاغی در سال ۱۳۹۸ برگزار شد. در چهار دوره گذشته بیش از ۱۵ هزار دانش‌­آموز از ۱۱ کشور ایران، مراکش، الجزایر، مالزی، هند، ترکیه، عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان و افغانستان در این رویداد شرکت داشته­‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha