• دوشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401081610804
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول:

شیوع بیماری آنفلوآنزا در خراسان شمالی فروکش کرد

شیوع بیماری آنفلوآنزا در خراسان شمالی فروکش کرد

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: شیوع بیماری آنفلوآنزا در این استان تقریبا فروکش کرده است.

برزگر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طی یکی دو هفته گذشته میزان تست های مثبت آنفلوآنزای انجام شده در این استان حدود ۳۰ درصد بوده که هم اکنون به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.

وی گفت: میزان شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز در استان کاهش یافته و در حال حاضر تست های مثبت به کمتر از ۵ درصد رسیده است.

برزگر افزود: بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، تزریق واکسن، شستن مرتب دست‌ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است.

دکتر محمرضا اکبری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا شسستن مرتب دست‌ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است، تصریح کرد: اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری، استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.

وی ادامه داد: به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از مصرف دمنوش زنجبیل خودداری کنید.

وی تصریح کرد: بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است، سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود، آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است، مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند، همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است و توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.

وی بیان کرد: میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است، این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است.

به توصیه دکتر اکبری لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید چراکه این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.

وی تاکید کرد: به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید، تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام ،گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند، اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلا به ۶ تا ۷ وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.

وی گفت: عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد، اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری شود.

این مقام مسئول افزود: ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد، بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف شود.

وی بیماران مبتلا به آنفلوآنزا را به مصرف مکمل روی توصیه کرد و ادامه داد: مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha