• دوشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401081610793
  • خبرنگار : 50123

نبود صنایع فرآوری؛ خلاء حوزه گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری

نبود صنایع فرآوری؛ خلاء حوزه گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری به لحاظ دارا بودن تنوع ژنتیکی و اقلیمی بسیار زیاد به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی در کشور مطرح است که می‌تواند در زمینه توسعه و فرآوری گیاهان دارویی فعالیت داشته باشد.

به گزارش ایسنا، با توجه به نوع اقلیم، چهارمحال و بختیاری دارای تنوع پوشش گیاهی بسیاری بوده و با وجود داشتن منابع طبیعی ارزشمند، کاری در خور توجه برای سودآوری هرچه بیشتر از گیاهان دارویی موجود در آن انجام نشده است.

بحث فرآوری گیاهان دارویی خلاء اساسی در زمینه کشت و پرورش گیاهان دارویی است که متاسفانه کارگاه یا کارخانه بزرگ برای این مساله ایجاد نشده است و یکی از مشکلات اساسی صنعت گیاهان دارویی به شمار می‌رود.

حسن جهانبازی_ رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تدوین سند توسعه گیاهان دارویی در استان در سال ۹۶، اظهار کرد: این سند با هدف کامل شدن چرخه صنعت گیاهان دارویی استان تهیه شد، یعنی مباحثی همچون شناسایی گونه‌های اقتصادی، کشت گیاهان با اولویت گونه‌های اقتصادی و پایداری کشت گیاهان دارویی با استقرار صنعت فرآوری به منظور ارزآوری در سند مطرح شده است.

وی ادامه داد: در موارد مختلف از جمله شناسایی گونه‌های اقتصادی و افزایش سطح زیرکشت نتایج مناسبی حاصل شده است اما در زمینه فرآوری گیاهان دارویی کار موثری در استان انجام نشده و از مشکلات جدی این حوزه به شمار می‌رود، یعنی نبود صنعت فرآوری یکی از خلاهای موجود در حوزه گیاهان دارویی استان است که باید مورد توجه قرار گیرد و با پیگیری بتوان مشکلات آن را برطرف کرد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به معرفی ۲۰ گونه اقتصادی اولویت‌دار در استان از جمله گل محمدی، موسیر، آویشن، مریم گلی، زوفا، آنغوزه و باریجه، تصریح کرد: آنغوزه و باریجه جزو گونه‌های بومی استان بوده که کشت آن‌ها در شرایط دیم فوق‌العاده اقتصادی و می‌تواند تحول چشمگیری در اقتصاد استان ایجاد کند.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر این انتظار وجود دارد که بهره‌بردار به کشت گیاهان دارویی اقدام کند، باید در کنار آن بتوان محصول تولیدی به صورت تضمینی خریداری شود، البته پیشنهاد ایجاد پالایشگاه گیاهان دارویی در استان مطرح شده است.

جهانبازی بیان کرد: از طریق این پالایشگاه می‌توان مواد موثره بیش‌تر گیاهان را استانداردسازی و تولید کرد که این مساله علاوه بر کاهش وابستگی کشور به مواد موثره گیاهان ضروری و دارویی می‌تواند تضمین و گسترش تولید گیاهان دارویی اقتصادی در استان را به همراه داشته باشد، البته آنچه مدنظر بوده این است که به سمت گیاهان انحصاری پیش رویم و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: ایجاد پالایشگاه گیاهان دارویی نیازمند عزم جدی برای جذب سرمایه‌گذار است، یعنی بخش خصوصی یا بخش‌های نیمه دولتی یا ارگان‌های قدرتمند می‌توانند در بحث سرمایه‌گذاری مالی در این حوزه وارد شوند که این اتفاق به توسعه صنعت گیاهان دارویی کمک شایانی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha