• چهارشنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401081107721
  • خبرنگار : 30147

سیلاب‌هایی که امان مردم کلات را بریده است

سیلاب‌هایی که امان مردم کلات را بریده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آب و فاضلاب کلات گفت: هر سیلابی که در کلات رخ می‌دهد، موجب قطع آب شرب شهر و تعدادی از روستاها و همچنین وارد شدن خسارت‌های هنگفتی به منابع آبی این شهرستان می‌شود.

رضا رمضان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سیلاب شب گذشته که در این شهرستان به وقوع پیوست، خاطرنشان کرد: بارش باران و سیلاب دیشب نه تنها موجب کدورت و قطع آب شرب شهر کلات شده بلکه آب ۲ روستای دیگر نیز قطع شده است.

وی تصریح کرد: برای رفع مشکل کدر شدن آب شهر کلات بلافاصله نیروها نسبت به قطع آب اقدام و برای شستشوی مخازن و شبکه توزیع تلاش کردند. اکنون منابع وارد مدار شده و تا یک ساعت آینده کل شبکه آبدار خواهد شد.

رئیس اداره آب و فاضلاب کلات همچنین از قطع بودن آب شرب مشترکین روستاهای حمام قلعه و آبگرم خبر داد و اظهار کرد: به دلیل وارد شدن خسارت به خطوط انتقال آب شرب روستاهای یاد شده، در حال حاضر عوامل فنی در حال تعمیر خطوط انتقال هستند.

وی افزود: ورود سیلاب به منابع آبی و گل‌آلود شدن آب موجب قطع آب این ۲ روستا شد و با توجه به بالا بودن میزان کدورت آب، ۲ روستای حمام‌قلعه و آبگرم با تانکر آب‌رسانی خواهند شد.

رمضان‌پور تعداد مشترکین روستای حمام قلعه را ۱۲۰ و آبگرم را ۲۴۰ مشترک اعلام و پیش بینی کرد در کمتر از ۴۸ ساعت آینده آب شرب این ۲ روستا وصل شود.

رئیس اداره آب و فاضلاب کلات اضافه کرد: آبی که اکنون با تانکر به این روستاها منتقل می‌شود، از نظر کیفیت هیچگونه مشکلی ندارد.

۲۵  کیلومتر مشکل‌آفرین

وی با اعلام اینکه بر اثر سیلاب شب گذشته به این ۲ روستا حداقل ۲ میلیارد تومان خسارت وارد شده است، خاطرنشان کرد: از سیلاب‌های سال ۹۶ تاکنون به ۲۵ کیلومتر از شبکه‌ها دائم خسارت وارد شده است.

رئیس اداره آب و فاضلاب کلات اظهار کرد: چون این ۲۵ کیلومتر لوله به صورت روکار است، ایمنی نداشته و هر سیلاب موجب بروز خسارت یک تا ۲ میلیارد تومانی به آن می‌شود؛ به طوری که سالانه سیلاب بیش از ۱۰ میلیارد تومان به شبکه‌های آب این شهرستان خسارت وارد می‌کند.

از محل اعتبارات مدیریت بحران سهمی نداشته‌ایم

وی با انتقاد از اینکه کلات به رغم سیل‌خیز بودن تاکنون از محل اعتبارات مدیریت بحران سهمی نداشته و اگر هم بوده، کمتر از یک میلیارد تومان اختصاص یافته، یادآور شد: این اعتبار هم فقط صرف خرید تجهیزات شده و برای فعالیت‌های اجرایی اعتباری نداشته‌ایم. برای اجرا و ایمن‌سازی این ۲۵ کیلومتر به ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

رمضان‌پور اظهار کرد: شهرستان کلات در مجموع ۱۳ هزار  و ۹۰۰ مشترک آب شرب در ۵۲ روستا و چهار شهر دارد.

کلات در برابر سیلاب بسیار آسیب‌پذیر است؛ به طوری که بیش از ۱۰۰ حوضه آبریز وارد شهر و سپس وارد رودخانه‌ها می‌شود. مهم‌ترین اولویت این شهرستان برای کنترل روان‌آب‌ها و آب‌های مرزی اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

شهرستان مرزی و ۳۷ هزار نفری کلات دارای ۶۰ روستا و چهار شهر کلات، حسن‌آباد لایین، چنار و زاوین است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha