• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401081006875
  • خبرنگار : 50455

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد:

مولفه اصلی در اصلاح الگوی کشت حفظ در آمد کشاورزان است

مولفه اصلی در اصلاح الگوی کشت حفظ در آمد کشاورزان است

ایسنا/قم حاجی رضا ادامه داد: با فشار بر کشاورز نمی توانیم مباحث الگوی کشت را جلو ببریم لذا مولفه اصلی در الگوی کشت اقتصاد کشاورزی و حفظ در آمد کشاورز است.

مهندس محمدرضا حاجی رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم  امروز دهم آبان‌ماه در حاشیه رویداد ملی استفاده از سورگوم علوفه ای در الگوی کشت در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: به عنوان مدیران و بدنه کارشناسی اعتقاد داریم روندی که در بخش کشاورزی قابل رصد و رشد است مباحث الگوی کشت بوده که امیدواریم بتوانیم در این حوزه عالمانه وارد شویم و آن را عملیاتی کنیم.

وی یکی از وظایف ذاتی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی معرفی کرد و گفت: همه کارشناسان و همه بهره برداران و به مفهوم واقعی عموم مردم با اهمیت مفهوم امنیت غذایی آشنا هستند و می دانند که تامین امنیت غذایی یکی از مولفه های مهمی است که در هر صورت  سیاستگذاران و برنامه ریزان در سطوح مختلف آن را در دستور کار خود قرار دادند.

حاجی رضا ادامه داد: به واسطه زیر ساخت ها و شرایطی که کشور دارد باید به سمت اقتدار غذایی حرکت کنیم و مفهوم امنیت غذایی نیز در دل آن اقتدار غذایی قرار می گیرد.

وی با بیان این که برای عملیاتی شدن اقتدار غذایی نیازمند یک برنامه و نقشه راه هستیم و باید آینده بخش کشاورزی را مدنظر داشته باشیم، یادآور شد: مهم ترین مولفه این نقشه راه در راستای مدیریت حوزه کشاورزی اسناد بالادستی است که هم به صورت کشوری تهیه شده و هم برش های استانی دارد که قابل توجه است.  

حاجی رضا با اشاره به این که همواره در کنار ظرفیت های بخش کشاورزی مشکلات و آسیب هایی وجود دارد، اضافه کرد: یکی از این ظرفیت ها خصوصی بودن بخش کشاورزی و جامعه هدفی حدود ۵ میلیون نفری است که قاعدتا می تواند به خوبی مدیریت شود.

وی مباحث اقلیمی را یکی دیگر از ظرفیت های بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: با وجود گذشت یک ماه از شروع سال زراعی بارشی در سطح استان قم نداشتیم در حالی که باید حداقل ۴۰ میلی متر افزایش بارش نسبت به سنوات گذشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم حرکت به سمت اقتصادی شدن و تجاری شدن بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از مهم ترین اهداف ما این است که کشاورزی استان را تجاری کنیم و از حالت معیشتی خارج شود همچنین در این راستا اهدافی را دنبال می‌کنیم  که کشت قراردادی، الگوی کشت و نگاه به زنجیره ها از مهم ترین اهداف ما می‌باشد.

حاجی رضا با بیان این که در حوزه کشاورزی قراردادی سال گذشته ابلاغی نداشتیم، تصریح کرد: اما در راستایی آشنایی بهره برداران با مفاهیم کشت قراردادی در کشت بهاره در حوزه علوفه در قالب کشاورزی قرادادی کارکرد قابل قبول داریم.

وی یکی از مهم ترین مولفه های نظام مندی بخش کشاورزی را کشت قراردادی عنوان کرد و گفت: یکی از مولفه های مهم دیگر اصلاح الگوی کشت است و در واقع یکی از نیازهای امروز بخش کشاورزی است و باید بپذیریم بر اساس نیازها و ظرفیت های خدادادی و منابع موجود در هر استان کشاورزی را به سمت اصلاح الگوی کشت ببریم.

حاجی رضا با توجه به اقلیم خشک استان قم و با بیان این که پایداری کشاورزی در گرو دو مولفه خاک و آب  است، اظهار کرد: منابع آبی بخش کشاورزی حدود ۱۳۰۰ حلقه چاه است و بیش از ۳۰ درصد از این منابع به لحاظ کیفی شور است.

وی تأکید کرد: با وجود دو روخانه قمرود و قره چای ورودی آب استان قم اوایل دهه شصت ۵۰۰ میلون متر مکعب بوده و امروز با گذشت ۴۰ سال این میزان به صفر رسیده است.

حاجی رضا با بیان این که امروز باید کشاورزی استان را با یک الگویی تعریف کنیم که این کشاورزی پایدار باشد و بهبود عملکرد را در آن شاهد باشیم، یادآور شد: طی دو سال گذشته اصلاح الگوی کشت را به صورت جدی پیگیری کردیم.

وی با بیان این که چند هدف را در راستای الگوی کشت داشتیم، افزود: اصلاح الگوی کشت بر اساس واقعیت منابع موجود، ارائه تعریف جدید از الگوی کشت به معنی ورود ارقام جدیدی که با شرایط فعلی استان سازگاری دارد و اقتصادی بودن تولید و حفظ درآمد از جمله اهدافی است که در الگوی کشت داریم.

حاجی رضا ادامه داد: با فشار بر کشاورز نمی توانیم مباحث الگوی کشت را جلو ببریم لذا مولفه اصلی در الگوی کشت اقتصاد کشاورزی و حفظ در آمد کشاورز است.

وی مدیریت منابع آب یکی دیگر از اهداف ما در حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: طی دو سال و نیم گذشته به صورت جدی در کشت نشائی، توسعه سطح گلخانه ها و حفظ سطح تولید توفیقات خوبی داشتیم.

حاجی رضا اضافه کرد: طی دوسال اخیر با توجه به دام خیز بودن استان قم سورگوم را وارد عرصه علوفه استان کردیم همچنین کشت تریتیکاله با محوریت جایگزینی جو را در استان نظام مند خواهیم کرد و امسال هدف گذاری هزار هکتاری توسعه ترتیکاله را داریم که تا امروز ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت آن است.

وی با بیان این که کشت کنجد و ارزن را در برنامه کشت بهاره قرار دادیم، یادآور شد: طی دو سال اخیر برنامه تحقیقاتی خوبی شکل گرفته و یکی از هدف گذاری هایی که در حوزه الگوی کشت استان داریم این است که بتوانیم ارقام مقاوم را شناسایی کنیم و در برنامه کشت پاییزه قرار دهیم.

لازم به ذکر است، در این رویداد ملی نمایندگانی از امور دام، زراعت و ترویج سازمان های جهاد کشاورزی استان های تهران، همدان، سمنان، چهارمحال بختیاری، قزوین، مرکزی و اصفهان حضور دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha