• سه‌شنبه / ۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401080301565
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان خبر داد:

کاهش ۶۷ درصدی ابتلا به سالک در اردستان

کاهش ۶۷ درصدی ابتلا به سالک در اردستان

ایسنا/اصفهان مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: تعداد مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان اردستان تا پایان مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۷ درصد کاهش داشته است.

حسن ذبیحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری سالک از شایع‌ترین بیماری پوستی است که بر اثر گزش پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. تعداد مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان اردستان تا پایان مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۷ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه با توجه به آمار کاهشی که شاهد هستیم اردستان همچنان از نقاط آلوده بیماری سالک استان عنوان می‌شود، افزود: سال ۱۴۰۰ حدود ۶۱ مورد گزیدگی سالک گزارش شده است، ولی امسال این تعداد تاکنون ۲۰ مورد بوده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان با اشاره به اقدامات این مرکز در راستای مبارزه با کنترل این بیماری، تصریح کرد: نیروی جهادی بسیج با همکاری شبکه بهداشت و درمان در سال جاری در شهرهای زواره و مهاباد و روستاهای تلک‌آباد، موغار، حسن‌آباد، رحمت‌آباد، حیدرآباد، دولت‌آباد و جعفرآباد تعداد چهار مرحله عملیات لانه کوبی و طعمه‌گذاری را برای مبارزه با موش‌های ناقل بیماری انجام دادند.

ذبیحی با بیان اینکه همچنین دو عملیات سم‌پاشی جهت مبارزه با پشه‌های سالک با همکاری دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و شهرداری‌ها در ۱۱ کانون شهرستان صورت گرفته است، ادامه داد: همچنین توزیع اسپری دافع حشرات و قلم دافع بین تمام خانواده‌های نقاط حساس و آلوده انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: چهار مرکز بهداشت در شهرهای اردستان، زواره و مهاباد آماده خدمات رایگان به افرادی که علائم گزیدگی در بدن دارند خواهند بود. اگر یک جوش در جایی از بدن بیش از ۱۰ روز پایدار بود شهروندان سریعاً به مراکز جامع سلامت بهداشت مراجعه کنند زیرا درمان در مراحل اول بسیار راحت خواهد بود و عوارض‌های جانبی دیگری نخواهد داشت.

افزایشی مراجعه‌کنندگان ابتلا به آنفلوآنزا در اردستان

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان درباره وضعیت بیماری آنفلوآنزا گفت: طی روزهای گذشته در شهرستان اردستان شاهد روند افزایشی مراجعه‌کنندگان بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستیم.

ذبیحی اضافه کرد: به طور طبیعی همه ساله در فصل‌های پاییز و زمستان شاهد شیوع این بیماری بودیم، ولی امسال با توجه به افزایش عادی انگاری‌هایی که در جامعه شاهد هستیم مراجعه افراد با علائم تب بالا، لرز و عرق، سردرد، بدن درد، خستگی و ضعف، گرفتگی بینی و... بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه فرد بیمار شاید ۷ تا ۱۰روز درگیر بیماری آنفلوآنزا باشد، گفت: با توجه به اینکه همه گروه‌های سنی احتمال درگیر شدن به این بیماری را خواهند داشت از شهروندان و مخصوصاً افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند تقاضا داریم تا پایان آبان‌‍ماه نسبت به خرید واکسن این بیماری به داروخانه‌ها مراجعه کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان زدن ماسک، نگه‌داشتن عطسه و سرفه خود با دستمال‌های مخصوص و شستشوی مکرر و دقیق دست را از راه‌های پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا عنوان کرد و گفت: خانواده‌ها اگر فرزندانشان علائم بیماری آنفلوآنزا دارند به مدرسه و تجمعات نروند، زیرا این بیماری در مناطق شلوغ، مراکز مراقبت کودکان، مدارس و سالن‌های اجتماعات به راحتی انتشار می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha