• دوشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401080201213
  • خبرنگار : 30165

معاون پارک علم و فناوری استان قم عنوان کرد

استفاده از ابزار رسانه و فیلم برای ترویج فرهنگ فناوری و نوآوری

استفاده از ابزار رسانه و فیلم برای ترویج فرهنگ فناوری و نوآوری

معاون پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به اهمیت موضوع دیده‌شدن نتایج فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری در سطح جامعه گفت: جشنواره ملّی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری (جهش) با هدف نشان دادن فعالیت‌های شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با استفاده از ابزار قدرتمند رسانه و فیلم برگزار می‌شود.

دکتر حمیدرضا شوشتری در گفتگو با ایسنا، در خصوص برگزاری جشنواره ملّی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری (جهش)، توضیح داد: بحث دیده شدن نتایج فعالیت‌های علمی و پژوهشی و فناوری توسط عموم جامعه، مسئله مهمی است که مراکز علمی، پژوهشی و فناوری کم‌تر به آن توجه می‌کنند. پژوهشگران و فناوران بیشتر به جنبه علمی کار خود فکر می‌کنند و بعضاً کارهای خوبی انجام می‌شود ولی  به عموم جامعه معرفی نمی‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع، از سال ۱۳۹۸ در پارک علم و فناوری استان قم، ایده‌ای شکل گرفت که بتوانیم از طریق برگزاری یک جشنواره فیلم کوتاه، نتایج فعالیت‌های خوب شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان را ارائه کنیم تا علاقه‌مندان از طریق ابزار رسانه و صنعت فیلم و فیلم‌سازی که ابزار بسیار قدرتمند و محبوبی بین جوانان و نوجوانان است، بتوانیم برای نوآوری و فناوری بین مردم، فرهنگ‌سازی کنیم.

وی خاطر نشان کرد: سال ۹۸ جشنواره خوبی در استان قم برگزار شد و رضایت‌بخش بود و آثار خوبی از نظر تعدادی و کیفیتی در سطح یک جشنواره استانی ارسال شد که برای اولین بار خوب بود. ولی چند سالی به خاطر موضوع کرونا امکان فعالیت وجود نداشت.

معاون پارک علم و فناوری استان قم با بیان این‌که این جشنواره در سال ۱۴۰۱ به صورت کشوری برگزار می‌شود، گفت: سال ۱۴۰۱ ما پیشنهاد برگزاری این جشنواره را به وزارت علوم دادیم و خوشبختانه دکتر خیرالدین؛ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم استقبال و حمایت کردند.

وی افزود: قرار بر این شد که جشنواره ملّی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری (جهش) به صورت ادواری برگزار شود و هر دوره و هر سال یکی از پارک‌های علم و فناوری کشور، مسئول برگزاری جشنواره شود و دبیرخانه دائمی این جشنواره هم پارک علم و فناوری استان قم باشد.

شوشتری با بیان این‌که این جشنواره می‌تواند نقش خیلی خوبی در مردمی‌سازی و بومی‌سازی فناوری و نوآوری داشته باشد، اظهار کرد: این جشنواره فناوران و نوآوران در پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را درگیر می‌کند و حتی مخترعین تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان نیز می‌توانند آثار خود را ارسال کنند. یعنی هر کار نوآورانه و فناورانه‌ای که انجام شده را می‌توانند به تصویر بکشند و به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر فناوران و نوآوران، فیلم سازان و فیلم‌نامه نویسان نیز از مخاطبان این جشنواره هستند. همچنین واحدهای روابط عمومی و امور بین‌المللی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری نیز می‌توانند مخاطب این جشنواره باشند. همچنین ما امسال این جشنواره را به سطح مدارس نیز برده‌ایم و ادارات کل آموزش و پرورش همه استان‌ها می‌توانند این جشنواره را در سطح مدارس استان تبلیغ و معرفی کنند و فیلم‌های کوتاه را در بخش رویش خلاقیت، به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

شوشتری در خصوص بخش‌های مختلف جشنواره توضیح داد: این جشنواره در هفت بخش برگزار می‌شود. بخش اصلی جشنواره شامل سه بخش فیلم‌های «مستند»، «تیزرهای تبلیغاتی، رپورتاژ آگهی و آیتم‌های تبلیغاتی» و «انیمیشن و موشن‌گرافیک» است.

معاون پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به بخش‌های دیگر جشنواره گفت: در بخش جنبی جشنواره که بخش موبایلی است، علاقه‌مندان می‌توانند با یک گوشی موبایل فیلم‌های کوتاه را تهیه و ارسال کنند. بخش ویژه جشنواره که مربوط به شهدای فناوری و وقف فناوری است.

وی ادامه داد: در بخش دیگری با عنوان داستان موفقیت، کارآفرینان موفق، داستان موفقیت خود را در قالب یک فیلم تعریف کرده و برای جشنواره ارسال می‌کنند. همچنین واحدهای روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های نوآوری و فناوری برای تصویر کشیدن فعالیت‌های این مراکز می‌توانند فیلم‌های کوتاه تهیه‌شده را به بخش تانا یا توسعه و ارتقای نوآوری استان‌ها، در این جشنواره ارسال کنند.

شوشتری اظهار کرد: همچنین در بخش فیلم‌نامه که امسال به جشنواره اضافه شده است، ما قصد داریم، فیلم‌نامه‌نویسان را درگیر کنیم تا در حوزه نوآوری و فناوری فعالیت کنند.

برنامه زمانی جشنواره

معاون پارک علم و فناوری استان قم درباره برنامه زمانی جشنواره توضیح داد: ما نشست خبری و افتتاح دبیرخانه دائمی جشنواره و رونمایی از پوستر و وبگاه جشنواره را برگزار کردیم و فراخوان این جشنواره از ۱۸ مهرماه شروع شده و تا ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱ ادامه دارد. پس از انجام روند داوری، اختتامیه جشنواره، عصر روز پنج شنبه ۲۲ دی‌ماه مصادف با شب میلاد حضرت زهرا (س) برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه پارک علم و فناوری استان قم  و وبگاه جشنواره ملّی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری (جهش)مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha