به گزارش ایسنا، اوآنا یا سازمان خبرگزاریهای آسیااقیانوسیه OANA در سال ۱۹۶۱ به ابتکار یونسکو برای ایجاد تعادل در برابر جریان یکسویه اطلاعات، در منطقه آسیا و اقیانوسیه به وجود آمد.
هجدهمین اجلاس مجمع عمومی این سازمان با حضور مدیر دورهای آن (هیوم کیم جینگ)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از مدیران و مسوولان خبرگزاریها در تهران برگزار شد.
در ابتدا مدیر دورهای اوآنا در سخنانی به زبان انگلیسی اظهار کرد: همانطور که میدانید، این اجلاس برای سازمان خیلی اهمیت دارد. ما با چالشهایمان در حوزه رسانه روبهرو میشویم، درباره آنها بحث میکنیم، راهکار میدهیم و ایدههای جدید میدهیم و همه اعضاء حق اظهار نظر و بیان دیدگاههای خود را دارند.
او ادامه داد: متأسفانه همهگیری ویروس کرونا به مدت سه سال برگزاری اجلاس را به تعویق انداخت اما امروز با فروکش کردن همهگیری این ویروس، مجددا دور هم جمع شدهایم.
مدیر دورهای «اوآنا» با اشاره به تأثیرات همهگیری ویروس کرونا بر فضای رسانهای اظهار کرد: وضعیت اطلاعرسانی باتوجه به استفاده زیای از شبکههای اجتماعی خیلی بهتر شده و وضعیت اقتصادی هم با توجه به کرونا خیلی بد شده بود و اقتصاد جهانی آسیب دیده بود.
او در ادامه به برخی دلایل اهمیت این سازمان اشاره و از مسوولان ایرانی نیز تشکر کرد.
محمد مهدی اسماعیلی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - نیز با تشکر از حضور اهالی رسانه در این اجلاس گفت: امیدوارم که اجلاس تهران سرآغاز دورانی جدید در فعالیت این مجمع باشد و شاهد ایفای نقش فعالتر این مجموعه در تحولات رسانهای امروز و آینده در منطقه و جهان باشیم. جهانی که توسط رسانهها ساخته میشود، توسط رسانهها روایت میشود و توسط رسانهها در اذهان عمومی بازنمایی میشود.
او ادامه داد: در ادوار گذشته از رسانه به عنوان ابزار قدرت یاد میشد اما امروز رسانه دیگر ابزار قدرت نیست، بلکه عین قدرت است. قدرتی که میتواند هم در خدمت ظلم و بیعدالتی باشد و هم عامل همبستگی ملتها و هم عامل تفرقه میان مردم. قدرتی که میتواند در خدمت مظلومان و محرومان جهان باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: هنگامی که رسانه با بتهای قدرت و ثروت جهانی پیوند میخورد، دیگر نمیتوان از آن انتظار بیان حقیقت را داشت. دیگر نمیتوان از آن انتظار راستگویی و حقطلبی داشت و نمیتوان آن را وسیلهای برای آزادی و سعادت بشر دانست.
اسماعیلی در ادامه مطرح کرد: رسانه آن هنگام قدرتی رهابخش است که از دست ثروتمندان عالم رها شود. رسانه آن هنگام در خدمت آزادی ملتها خواهد بود که ابزاری برای پیشبرد قدرتهای سلطهگر جهانی نباشد. رسانه آن زمانی قابل پذیرش خواهد بود که شریک دروغگویان جهانی نباشد. امروز بسیاری از کشورهای مستقل جهان قربانی ترورسیم رسانهای قدرتهای سلطهگر هستند. این تروریسم رسانهای نه تنها استقلال کشورها را هدف قرار داده، بلکه آشکارا به دنبال ترویج خشونت، تفرقه و ناامنی در میان ملتهای مستقل هستند.
در همین زمینه بخوانید:
شکایت از رسانههای فارسیزبان خارج از کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رسانههایی که آشکارا خشونت را تشویق میکنند و بر اختلافات مذهبی و فرقهای دامن میزنند، حق ندارند خود را منادی آزادی و عدالت رسانهای معرفی کنند. جمهوری اسلامی ایران رسانه را قدرتی برای بیان حقیقت و گسترش برابری و آزادی برای همه مردم جهان میداند. جمهوری اسلامی مفتخر است که همواره پشتیبان رسانههای مردمی، حقطلب و آزاداندیش بوده، گسترش دانش رسانهای را در میان عموم مردم از جمله سیاستهای راهبردی خود قرار داده است.
او با اشاره به سواد رسانهای مردم ایران گفت: امروز مردم ایران با داشتن سواد رسانهای در میان ملتهای منطقه و جهان توانسته در مقابل جریانها مقاومت کرده و از هویت و آزادی خود دفاع کند. بسیار امیداورم که این مجمع بتواند توانایی ملتها برای مقابله با جریانهای یکسوی خبری را آغاز کند و کشورهای عضو این مجمع که بیش از نیمی از قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارند، بتوانند قدرت رسانهای خود را به همین میزان افزایش داده و با جریان تکقطبی رسانه مقابله کنند.
اسماعیلی در آخر خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست نتایج خوبی برای همه ما به همراه داشته باشد. امیدوارم حضور شما در تهران فرصتی برای بیان حقایق جمهوری اسلامی به مردم منطقه و جهان باشد.
علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا که میزبانی این دوره از اجلاس «اوآنا» را برعهده داشته نیز در سخنانی اظهار کرد: این فرصت خیلی برای ما محترم است که مدیرعاملهای خبرگزاریهای رسمی آسیایی امروز خودشان در ایران حضور دارند و شاهد شرایط حاکم در ایران هستند و خود این گواه است.
انتهای پیام
نظرات