به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، دکتر فرزین در این مراسم که تعدادی از اعضای هیات مدیره و هیات عامل این بانک، مدیران گروه اقتصادی نوران انرژی و تعدادی از مسئولان استانی حضور داشتند، گفت: ما از ابتدای دولت جدید قول های مشخصی دادیم و طبیعی است که باید رسالت خود را در نظام بانکی انجام می دادیم.تعهد اولیه ما به نظام بانکی این بود که به خلق بنگاه کمک کنیم ولی بنگاه را مدیریت نکنیم و اداره آن را به بخش خصوصی بسپاریم.این تعهد بین ما و دولت بود و این موضوع هم مورد تاکید مقام معظم رهبری و هم مورد تاکید ریاست محترم جمهور قرار گرفته است.وی در ادمه سخنان خود افزود: در این راستا بانک ملی ایران در یک سال گذشته از چهار شرکت خارج شده و سه شرکت را نیز بورسی کرده است و این روند همچنان ادامه دارد، چنان که در آستانه واگذاری یکی از بزرگترین شرکتهای بانک ملی ایران در بورس قرار داریم.
مدیر عامل بانک ملی ایران تاکید کرد:در کنار خروج از بنگاهداری وظیفه خلق بنگاه را نیز فراموش نکردیم. در این دولت اولین پروژه بزرگی که تامین مالی آن را بر عهده گرفتیم، پروژه پالایشگاه شهید سلیمانی است که نزدیک به 12 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که ما و نظام بانکی، بخش زیادی از تامین مالی آن را بر عهده گرفتیم.
وی ادامه داد:همچنین پروژه توسعه پارس جنوبی نیز که به 7 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد توسط بانک ملی ایران و نظام بانکی تامین مالی میشود. بانک ملی ایران در پروژه مخزن شهید مهدوی نیز به صورت بی او تی مشارکت کرده است که حدود 80 میلیون دلار نیاز به تامین مالی دارد.
دکتر فرزین در ادامه اظهار کرد: ایجاد یک شهرک فوتوولتائیک که بتواند انرژی پاک تولید کند، در کشور یک آرزو بوده است. زمانی که من مسئول ساماندهی یارانهها بودم، یکی از بحثهای اساسی ما این بود که از اتکا به سوختهای فسیلی رهایی پیدا کنیم. از آن زمان تاکنون در شرایطی هستیم که تبدیل به یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی فسیلی شدهایم که هم آلودگی زیادی تولید میکند و هم هزینههای زیادی را به کشور تحمیل کرده است.
مدیرعامل بانک ملی ایران اظهار داشت: متاسفانه در برنامه ششم توسعه اهدافی در نظر گرفته شده بود که انرژیهای تجدیدپذیر، پنج درصد سهم نیاز انرژی کشور را تامین کنند، اما اکنون تنها یک درصد را تامین می کند که نشان میدهد از این اهداف دور ماندهایم.
مدیرعامل بانک ملی ایران گفت: با توجه به گامهایی که برخی کشورهای جهان در راستای تولید انرژیهای پاک برداشتهاند، ما نیز باید بر سرعت تولید کشور در تولید انرژی پاک بیفزاییم و قدمهای بلندی را در مسیر آن برداریم. از این رو پروژه شهرک زنجیره فوتوولتائیک انرژیهای تجدیدپذیر این ظرفیت را دارد که تبدیل به محور انرژی خورشیدی هم در بخش تولید پنل، هم نیروگاه و هم تولید دانش تبدیل شود.
فرزین تاکید کرد: همه صنایعی که برای اولین بار در کشور تاسیس شدند، نسلی از افراد متخصص را تربیت کردهاند که این افراد صنعت مربوطه را در کشور توسعه دادهاند. به نظر من این پروژه نیز میتواند این نقش را در کشور به عهده بگیرد.
وی بیان کرد: این پروژه از هر لحاظ مناسب بود که در کرمان احداث شود و قطعا به توسعه این منطقه کمک خواهد کرد.
دکتر فرزین گفت: تولید سل خورشیدی به راحتی قابل تولید نیست و یک پروژه دانش بنیان است، بنابراین از هر لحاظ این پروژه مناسب بود تا بانک ملی ایران از آن حمایت کند.
وی همچنین با اشاره به ویژگیهای این پروژه اظهار کرد: پروژه" شهرک زنجیره فوتوولتائیک انرژیهای تجدیدپذیر ایران" با ۱۶۰ هزار میلیارد ریال سرمایه اولیه آغاز میشود، باید در نظر گرفت که بسیاری از بانکهای بزرگ کشور سرمایه اولیهشان این مبلغ نیست. در قدم بعدی سرمایه این پروژه به ۲۵۰هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
مدیر عامل بانک ملی ایران تاکید کرد: در این پروژه نیز بانک ملی ایران وظیفه مدیریت ندارد و تنها وظیفه خلق بنگاه را بر عهده دارد.امیدوارم مسئولان منطقه نیز همچنان کمک کنند تا این پروژه با ظرفیتهای فراوانی که دارد به موقع به بهرهبرداری برسد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات