به گزارش ایسنا، سیدمحمدصادق موحد در اختتامیه رقابت نخبگانی «دین و حکمرانی با محوریت سند تحول قضایی» که با حضور ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان تا کنون حداقل سه دوره را سپری کرده که هر کدام ناظر بر اصول و محورهای لازم برای اثرگذاری بوده است و در آستانه ورود به دوره چهارم است. دوران تأسیس ناظر به استقرار و استحکام پایههای حاکمیتی بنیاد و دوران گسترش، تمرکز بر توسعه کمّی ساختارهای سخت افزاری و نرمافزاری بوده است.
وی افزود: در دوران تثبیت و تحول بینشی تلاش شد که از افقهای جدیدی که در سند راهبردی کشور در امور نخبگان و برنامه "شهاب" فراهم شد، به نحو مطلوبی استفاده شود و دوره جدید که از ابتدای ۱۴۰۱ شروع شده است را میتوان دوران توسعه دایره نخبگی و مطالبهگری بنیاد از نهادها برای بکارگیری نخبگان به منظور نهادینه شدن حکمرانی نخبگان نامگذاری کرد.
موحد ادامه داد: مورد آخری که به آن اشاره شد نیز یکی از مؤلفههای مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب با مضمون توجه به منابع انسانی متخصص و دلبسته به کشور است. اما این عبارت مطالبهگری و توجه به منابع انسانی مستعد و نخبه قرار نیست در حد شعار باشد و بنیاد نیز مطابق با دانش و تجربیاتی که بدست آورده است، سعی میکند که هر چه طبیعیتر ابزارهای لازم را برای به فعلیت رسیدن این کلیدواژهها فراهم کند.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه در بنیاد ملی نخبگان هم ناظر به این موضوع راهبردهایی وجود دارد، ادامه داد: بنیاد بر اساس این راهبردها «تنوعبخشی به ساحتهای مختلف استعدادی و طراحی مسیر نخبگانی پویا»، «شناسایی و هدایت اجتماع نخبگانی در مسیر تأثیرگذاری» و «تلاش برای هم افزایی نهادها برای رسیدن به مشارکت مطلوب نخبگان در مدیریت کشور» را در دستور کار خود قرار داده است.
موحد با بیان اینکه جریانسازی در فضای دانشجویان و طلاب برتر برای انجام فعالیتهای ناظر به حل مسائل کشور از طریق توسعه هستههای مسئلهمحور پژوهشی و فناورانه (طرح شهید احمدی روشن) و توسعه رویدادهای رقابتی مسئلهمحور (طرح شهید بابایی) از دیگر برنامههای عملیاتی بنیاد محسوب میشود، گفت: رویدادهای ذیل طرح شهید بابایی بنیاد ملی نخبگان یکی از مهمترین سازوکارهای طبیعی برای توسعه زیست بوم خلاقیت و نوآوری با تاکید بر حل مسائل راهبردی کشور در یک فضای آموزشی و رقابتی است.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: آن چیزی که مد نظر بنیاد است، جریانسازی در طراحی و اجرای آن دسته از رویدادهای رقابتی در کشور است که اساسا در قیاس با موارد مشابه دارای مؤلفههایی هستند که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند و بیشتر فضای رقابتی بر آن غلبه پیدا کرده است.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، وی مواردی چون «حول یک مسئله و چالش واقعی کشور بودن (مسئلهای که پاسخ خوشتعریفی برای آن وجود نداشته و صاحبی چه دولتی و غیردولتی متولی آن باشد)، «وجود برنامههای توانمندسازی و آموزشی و مهارت افزایی در زمان اجرای رویداد» و «وجود سازوکاری مشخص برای بکارگیری تیمهای برگزیده برای پیادهسازی دستاوردهایی که در رویداد بدست آمده و امکان استفاده از توانمندیهای ایشان» را از جمله مؤلفههای مذکور دانست.
موحد اظهار کرد: از همین روست که از نظر بنیاد ملی نخبگان این نه یک اختتامیه، بلکه افتتاحیهای برای گذار به مرحله تکمیلی دیگری است که در آن رصدگری از وضعیت تیمهای برگزیده توسط بنیاد از طریق برگزارکنندگان این رویداد فعالتر خواهد شد.
موحد در پایان با بیان اینکه همه ما متناسب با میزان استعداد و توانایی که داریم، باید نسبت به آینده کشور احساس مسؤولیت و تعهد کنیم، گفت: سطح دغدغهمندی و مسئلهمندی باید همبستگی معناداری با استعداد داشته باشد. بدیهی است که بنیاد و سایر بخشهای نظام نخبگانی باید زمینه را برای اثرگذاری افراد توانمند فراهم کنند، ولی این اصلا به این معنی نیست که افراد مستعد صرفا متوقع باشند، بلکه باید خودشان هم همت کنند با سخت کوشی نقشی در ساختن تمدن نوین اسلامی ایرانی داشته باشند و امیدواریم با این سرمایه بزرگ و همچنین سرمایه استعداد، توانمندیهای ذاتی و اکتسابی و انجام فعالیتهای جهادی بهزودی شاهد شکوفایی تمدنی شایسته ایران اسلامی باشیم.
انتهای پیام
نظرات