به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی امروز در حاشیه بیستمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس در جمع خبرنگاران، انتخاب و معرفی شرکتهای برگزیده را از اهداف برگزاری این اجلاس دانست و افزود: از نظر من هر مجموعهای که در اقتصاد دانش بنیان در حال تلاش است، شرکت برتر است؛ ولی برگزاری این اجلاس اجرای رسمی برای قدردانی از شرکتهایی که فعالتر بودند، است.
وی با بیان اینکه امروز از تلاشهای ۱۲ شرکت قدردانی شده است، اظهار کرد: این شرکتها مستقر در پارک فناوری پردیس هستند و مشاهده توانمندی این شرکتها بسیار جذاب است و هر بینندهای را خوشحال میکند و از همه دستگاهها و صاحبان سرمایه درخواست دارم که بازدید از پارکهای فناوری را جزو برنامههای خود قرار دهند.
دهقانی فیروز آبادی تحقق اقتصاد دانشبنیان را در گرو توسعه علم و فناوری ذکر کرد و ادامه داد: تقریبا جلسهای نیست که شخص رئیسجمهور تاکید بر حوزه دانشبنیانها نداشته باشند. با گفتمانی که مقام معظم رهبری در این سالها ایجاد کردهاند، در حال حاضر حوزه علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان، تبدیل به گفتمان جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی با اشاره به توجه کشورهای خارجی بر توانمندیهای فناورانه ایران، خاطر نشان کرد: زمانی میتوانیم اقتصاد دانشبنیان و مقاومتی را در کشور محقق کنیم که دستگاههای دولتی و صنایع بزرگ در حوزههای مختلف به صورت جدی به این حوزه وارد شوند.
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در راس همه اینها قانون مترقی جهش دانشبنیان قرار دارد و در صورتی که این قانون به درستی اجرایی شود و در صورت نیاز رفع نقایص این قانون، قطعا یک حرکت عظیمی برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به عزم جدی دولت برای حمایت از کسب و کارهای دانشجویان، فناوران و صنعتگرانی که توانایی رفع نیازهای کشور را دارند، یادآور شد: بزرگترین گام در این مسیر، در اختیار قرار دادن بازار به محصولات تولیدی شرکتهای دانشبنیانها است.
برنامه معاونت علمی برای افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که با کنسرسیومی کردن شرکتهای کوچک دانشبنیان، چه برنامههایی برای افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در معاونت در دستور کار دارید، توضیح داد: قطعا آنچه که در انتهای افزایش شرکتهای دانشبنیان مد نظر قرار میگیرد، تعداد است؛ ولی تعداد این شرکتها قرار نیست اقتصاد دانشبنیان را به حرکت درآورد، بلکه تعدادی شاخصهای میانی وجود دارد که به ما کمک میکند که ابزاری برای توسعه این شرکتها در اختیار داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد بزرگ زمانی شکل میگیرد که بتوانیم شرکتهای کوچک را در کنار هم قرار دهیم که این امر میتواند در قالب کنسرسیومها و یا شرکتهای بزرگ باشند.
دهقانی فیروز آبادی اضافه کرد: در حال حاضر ما در شرایط خاصی از نظر مسائل تحریمی، زندگی میکنیم و اگر این شرکتهای کوچک در کنار هم قرار گیرند، قطعا از بسیاری از موازیکاریها، جلوگیری میشود؛ ضمن آنکه میان این شرکتها هم افزاییهایی شکل میگیرد که موجب میشود در برابر بسیاری از تندبادها و اتفاقات در عرصههای بینالملل، مقاوم شوند.
وی ادامه داد: از این رو توسعه این شرکتها را خواهیم داشت، ولی در این مسیر به دنبال این هستیم که ماموریتهای بزرگ ملی را تعریف کنیم و شرکتهای بزرگ دانشبنیان با شرکتهای کوچکتر شبکهسازی کنند تا پروژههای بزرگ پیشران اقتصاد کشور را اجرایی کنند.
دهقانی فیروز آبادی تاکید کرد: در این مسیر باید به گونهای عمل کنیم که مردم در سالهای آینده تاثیر اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای دانش بنیان را در زندگی خود حس کنند.
انتهای پیام
نظرات