به گزارش ایسنا، این برنامه با عنوان «یادواره سلیم موذنزاده اردبیلی» در چند بخش مختلف با کارشناسی علی شیرازی و اجرای حمید سهرابی برگزار خواهد شد.
این برنامه با حضور شاگردان پیشکسوت و فرزندان استاد سلیم موذنزاده اردبیلی از جمله داود علیزاده، جعفر ایمان نژاد، سعید موذن زاده و جعفر موذن زاده اجرا خواهد شد.
سخنرانان این نشست ودود موذن (به صورت مجازی) و سید عباس سجادی هستند.
اجراهای این نشست در چهار بخش مجزا با اجرای مسعود میرزاحیدر (آواز) و سعید میرزا حسینی (نی)، صادق شیخ زاده (آواز) و پیام شریف نژاد (تار)، متین رضوانی پور(آواز) و مسعود ایزدی (نی)، محمدرضا موسوی (آواز) و مهدی تیموری (نی و دودوک) خواهد بود.
فرهنگسرای اندیشه در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان، بوستان اندیشه واقع است. حضور در این نشست برای علاقهمندان آزاد است.
میرسلیم مؤذنزاده اردبیلی (۱۵ مهر ۱۳۱۵ ـ ۲ آذر ۱۳۹۵) یکی از مداحان مشهور ایرانی به زبانهای ترکی، فارسی و عربی بود که در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در محله تازهشهر اردبیل زاده شد. او بیشتر نوحههایی را به زبان ترکی آذربایجانی خوانده ولی به زبانهای فارسی و عربی نیز تسلط داشت. پدرش میرعبدالکریم مؤذن اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران و برادرش میررحیم مؤذنزاده اردبیلی نیز از موذنان اسلامی بود. او در سالهای جوانی و میانسالی در ایام دهه محرم بیشتر در مساجد و حسینیههای شهرهای اردبیل، گِرمی (مغان)، تبریز و در دهههای آخر عمر، در مساجد تهران به مداحی و نوحه خوانی پرداخته بود. او در هشتاد سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت.
مؤذنزاده بهطور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرد و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامههای او از زمان پیدایش ضبط صوت تاکنون به زبانهای ترکی، فارسی و عربی موجود است. سلیم، صدای خوب در مداحی را از رشتههای هنری ظریف توصیف میکند که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریرهای مناسب لازمه این هنر است.
از آثار او، میتوان به مداحی «زینب زینب» اشاره کرد. در تیر ماه ۱۳۹۸ شیوه مداحی، نوحهخوانی، مولودی خوانی و مناجات خوانی سلیم موذن زاده اردبیلی در فهرست آثار ناملموس کشور به شماره ۱۸۳۰ به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات