• یکشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۲۰:۳۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1401062015597

نهضت مهارت آموزی آغاز شده است

نهضت مهارت آموزی آغاز شده است

ایسنا/البرز  معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای توسعه چتر مهارت‌آموزی در کشور نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، غلامحسین حسینی‌نیا در شورای عالی مهارت استان که روز یکشنبه ۲۰ شهریور در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، اظهار کرد: ۱۰ کشور اول مهارت محور دنیا ۷۵ درصد ثروت دنیا را تولید می‌کنند اما ۱۰ کشور منبع محور ۲۵ درصد ثروت دنیا را تولید می‌کنند که باید ما نیز جزو کشورهای مهارت محور بشویم.

معاون وزیر ادامه‌داد: توسعه این کشورها به کمک توجه به موضوع مهارت و توسعه منابع انسانی به عنوان سرمایه ای ارزشمند است.

وی توجه به سه موضوع استارتاپ ها، بالا بردن مهارت و اهمیت بخش خصوصی و شرکت‌ها برای تجاری کردن این مهارت‌ها را  جزو حلقه‌های لازم برای رسیدن به توسعه مهارت محوری در کشور عنوان کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:  برای توسعه چتر مهارت آموزی در کشور نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب آغاز شده است.

حسینی‌نیا با بیان اینکه در هر استان برنامه‌های اساسی برای توسعه مهارت در شورای مهارت بررسی می‌شود، اظهار کرد: طرح کهاد مهارت آموزی برای دانشجویان، طرح نخلستان برای فارغ‌التحصیلان با تاکید بر رشته‌های آی‌تی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار با کمک اصناف استان‌ها در این زمینه از اهمیت برخوردارند.

وی با اشاره به لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه مهارت‌، گفت: در دولت سیزدهم تعداد مراکز مهارت‌آموزی جوار کارگاهی که در جوار کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی تشکیل می‌شود را از ۵۵۰ به دو هزار و ۲۵۰ مرکز رساندیم و برنامه داریم که در هر کارخانه یک مرکز جوار داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت آموزش مهارتی مراکز فنی وحرفه‌ای خصوصی و دولتی کشور در کل یک میلیون و ۱۵۰هزار نفر است، گفت: در قالب طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی یک میلیون ۴۰۰ هزار ظرفیت جدید مهارتی به این تعداد اضافه می‌شود که ظرفیت مهارت‌آموزی کشور را به دو برابر افزایش می‌دهد.

معاون وزیر افزود: در کشور مسیر دانشگاه را تنها راه سعادت فرض کرده‌ایم در حالی که قرار نیست همه به دانشگاه بروند. بلکه باید تنها ۱۵ یا ۲۰ درصد افراد به تحصیلات تکمیلی برسند ولی باقی نیازمند به دوره‌های مهارت تکمیلی هستند که از طریق آموزش‌های فنی و حرفه ای به آن می‌پردازیم.

 حسینی نیا با اشاره به سرعت بالای تحول تکنولوژی اظهار کرد: بنابراین باید با کمک پارک‌های علم و فناوری بر روی تکنولوژی‌های جدید و سرنوشت ساز  تمرکز کنیم.

وی با اشاره به رتبه یک البرز در مهارت آموزی سربازان در بین استان‌ها، اظهار کرد: برای سربازان برنامه خوبی داریم تا هر سرباز بعد از فراغت از سربازی بتواند کارت مهارت در رشته‌ای تخصصی دریافت کند.  امسال ۱۴۷ هزار سرباز در برنامه مهارت‌آموزی قراردارند که حتما محقق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باید برای طرح‌های توسعه و عمرانی استان نیز باید پیوست مهارتی تعیین کنیم، اضافه کرد: باید درصدی از هزینه پروژه برای مهارت آموزی به کارکنان آن پروژه در نظر گرفته شود.

وی در پایان وجود تنها ۵ مرکز فنی حرفه ای دولتی برای، استان مهاجر پذیر البرز با این جمعیت را کافی ندانست و گفت:  لازم است مجمع خیرین نیز در این زمینه پای کار مهارت آموزی باشند. کارخانه‌ها نیز ۱۰ درصد از بودجه‌شان را برای مهارت‌آموزی جوانان و در قالب مهارت آموزی جوار کارگاهی در نظر بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha