• یکشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401062015533
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی توسط محققان اصفهانی

بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی توسط محققان اصفهانی

ایسنا/اصفهان یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه اصفهان که در زمینهٔ طراحی و تولید سیستم‌های الکترونیک قدرت فعال است، موفق به بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی در راستای کاهش آلاینده‌های هوای صنایع شد.

محب محمودی، عضو هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان تسلا قدرت ایرانیان در گفت‌وگو با ایسنا، بابیان اینکه زمینه فعالیت این شرکت طراحی، تعمیر، توسعه و تولید سیستم‌های الکترونیک قدرت است، اظهار کرد: با توجه به افزایش نگرانی‌های زیست‌محیطی ناشی از آلودگی هوا در سراسر دنیا و رشد روزافزون استفاده از فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی بر آن شدیم تا با بومی‌سازی تکنولوژی فیلترهای الکترواستاتیک و ارتقای آنها راه‌حل‌های متنوع و کاربردی برای کاهش آلایندگی هوای صنایع مختلف ارائه و اجرا کردیم.

وی بابیان اینکه رسوب‌دهنده الکترواستاتیک (ESP) در نیروگاه‌های حرارتی مازوت،  نیروگاه‌های حرارتی زغال‌سنگ، کارخانه فولاد و آهن،  کارخانه‌های سیمان، صنایع سلولزی و پالم  و سایر کارخانه‌های آلاینده هوا کاربرد دارد، توضیح داد: افت فشار ناچیز، عدم نیاز به تعویض فیلتر و آب و تعمیر و نگهداری بسیار ارزان از مزایای این فیلترها است که در مقایسه با سیستم تصفیه هوا مه پاش(Spray Fog) و فیلترهای کیسه‌ای (Filter Bag)مزایای رقابتی بالاتری دارد.

دانشجوی دکتری مهندسی برق، به رشد مداوم این نوع فیلترها در دنیا اشاره و تصریح کرد: تثبیت ریزگردها با امکان غیرفعال کردن غبار در منشا تولید استفاده از انرژی خورشیدی، بدون نیاز به کابل‌کشی زیاد و بدون نیاز به آب و مالچ، امکان فیلتراسیون در فضای باز، تصفیه هوای داخل سوله با امکان تعمیر و نگهداری بسیار کم‌هزینه و توان مصرفی پایین و فیلتر دودکش‌های صنعتی، تعمیر و نگهداری بسیار کم‌هزینه و تغییر فشار بسیار کم ازجمله خدمات این محصول است.

وی با بیان اینکه دو محصول کوره‌های القایی و منابع تغذیه ولتاژ زیاد، موفق به اخذ گواهینامه دانش‌بنیان نوع یک از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی‌شده است، خاطرنشان کرد: هر دو محصول ذکرشده از این شرکت، کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف کشور دارند.

بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی توسط محققان اصفهانی

محمودی در توضیح محصولات این شرکت دانش‌بنیان گفت: محصول کوره القایی(۲۰۰۰وات) در نقطه بهینه کارکرده و به علت نرم بودن سوییچینگ راندمان بسیار زیادی دارند. مانیتورینگ کامل خطاها و کنترل سیستم به‌وسیله HMI، این کوره‌های القایی را در زمره محصولات دارای دانش فنی بالا قرار می‌دهد. راندمان بالا، فرکانس سوییچینگ مناسب هر کاربرد و کنترل دیجیتال تمام اجزا باعث شده است تا کوره‌های تولیدشده طیف وسیعی از کاربردها از قبیل ذوب طلا، فورج، آنیل و عملیات حرارتی مورداستفاده قرار بگیرند. کوره القایی ۲۰۰۰ وات با فرکانس سوییچینگ ۱۰۰ کیلوهرتز و بدون نیاز به منبع تغذیه خارجی نمونه داخلی ندارد. فرکانس سوییچینگ نسبتاً زیاد این کوره‌ها، موجب کاهش ابعاد و ارزان شدن آن شده که همین امر فروش این دستگاه‌ها را به‌عنوان گرم‌کننده شاتون، پیچ و مهره و سایر اجسام فلزی بالابرده است.

این محقق افزود: اینورتورها قابلیت‌های زیادی مانند کنترل دامنه، فاز و فرکانس ولتاژ خروجی را به کاربر می‌دهند، اما هماهنگ‌های اضافی تولیدشده توسط آن‌ها می‌تواند عملکرد بعضی از بارهای حساس را تحت‌الشعاع قرار دهد. ازاین‌رو در برخی از صنایع و به‌خصوص صنایع حساس نظامی علاقه‌مند هستند که هماهنگ‌های اضافه و نویز تولیدشده توسط اینورتر به‌شدت کاهش داده شود.  هارمونیک‌های اضافه‌تولید شده توسط اینورترها به‌خصوص زمانی که فاصله اینورتر از بار زیاد باشد می‌تواند به دلیل سلف مسیر باعث ایجاد بلازدگی‌هایی در شکل موج ولتاژ شده و به عایقی بار آسیب وارد کند. در موارد اشاره‌شده نیاز به فیلترهای سه فاز است که نویز مد مشترک و نویز تفاضلی را تا حد زیادی کاهش دهد. با توجه به گران بودن و عدم دسترسی به نمونه‌های آمریکایی ،ما اقدام به مهندسی معکوس و ساخت نویز فیلترهای سه فاز در جریان‌های ۸، ۱۶، ۲۰ و ۳۰ آمپری کردیم که از سال ۹۸ تاکنون مورد تست و استفاده شرکت صنایع الکترونیک ایران قرارگرفته است.

بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی توسط محققان اصفهانی

وی اضافه کرد: مزیت اصلی فیلترهای تولیدشده، حذف فرکانس‌های بسیار بالا است که این امر به دلیل نحوه خاص طراحی کویل های دیفرانسیلی است. پیچیدگی‌های خاص در فرایند تولید و همچنین اخذ مجوزهای پیچیده نظامی مورد تائید صنایع الکترونیک ایران، محصول تولیدشده را در زمره محصولات با تکنولوژی ساخت بالا قرار می‌دهد.

محمودی بابیان اینکه در بسیاری از تکنولوژی‌های امروزی نیاز جدی به منابع تغذیه‌ی ولتاژ بالا وجود دارد، اظهار کرد: راه‌اندازی انواع لیزرهای پزشکی و صنعتی، یونیزاسیون مواد شیمیایی، ضدعفونی هوا  و دستگاه‌های جوش الکتروبیم تنها بخشی از کاربردهای منابع تغذیه ولتاژ بالا است. پیچیدگی منبع تغذیه ولتاژ بالا زمانی افزایش می‌یابد که نیاز به جریان دهی زیادی نیز وجود داشته باشد حال‌آنکه در بسیاری از کاربردهای اشاره‌شده علاوه بر ولتاژ بالا نیاز به قابلیت جریان دهی زیادی نیز است. محصول ارائه‌شده منبع تغذیه ولتاژ بالا باقابلیت جریان دهی زیاد است. نوآوری‌ها و پیچیدگی‌هایی که در طراحی ساختار و ایزولاسیون ترانس این محصول به‌کاررفته است باعث شده است که بتوان به‌راحتی فرکانس تبدیل توان را افزایش داده و علاوه بر کاهش ریپل خروجی، حجم مبدل را نیز تا حد زیادی کاهش داد.

بومی‌سازی فیلترهای تصفیه هوای الکتریکی توسط محققان اصفهانی

وی افزود: توانایی سری شدن و ماژولار بودن، از مزیت‌های مهم دیگر این محصول است که آن را برای استفاده در دستگاه‌های اشعه X پرتوان و همچنین جوش الکتروبیم مناسب می‌کند.  یکی دیگر از مواردی که به پیچیدگی‌های این محصول افزوده است روش‌های مداری به‌کاررفته برای  حذف الکترواستاتیک تجمعی ناشی از ولتاژ بالابر روی المان‌های مدار است که باعث شده است بتوان به‌راحتی از المان‌های دیجیتال حساس به الکترواستاتیک در قسمت کنترل توان منبع استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha