• پنجشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۷
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1401061713555
  • خبرنگار : 71359

راهنمایی برای آشنایی با اخبار جعلی، شماره پنج

از خاصیت درمانی ادرار شتر تا آهن‌ربایی شدن با واکسن!

از خاصیت درمانی ادرار شتر تا آهن‌ربایی شدن با واکسن!

یک سال از شروع واکسیناسیون کرونا می‌گذرد، چند ماه دیگر می‌توانیم سالگرد آغاز واکسیناسیون سراسری علیه کرونا را جشن بگیریم و با هیچ متر و معیاری پاییز امسال شبیه پاییز سال گذشته نیست، بخش مهمی‌از مردم وجود کرونا را هم فراموش کرده‌اند و آمار رسمی‌مرگ و میر بر اثر ایران بیماری که روزی تا 700 نفر بالا رفته بود، این روزها زیر 50 نفر در نوسان است، و این همه لطف واکسیناسیون است.

ایسناپلاس-فاطمه کریمخان: موضوع این متن، ربطی به واکسیناسیون ندارد، حدود 15 میلیون نفر هنوز در ایران واکسن نزده اند، بنابراین این سوال خطاب به آنها نیست، بلکه خطاب به آن حدود 60 میلیون نفری است که واکسن دریافت کرده‌اند، آیا شما آهن‌ربا شده اید؟ آیا گرایش جنسی تان بعد از تزریق واکسن به صورت ناگهانی تغییر کرده؟ آیا عقیم شده اید؟ قطعا جواب تمام این سوالات منفی است، اما به احتمال زیاد شما هم به یاد می‌آورید که همین سال گذشته در چنین روزهایی صحبت از این بود که با تزریق واکسن چیپ‌های قابل ردگیری وارد بدن مردم می‌کنند و آدم‌ها ویدئوهایی از خودشان منتشر می‌کردند که چسبیدن قاشق به پوست چرب شان را دلیل بر آهن‌ربا شدن می‌گرفتند و به دیگران توصیه می‌کردند که از تزریق واکسن خودداری کنند.

و شاید شما جزوی از آن گروه نباشید، اما حدود 15 میلیون نفر از جمعیت واجد شرایط تزریق واکسن کرونا در کشور ما هنوز واکسن نزده اند و این نشان می‌دهد آن ادعاها و حتی بیش از این، ادعاهایی در مورد این که کرونا اصلا وجود ندارد، روی گروهی از مردم تاثیرگذار است و قسمت آزاردهنده ماجرا این است که آن گروه از مردم که با این گزارش ها قانع می‌شوند و از تزریق واکسن خودداری می‌کنند در کنار ما زندگی می‌کنند و می‌توانند سلامت ما و عزیران ما را به خطر بیایندازند.

این خطر واقعی اخبار جعلی است!

اخبار جعلی در کنار ویروس کرونا نشان دادند که همه ویروس ها قرار نیست مستقیما بدن را تحت تاثیر قرار دهند، انتشار ویروسی اطلاعات نادرست هم می‌تواند منجر به مرگ و میر شود، همان طور که تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که مصرف غیرانتقادی اطلاعات و اخبار نادرست در مورد بیماری همه‌گیر در همین اپیدمی ‌اخیر باعث مرگ‌های بیشماری شده‌است که می‌توانستیم جلوی آن را بگیریم، اگر مردم قانع نمی‌شدند که کرونا دروغ قرن است، یا بیماری را می‌شود با مصرف شربت تریاک درمان کرد، یا با تزریق واکسن قرار است بیل گیتس به تمام اطلاعات زندگی شما دست پیدا کند.

اگر فکر می‌کنید مساله انتشار اخبار جعلی در مورد کرونا تنها مشکل گروهی از مردم سنت‌گراست که به پزشکی مدرن اعتقادی ندارند، باید در این ایده تجدید نظر کنید چون درست است که ما در ایران با برنامه های خبری و گزارش هایی در مورد مصرف داروهایی که تاثیر آنها اثبات نشده درگیر بودیم اما اوضاع در جهان انگلیسی زبان بسیار بدتر از این حرف ها بود، یک نمایش آنلاین به نام plandemic ادعا می‌کرد که کرونا ساخته و پرداخته شرکت های داروسازی است تا از این طریق پول بیشتری به جیب بزنند، و تحقیق خاص روی این نمایش نشان داد که خیلی از کسانی که مخاطب آن بودند واقعا از تزریق واکسن و استفاده از راه های پیشگیری از بیماری خودداری کرده اند!

از خاصیت درمانی ادرار شتر تا آهنریایی شدن با واکسن!/مواجهه انتقادی با اخبار جعلی را یاد بگیرید

مصرف انتقادی، می‌تواند جان شما را نجات دهد

این درست است که اغلب ما نمی‌توانیم تولیدات رسانه ای را کنترل کنیم، انتشار اخبار جعلی در مورد کرونا هم مثل انتشار اخبار جعلی در مورد بسیاری چیزهای دیگر، اهداف سیاسی خاصی را دنبال می‌کنند که از چیزهای احمقانه ای مثل سرکوب یک رقیب سیاسی و دولت غیرهمسو شروع می‌شود و تا تحقیر پزشکی مدرن و اعتقاد به تئوری های توطئه پیش می‌رود که نفع مالی فروش شربت تریاک برای درمان کرونا پیش آن عدد بزرگی محسوب نمی‌شود، اما هنوز می‌شود کارهایی کرد!

اگر نمی‌توانیم تولیدات رسانه ای که اخبار جعلی منتشر می‌کنند را متوقف کنیم و نمی‌توانیم شایعاتی که در فضای مجازی در این مورد پخش می‌شود را هم متوقف کنیم، اقلا می‌توانیم دستور مصرف رسانه‌ای خودمان را تغییر دهیم، مواجهه انتقادی با آن چیزی که در موبایل یا تلویزیون می‌بینیم یک راه حل خوب است.

در آغاز همه گیری کرونا، مصاحبه های در مورد تاثیر ادرار شتر بر درمان این بیماری منتشر شد، مدعیان می‌گفتند ادرار شتر آن قدر پرخاصیت است که آن را صادر می‌کنند و از این راه درآمد دلاری دارند، مواجهه انتقادی با این متن توصیه می‌کند از خودتان بپرسید چرا تا دیروز خبری از تاثیر درمانی ادرار شتر در بیماری‌های تنفسی نبود؟ و چرا در حالی که شتر در تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس فراوان است، شهروندان عراقی باید خواهان وارد کردن ادرار شتر از ایران باشند و بابت آن دلار پرداخت کنند؟ آیا شترهای ما با شترهای عراقی فرق می‌کنند یا مغیلانی که شتر ایرانی می‌خورد ترکیبی متفاوت از مغیلانی که شتر عراقی می‌خورد دارد؟

در برابر این ادعا که بیل گیتس می‌خواهد از طریق تزریق واکسن مردم جهان را کنترل کند تنها لازم است از خودتان بپرسید «چرا؟» و چگونه می‌توان از طریق چیپی که قابل تزریق است مغز انسان ها را با ترکیب میلیاردها نورون و اتصال‌های الکتریکی کنترل کرد؟ و اصلا چرا باید چنین کاری کرد؟ وقتی تنها می‌شود با انتشار شایعه توطئه بودن کرونا هزاران نفر را به کام مرگ فرستاد؛ چرا باید کاری به سختی تولید و تزریق چیپ های الکترونیکی را در دستور کار قرار داد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha