• پنجشنبه / ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401061008203

قائم‌مقام مدیریت حوزه علمیه:

اتحاد خیریه‌ها می‌تواند مشکلات و مسائل جامعه را حل کند

اتحاد خیریه‌ها می‌تواند مشکلات و مسائل جامعه را حل کند

ایسنا/قم قائم‌مقام مدیریت حوزه علمیه گفت: اگر خیریه‌ها نسبت به حل مسائل و مشکلات موجود در جامعه، دست در دست یکدیگر دهند و نسبت به ارتقای مهارتی نیز دغدغه داشته باشند، اتفاقات بسیار خوبی در کشور رقم می‌خورد.

نشست افتتاحیه نخستین دوره «مهارت‌افزایی، توانمندسازی و هم‌افزایی فعالان عرصه نیکوکاری در استان قم» شامگاه گذشته، چهارشنبه نهم شهریورماه، به همت بنیاد خیرین حوزه‌های علمیه و بنیاد خیریه راهبری آلاء و برگزار شد.

 در این نشست که با حضور جمعی از خیرین و مسئولان مراکز خیریه استان قم برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید ملکی، قائم‌مقام مدیریت حوزه علمیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین فخر روحانی، مدیرعامل بنیاد خیرین حوزه‌های علمیه و دکتر علی ضیایی اردهالی، خیّر و کارآفرین نمونه کشور به ایراد سخن پرداختند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ملکی، قائم‌مقام مدیریت حوزه علمیه، در این نشست با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی میان ظرفیت‌های خیر عنوان کرد: برگزاری نخستین دوره مهارت‌افزایی و هم‌افزایی خیریه‌ها در قم اقدامی سازنده است که اگر طول زمان امتداد داشته باشد، می‌تواند منشأ اثرات بسیار مفید باشد. اگر خیریه‌ها نسبت به حل مسائل و مشکلات موجود در جامعه، دست در دست یکدیگر دهند و نسبت به ارتقای مهارتی نیز دغدغه داشته باشند، اتفاقات بسیار خوبی در کشور رقم می‌خورد.

وی در مورد اهمیت نیکوکاری از منظر قرآن گفت: داستان قارون در قرآن، عبرتی است برای همه کسانی که خداوند به آن‌ها مال اعطا می‌کند اما از این سرمایه در راه خدا و جامعه انفاق نمی‌کنند. طبق آموزه‌های اسلامی، مال، متعلق به خداوند است و باید در مسیرهایی که او فرموده، مصرف شود. آن‌هایی که از آموزه انفاق و ایثار به دور باشند، در هنگام مرگ حسرت خواهند خورد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز ضمن تأکید بر لزوم هم‌افزایی میان خیریه‌ها عنوان کرد: انسجام فعالیت‌های خیر و تعمیق و گسترش آن از ضرورت‌های امروز جامعه است. به منظور ایجاد این هم‌افزایی لازم است حرکت‌هایی مثل رویداد حمایت و تقویت شود. چنین رویدادهایی باید مبتنی بر کار علمی و نیازسنجی دقیق از جامعه هدف باشند.

 وی با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت عموم جامعه در زمینه خیر گفت: جهت‌دهی و مشاوره به خیرین نسبت به اولویت‌های کشور و ارائه آموزش‌ها و مهارت‌های لازم از جمله اقداماتی است که می‌تواند به تحول در عرصه خیر منجر شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه آلاء، عنوان کرد: در حال حاضر، خیریه‌ها سالانه هزاران میلیارد گردش مالی دارند اما برنامه جامعی برای توانمندسازی و هم‌افزایی بین آن‌ها وجود ندارد.

وی افزود: وقتی توانمندی و برنامه در فعالیت‌ها نباشند، اثربخشی و پایداری خود را از دست می‌دهند، ما در بنیاد آلاء، کار خیر خودمان را بر اساس برنامه و اولویت‌سنجی انجام می‌دهیم. مرکز خیر ماندگار در ذیل این بنیاد شکل گرفته است تا به هم‌افزایی و اولویت‌سنجی ظرفیت‌های خیر کمک کند.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های خیرماندگار که بر اساس نیازهای کشور طراحی شده، تهیه "اطلس خیر ایران" است تا بتوانیم ظرفیت‌ها و چالش‌های خیریه‌ها را شناسایی کنیم و بر اساس آن فعالیت‌ها را بدرستی پیش ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین دیانی با اشاره به نیاز به تربیت نیروی توانمند گفت: در خیر ماندگار به تربیت و آموزش منابع انسانی خیریه‌ها نیز اقدام می‌کنیم و باید بدانیم که کار خیر نیاز به نیروهای انسانی قوی دارد. همچنین در مرکز فرهنگ نیکوکاری در ذیل خیر ماندگار، با تولیدات هنری مردم را به کار خیر دعوت می‌کنیم. وقتی می‌توانیم جامعه را به مدینه فاضله تبدیل کنیم که بتوانیم مردم را به سمت کارهای خیر تشویق کنیم.

شایان ذکر است نخستین دوره «مهارت‌افزایی، توانمندسازی و هم‌افزایی فعالان عرصه نیکوکاری در استان قم» شامل سه کارگاه حضوری و هفت کارگاه مجازی خواهد بود. کارگاه‌های حضوری، پنج‌شنبه ۱۰ شهریورماه در محل سالن اجلاس مؤسسه بین‌المللی المرتضی (ع) واقع در بلوار محمد امین، کوچه هشتم، پلاک ۱۳۳، طبقه دوم برگزار می‌شود.

علاقه مندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت ac.kheir.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۰۹۹۱۲۰۶۹۰۳۷ تماس حاصل فرمایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha