• دوشنبه / ۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403100302290
  • خبرنگار : 50455

مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله گلپایگانی در قم برگزار می‌شود

مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله گلپایگانی در قم برگزار می‌شود

ایسنا/قم دبیر ستاد برگزاری مراسم ارتحال آیت الله گلپایگانی گفت: مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله محمدرضا گلپایگانی از مراجع عظام فقید برگزار می‌شود.

آیت‌الله سید جواد گلپایگانی امروز سوم دی‌ماه در آستانه سالگرد ارتحال آیت الله محمدرضا گلپایگانی در جمع اصحاب رسانه استان قم به بیان خاطراتی از زندگی پربار مرحوم آیت‌الله گلپایگانی پرداخت و اظهار کرد: ایشان پس از فوت والدین شان مدتی در گلپایگان تحصیل کرده و پس از آنکه متوجه می‌شوند، آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در اراک حوزه علمیه برپا کرده به این شهر مهاجرت می‌کنند و مشغول تحصیل علوم اسلامی و دینی می‌شوند که در این مدت نیز به دلیل علاقه و اهتمامی که به درس داشتند، مورد توجه آیت‌الله حائری قرار می‌گیرند.

وی افزود: مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری به دعوت علمای قم به این شهر مهاجرت می‌کنند و سپس نامه‌ای به آیت‌الله گلپایگانی می‌نویسند و از ایشان هم درخواست می‌کنند که به قم بیایند که البته حوزه علمیه در آن زمان مانند امروز مورد توجه همگان نبود و تعداد طلاب و روحانیون نیز اندک بوده است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: پس از هجرت آیت‌الله گلپایگانی از اراک به قم، ایشان نقش بسزایی در تأسیس حوزه علمیه قم داشت و سپس به تدریس درس خارج مشغول شدند و در ادامه به مقام مرجعیت رسیدند.

وی ادامه داد: در زمان مرجعیت مرحوم آیت‌الله گلپایگانی خدمات بسیاری به همت ایشان به جامعه ارائه شد که این خدمات اعم از ساخت بیمارستان، مساجد، مدارس، حوزه‌های علمیه و خانه‌های عالم در شهرستان‌ها بود و صدها خانه عالم در نقاط مختلف کشور برای امر تبلیغ روحانیون ساخته شده است.

فرزند آیت‌الله گلپایگانی بیان کرد: ایشان در حوادث مختلف از جمله بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل در کمک رسانی به هموطنان پیش قدم بودند همچون در زلزله رودبار و منجیل آیت‌الله گلپایگانی دستور دادند درمانگاه‌ها و بیمارستان‌هایی که در مناطق زلزله زده تخریب شده بودند، مجدد احداث شوند.

وی احداث بزرگترین مدرسه علمیه قم را از دیگر اقدامات آیت‌الله گلپایگانی دانست و گفت: در حال حاضر۱۲۵ استاد در این مدرسه مشغول و روزانه نزدیک به ۴۰۰ کلاس درس در این مدرسه برگزار می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: روزانه نزدیک به ۵هزار طلبه در مدرسه علمیه قم تردد داشته و حدود ۳۰۰ هزار جلد کتاب و ۴۰ هزار کتاب خطی در کتابخانه ایشان در مدرسه علمیه قم وجود دارد.

وی سعه صدر در برخورد با مردم را از بارزترین صفات اخلاقی ایشان دانست و اظهار کرد: ایشان از نظر صفات اخلاقی کم نظیر بوده و کمک‌های بسیاری به مردم می‌کردند.

در ادامه دبیر ستاد برگزاری مراسم ارتحال آیت‌الله گلپایگانی بیان کرد: مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت‌الله محمدرضا گلپایگانی از مراجع عظام فقید پنجشنبه ۶ دی در مسجد اعظم قم برگزار می‌شود. سخنران این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین نظری منفرد از اساتید حوزه علمیه قم خواهد بود.

حجت‌الاسلام محمدرضا برقعی با اشاره به آثار ماندگار آیت‌الله گلپایگانی تصریح کرد: مقابله با تهاجم فرهنگی بسیاری دیده می‌شود و برای مقابله باید از سیره بزرگان استفاده کرد و لازم است تا از سیره زندگی این بزرگان الگوبرداری کنیم.

وی همچنین افزود: در حاشیه مراسم گرامیداشت ارتحال آیت‌الله گلپایگانی به منظور آشنایی هرچه بیشتر مردم به ویژه نسل جوان با زندگانی آیت‌الله گلپایگانی نمایشگاهی از سیره زندگانی آن عالم ربانی برپا خواهد شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha