به گزارش ایسنا، شامگاه نهم شهریورماه انتخابات هیأت مدیره خانه سینما برپا شد و هفت عضو اصلی و دو عضو علیالبدل این هیأت براساس تعداد آراء کسب شده، مشخص شدند.
از میان سینماگرانی که در این دوره به عنوان هیات مدیره انتخاب شدند، محمد مهدی عسگرپور که از اتحادیهی تهیهکنندگان نامزد بود، سابقهی مدیرعاملی خانه سینما را در دورهی پرتنش تعطیلی و چالش با وزارت ارشاد برعهده داشته و هم اکنون مدیرعامل خانه هنرمندان ایران است. او همچنین در دورهی یازدهم عضو هیات مدیرهی خانه سینما بود.
طبق پیگیریهای ایسنا، شورای عالی تهیهکنندگان طبق نامهای که همزمان با بقیه نامهها باید ( چهارم شهریورماه) ارایه می شد، نامه خود را ارایه می کند که روز ۶ شهریورماه همزمان با بقیه نامهها باز می شود و در آن نامه عسگرپور به عنوان کاندیدا معرفی شده بود اما هیات مدیرهی وقت خانه سینما، طبق قانون اعلام کرده که باید شناسهی این صنف مورد تایید قرار بگیرد تا بتواند درانتخابات شرکت کند.
سرانجام شناسه در مجمع عمومی شب گذشته مورد تایید قرار میگیرد و بعد از تایید شناسه، طبیعتا تهیهکنندگان میتوانستند در انتخابات شرکت کنند و کاندیدای مورد نظرشان ( عسگرپور) که پیش از این معرفی شده بود، رسما نامش در جلسه مطرح میشود.(پیش از تایید شناسه امکان پذیر نبوده است که کاندیدا اعلام عمومی شود)
در بین اعضای جدید هیأت مدیره، علی لقمانی از انجمن فیلمبرداران سینمای ایران از باسابقهترین مدیران فیلمبردار است که تاکنون عضو هیأت مدیرهی خانه سینما نبوده است.
رسول صدرعاملی هم که نمایندهی کانون کارگردانان سینما در انتخابات بود، برای اولین بار تجربهی حضور در هیأت مدیرهی خانه سینما را خواهد داشت. (او به دلیل داوری جشنواره فیلم مسکو در انتخابات حاضر نبود اما با این حال بیشترین رأی را آورد.)
کارگردان «من ترانه پانزده سال دارم» در سابقه صنفی اش، ده سال قبل ریاست اتحادیه تهیهکنندگان و توزیع فیلم ایران را برعهده داشت.
علیرضا حسینی از انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند و مسعود امیری تیرانی از انجمن فیلم کوتاه ایران دیگر نامزدهای انتخاب بودند که به عنوان اعضای هیأت مدیره رأی آوردند. این دو سینماگر نیز سابقه حضور در هیات مدیره خانه سینما را نداشتند.
اما علی دهکردی از انجمن بازیگران سینمای ایران که در دورهی شانزدهم به عنوان عضوی از هیأت مدیره انتخاب شده است، سابقهی حضور در هیأت مدیرهی انجمن بازیگران را دارد و حبیب اسماعیلی از انجمن صنفی موسسات پخش فیلم نیز برای اولین بار تجربهی هیأت مدیرهی خانه سینما را پشت سر خواهد گذاشت.
دو عضو علیالبدل هیات مدیره، جابر قاسمعلی از صنف فیلمنامهنویسان در تشکل صنفی خودشان تجربهی کار صنفی داشته و امیر اثباتی از انجمن طراحان فیلم نیز سابقهی چندین دوره حضور در هیأت مدیرهی خانه سینما را داشته است.
هیأت مدیرهی جدید ظرف چند روزه آینده برای انتخاب رییس، نایب رییس،دبیر و سخنگو تشکیل جلسه خواهد داد و ۴۵ روز فرصت دارد، مدیرعامل خانه سینما را انتخاب کند.
در ۱۶ دوره انتخابات خانه سینما، سینماگرانی هستند که در چند دوره به هیأت مدیره راه یافتهاند. بیشترین تعداد حضور و کسب رأی در اختیار تورج منصوری و کامران ملکی با پنج دوره است.
در ادامه، اسامی اعضای هیأت مدیره خانهی سینما از آخرین دوره تا ابتدای فعالیت این نهاد صنفی مرور میشود.
دوره شانزدهم: علی لقمانی، رسول صدرعاملی، محمدمهدی عسگرپور، مسعود امیری تیرانی، علی دهکردی، حبیب اسماعیلی و علیرضا حسینی
دوره پانزدهم: محمدعلی نجفی، علیرضا نجفزاده، آتیلا پسیانی، سید علی قائممقامی، روانبخش صادقی، بهمن اردلان و پژمان مظاهریپور
دوره چهاردهم: فاطمه معتمد آریا، کامران ملکی، مرتضی رزاق کریمی، ابراهیم حقیقی، سید علی قائم مقامی، همایون اسعدیان و روانبخش صادقی
دوره سیزدهم: ابراهیم مختاری، محمدرضا موئینی، آتیلا پسیانی، کامران ملکی، بهمن اردلان، شادمهر راستین و سید مهدی خادم حقیقت
دوره دوازدهم: فرهاد توحیدی، امیر اثباتی، ابراهیم مختاری، محمد سریر، مریلا زارعی، تورج منصوری ومحمدرضا موئینی (پس از آغاز فعالیت این هیات مدیره مریلا زارعی به دلیل مشغله کاری جای خود را به سیروس الوند که عضو علیالبدل بود، داد)
دوره یازدهم: محمدمهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، کامران ملکی، محمدرضا سکوت، محمد سریر، امین تارخ و مرتضی رزاق کریمی
دوره دهم: رضا میرکریمی، کامران ملکی، رویا تیموریان، محمد سریر، محمدرضا سکوت، علی معلم و جعفر فاطمی
دوره نهم: محمدعلی نجفی، غلامرضا موسوی، حمید دهقانپور، مهدی فخیمزاده، مسعود بهنام، مجید میرفخرایی، مسعود اطیابی، امیر عابدی و مهناز مظاهری (در این انتخابات که طبق اساسنامه جدید و با پیش بینی دو کرسی ثابت برای تهیهکنندگان و کارگردانان انجام شد)
دوره هشتم: ابوالحسن داودی، رضا کیانیان، محمدحسین فرحبخش، بهرام دهقانی، مرتضی رزاقکریمی، داود رسولیان و نظامالدین کیایی
دوره هفتم: ابوالحسن داودی، کامران ملکی، بهرام دهقانی، علیرضا داودنژاد، امیر اثباتی، محمدرضا شریفی و نظام الدین کیایی
دوره ششم: تورج منصوری، زنده یاد فرشته طائرپور، کمال تبریزی، نورالدین زرینکلک، جهانگیر الماسی، بهرام دهقانی و فواد نور
دوره پنجم: یدالله صمدی، امیر اثباتی، کامبیز روشنروان، بهرام دهقانی، تورج منصوری، مهدی سجادهچی و زنده یاد جمشید مشایخی
دوره چهارم: زندهیاد سیفالله داد، ابوالحسن داودی، داود رشیدی، یونس صباحی، محمدرضا موئینی، حسن قلیزاده، حمیدرضا آشتیانیپور
دوره سوم و دوم: این مقطع در واقع یک دوره کوتاه پنجماهه و یک دوره یک سال و نیمه بود که در چند نوبت انتخابات تجدید یا ترمیم شد. هیأت مدیره منتخب مرداد ۷۳: تورج منصوری، غلامرضا موسوی، فواد نور، محمود سماکباشی، عباس گنجوی، عبدالله اسکندری و فاطمه معتمدآریا. در پی استعفای عباس گنجوی انتخابات هیات مدیره تجدید شد و هیات مدیرهای با ترکیب جدید شکل گرفت که شامل فاطمه معتمدآریا، منوچهر عسگری نسب، تورج منصوری، عبدالله اسکندری، محمد سماکباشی، بزرگمهر رفیعا و محمد موئینی میشد. این هیأت مدیره در مرداد ماه ۱۳۷۴ ترمیم شد و سیروس الوند و محمدعلی نجفی به جای تورج منصوری و عبدالله اسکندری به هیأت مدیره راه یافتند.
دوره دوم: این دوره در واقع اولین دورهای بوده که هیأت مدیرهی منتخب، مسئولیت پذیرفته است: عباس گنجوی، تورج منصوری، علیرضا داودنژاد، عبداله اسکندری، غلامرضا موسوی
دوره اول: (هیأت مدیره انتصابی) منوچهر عسگرینسب، عبدالله اسفندیاری، محمد مهدی دادگو، مهدی مسعود شاهی و محسن مخملباف
رکوردداران حضور در هیأت مدیره خانه سینما:
تورج منصوری و کامران ملکی با ۵ دوره عضویت و بعد بهرام دهقانی با چهار بار عضویت، بیشترین تعداد حضور را دارند. ابوالحسن داودی سه بار عضو هیأت مدیره بوده که در دوره هفتم علاوه بر ریاست هیأت مدیره، مدیرعامل خانه سینما نیز بود.
انتهای پیام
نظرات